POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
37 kiloya düştü: Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düştü: Nihal Candan'a tahliye kararı
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar
İYİ Parti yarın kurultaya gidiyor: 4 aday yarışacak
İYİ Parti yarın kurultaya gidiyor: 4 aday yarışacak
'Dilan Polat'lı 23 Nisan gösterisine soruşturma
'Dilan Polat'lı 23 Nisan gösterisine soruşturma
5 Temmuz 2021 Pazartesi - 11:27

Büyükşehir'in planlarına hak sahiplerinden tepki: Kamu-halk ayrımı mı var?

Büyükşehir Belediyesi'nin İncirlatı'nda belediye hizmet alanı olarak belirlediği arazide imar planı yaparak 1.50 emsal ve 5 kat onay vermesine İNGEDER Başkanı Karabulut'tan tepki geldi. Hak sahiplerine 0.5 emsal ve 2 kat yükseklik önerildiğini söyleyen Karabulut, "Biz kamuyuz siz halksınız diye bir ayrım mı var?" dedi.

Büyükşehir in planlarına hak sahiplerinden tepki: Kamu-halk ayrımı mı var?

Mehmet İŞLER/ GERÇEKİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediyesi, Balçova'nın İnciraltı Mahallesi'nde bulunan bir parseli belediye hizmet alanı olarak belirledi. Alan için hazırlanan nazım imar planları askıya çıktı. Raporda arazinin geçmişine yönelik bilgiler de verildi.

Söz konusu alanda yapılabilecek tesislere ilişkin plan notu kararı getirilirken yapılaşma koşulları için emsal=1.50 olarak belirlendi. Yükseklik değeri ise çevre koşulları dikkate alınarak Yençok= 5 kat olarak netleşti.

Gelişmelerin ardından İnciraltı Gelişim Derneği (İNGEDER) Başkanı Tayfun Karabulut açıklamalarda bulundu. Yıllardır İnciraltı ve Bahçelerarası'nda imar bekleyen arazi sahiplerinin temsilcisi olarak mücadele gösteren Başkan Karabulut, Büyükşehir Belediyesi'nin kararına tepki gösterdi.

Arsa sahiplerinin 4 kat yükseklik istediği planlama için Büyükşehir Belediyesi'nin geride kalan süreçte sunduğu öneriyi hatırlatan Karabulut, "Bize 0.5 emsal ve 2 kat yükseklik teklif edilmişti" dedi.

BİZ KAMUYUZ, SİZ HALKSIZINI DİYE BİR AYRIM MI VAR?
Karabulut ayrıca, "Bizi üzen konu şuydu; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2013 yılında kanunen, EXPO kanunuyla birlikte 0.8 emsal, 4 kat meclisten hak verildi. Bu bölgenin hak sahiplerine verildi. Ancak geçen zaman içinde Büyükşehir Belediyesi ve meslek odalarının açtığı davalarla plan iptal edilmişti. Ama bu kanun hükümleri duruyordu. Bakanlığın yürüttüğü planlarda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği görüş; 2 kat, 0.50 emsaldi. Şimdi düşünün; bize 2013 yılında, mecliste tüm siyasi partili milletvekillerinin el kaldırıp, oy kullanarak onay verdiği planı daha da düşürdüler. Düşürmek için öneri verdiler ve biz Bakanlık ile görüşmeler sürdürürken bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kendi planlama yetkisinde kalan ama İnciraltı Mahallesi'nde olan bir arazisi için 1.50 emsal ve 5 kat bir imar çalışması yapmısını büyük bir hayal kırıklığıyla karşıladık. Kamu buradaki hak sahibi vatandaşlardan üstün değildir. Kamu zaten bizizdir. Kendilerine verilen hak buyken bize verilen reva mı? Burada bir adaletsizlik var. Kimsenin bize bunu açıklama yoluna gitmesine gerek yok. Büyükşehir Belediyesi'nin cevap vermesi ve adaletli olması gerekmektedir. Çok kızgın ve üzgünüz. İmar yapılacak alan için çevre yapılaşma koşulları el veriyor dediler. 20 yıl önce bölgeye AVM, otel yapılan bir arazinin yanındaki hak sahibinin demesi gerekmez mi, yanımızda bu var! Biz emsal göstermez miydik o zaman biz! Biz bunu demezken onlar bunu nasıl diyebilir? Biz kamuyuz siz halksınız diye bir ayrım mı var?" ifadelerini kullandı. 

 
Buca Belediyesi artık KOZA üyesi
 
‘Somut delil’ isyanı: Tanık bile bulamıyoruz!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet 5 Temmuz 2021 Pazartesi 13:57

İnciraltı nı mezbelelik haline getiren ne bir plan yapan yada yaptıran zihniyete yazıklar olsun urlada güzelbahçe de yelki de bütün tarım alanları nı imara açıp su olmayan inciraltını bu halde bekletenler umarım bir gün sizde kendi kaderinize terk edilirsiniz

Yorumu oyla      0      0  
Hasan 5 Temmuz 2021 Pazartesi 13:05

Mehmet by Yazınızı okudum ilginiz için çok teşekkür ederim. Ayrıca Tayfun beyde bölgenin sorunlarını devamlı ilgilendiği için onada teşekkür ederim. Yazınızı okuduktan sonrada kulakları çınlasın çok değerli sinama sanatçımız Şener Şen aklıma geldi . Hani bir filminde bir sana üç bana hesabı İzmr BŞB de aynen 2 emsal mülksahiplerine 5 emsal İbşb yeye böyle adaletin içine ., yazıklar olsun

Yorumu oyla      0      0  
ülker 5 Temmuz 2021 Pazartesi 11:35

yazıktır bizlere..yıllardır imar bekliyoruz.yerlerimizde hiçbirşey yapulmıyor.Kendilerine olunca hiç ses çıkmıyor.Bu nasıl adalet?

Yorumu oyla      0      0  
Ugur 5 Temmuz 2021 Pazartesi 11:33

Ezilen hep halk mı olacak lütfen bu kez gerçek İzmirliler de kazansın, yılların mağduriyeti son bulsun...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca Belediyesi artık KOZA üyesi
Buca Belediyesi, çevre alanında önemli çalışmalar yürüten Yuva Derneği ...
Bayraklı'da kurban satış yerleri hazır!
Bayraklı Belediyesi ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Doğançay'daki ...
Cumhuriyet Semt Evleri’nde yaz kursları başlıyor
Gaziemir Belediyesi’nin kadınların ekonomik ve sosyal hayatta daha aktif ...
 
Öğretmenlere sanat eğitimi
Karşıyaka Belediyesi’ne bağlı 7 anaokulundaki 25 öğretmen iki kurumun ...
Menderes'te masa tenisi şöleni
Menderes Belediyesi tarafından düzenlenen masa tenisi turnuvasında dereceye ...
Bornova'da Kent Konseyi ile işbirliği imzası!
Bornova Belediyesi ve İzmir Kent Konseyi arasında işbirliği protokolü imzalandı.
 
'Başkan bir tarım mümkün' o kente model oluyor!
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonunu ...
Gaziemir’in sağlık hizmetleri tekrar başladı
Koronavirüs salgını nedeniyle kısa bir süre ara verilen Gaziemir Belediyesinin ...
Çeşme’de 30 yıl aradan sonra ilk kez anason hasadı!
Karakılçık buğdayı ve sakızın ardından 30 yıl aradan sonra ilk kez anason ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri