POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Avrupa Ligi'nde yarı finalistler belli oldu
Avrupa Ligi'nde yarı finalistler belli oldu
Türkiye'nin konuştuğu kazada yeni gelişme!
Türkiye'nin konuştuğu kazada yeni gelişme!
İsrail'den İran'a misilleme saldırısı!
İsrail'den İran'a misilleme saldırısı!
Fenerbahçe'den Avrupa'ya veda
Fenerbahçe'den Avrupa'ya veda
21 Ocak 2021 Perşembe - 12:23

Soyer'den çarpıcı 'yerli ve milli' çıkışı: Bu işgale İzmir'den başkaldırıyoruz!

Soyer, "Memleketin her yerini ithal tohumlara boğacaksınız, topraklarımız çoraklaşacak, göllerimiz kuruyacak, tüm bunlar olup biterken yerli ve milli olmak hamasetini yapmaya devam edeceksiniz! Ellerimiz ülkemize ait değerleri tek tek yok ederken sözlerimizin neresi milli olabilir!” diye konuştu. Soyer ayrıca, "Eskiden savaşlar top, tüfekle, askerlerle olurdu bugün ise tohumla, ilaçla, yanlış tarım politikalarıyla oluyor. Bu büyük işgale İzmir’den olmak üzere başkaldırıyoruz” dedi.

Soyer den çarpıcı  yerli ve milli  çıkışı: Bu işgale İzmir den başkaldırıyoruz!

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ödemiş'te gerçekleşen ve kentte uygulanacak yeni tarımsal politikaya dair yaptığı sunum sırasında üstü kapalı olarak merkezi iktidarı hedef aldı.

Zaman zaman ‘yerli ve milli’ vurgusu yapan merkezi iktidar temsilcilerinin söylemlerine göndermelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ayrıca geçmiş yıllarda hayata geçirilen büyükşehir yasasına da eleştiriler getirdi. Yeni taslağa dair bilgiler veren Belediye Başkanı Soyer köylerin kırsal mahalle başvurusunda bulunmasını talep etti.

Başkan Soyer şunları söyledi:

Türkiye’de tarımın içine düştüğü en büyük sebeplerinden biri 8 yıl önce büyükşehir yasasıyla köylerin kapatılması oldu. Seferihisar’da bir hareket başlatmıştık. Yüzlerce köy muhtarıyla bir araya geldik, tepkimizi haykırdık. Köylerin mahalleye dönüşmesini bir isim değişikliğinden öte Türkiye tarımının çökmesi olduğunu biliyorduk. Bu süreçte tarım hiçbir dönemde olmadığı kadar büyük yara aldı. Kırsal mahalle olarak belirlenecek köylerde vergi gibi indirimler getirilmesi elbette olumlu ama yeterli değil. Köyler kapatılınca ortak araziler, meralar elden çıkmıştı. Başka bir tarım mümkün dediğimiz İzmir tarımının tüm ülkemizde dertlere derman olacağına inanıyoruz. Adı mahalle olan tüm köylerimize sesleniyorum; kırsal mahalle başvurunuzu ilçe belediyelerine derhal yapınız. Belediyemiz desteği verecek ve sizlerle beraber canla başla çalışacak.

‘YERLİ VE MİLLİ’ ÇIKIŞI VE ‘İZMİR’DEN BAŞKALDIRIYORUZ’ MESAJI
Yerli ve milli olmak sözde değil özde olması gereken bir meseledir. Bir bayrak düşünün onun için göğsünüzü siper ediyorsunuz. Vatan, sınırlar için göğsünüzü siper ediyorsunuz. O sınırlar içindeki vatan toprağını kaderine terk edeceksiniz, köylerin boşalmasına seyirci kalacaksınız, yerli tohumlara değil yabancı tohumlara destek vereceksiniz, her şeyi inşaat sektörüne kurban edeceksiniz, tarımın doğduğu topraklarda tarımı yok etmeyi başaracaksınız, tarımın binlerce yıl yapıldığı bu topraklarda Anadolu tarımından eser bırakmayacaksınız, memleketin her yerini ithal tohumlara boğacaksınız, topraklarımız çoraklaşacak, göllerimiz kuruyacak, tüm bunlar olup biterken yerli ve milli olmak hamasetini yapmaya devam edeceksiniz! Bizi biz yapan doğamızdan, suyumuzdan, toprağımızdan daha yerli ve milli ne olabilir? Ellerimiz ülkemize ait değerleri tek tek yok ederken sözlerimizin neresi milli olabilir! Tarım tekelleri daha da büyüsün, yabancı şirketler daha çok ithal yem ve hayvan satsın diye halkımızın yoksullaşmasına asla izin vermeyeceğiz. Milletimiz için yoksulluğun, topraklarımız için kuraklığın kader olmadığını çok iyi biliyoruz. Eskiden savaşlar top, tüfekle, askerlerle olurdu bugün ise tohumla, ilaçla, yanlış tarım politikalarıyla oluyor. Memleket toprağının her karışı kutsaldır. Her karışı korumak için mücadele edeceğiz. Bu büyük işgale yine İzmir’den olmak üzere başkaldırıyoruz. Başka bir tarım mümkün diyoruz. Üreticimizle yan yana yerli ve milli yarım politikasını inşa ediyoruz. Memleketimize hayırlı olsun. 

 
Başkan Soyer anlattı... İzmir'de tarım devrimi: 6 başlıklı yol haritasında neler var?
 
CHP Konak alana indi, sordu: Nereye gitti bu paralar?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer anlattı... İzmir'de tarım devrimi: 6 başlıklı yol haritasında neler var?
İzmir’de devrim niteliği taşıyan yeni tarım politikasına dair açıklamalar ...
Karşıyaka'da AKUT'la örnek iş birliği
Karşıyaka Belediyesi, önümüzdeki süreçlerde gerçekleştirilecek acil durum ...
Çiğli’de e-ruhsat dönemi başladı
Kurum içi dijital dönüşüm çalışmalarının sürdürüldüğü Çiğli Belediyesi’nde, ...
 
Çeşme’de larva ilaçlama çalışmaları aralıksız sürüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Çeşme Belediyesi sinek üreme alanlarını ...
Bornovalı annelere online eğitim
Anne Çocuk Eğitim Vakfı’nın(AÇEV) Anne Destek Eğitimi Programı kapsamında ...
Batur'dan Basmane esnafına güvence!
Başkan Batur, restorasyon çalışmalarını yerinde görmek için çıktığı inceleme ...
 
'Sakin Şehir'de Kocaçay harekatı!
Seferihisar Belediyesi'nin hayata geçireceği Kocaçay Projesi için "Zoom" ...
'Beyaz Baretli Kadınlar'na destek tam gaz!
Balçova Belediyesi, İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nin İnşaat ...
Vergi borcunu sıfırlayan Başkan Yetişkin’den ‘yapılacaklar’ listesi!
Seferihisar Belediye Başkanı Yetişkin, devlete olan vergi borcunun sıfırlanması ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri