POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanlık açıkladı: İsrail ile ticaret durdu!
Bakanlık açıkladı: İsrail ile ticaret durdu!
103 kişi hayatını kaybetmişti: Apartmanda demir yokmuş
103 kişi hayatını kaybetmişti: Apartmanda demir yokmuş
Hatay Samandağ'da korkutan deprem
Hatay Samandağ'da korkutan deprem
İzmir dahil 17 ilde Kıskaç-14 operasyonu
İzmir dahil 17 ilde Kıskaç-14 operasyonu
15 Aralık 2021 Çarşamba - 20:05

Soyer’den 'BAYSAN', 'Pagos' ve Halkın Bakkalı mesajları!

Büyükşehir Meclis oturumunda belediye şirketi BAYSAN’a süt işletme ve paketleme tesisleri için yapılacak 58 milyon liralık kaynak aktarımı maddesi damga vurdu. Başkan Soyer, BAYSAN'a aktarılacak kaynağın yanı sıra Pagos üretici pazarı ve Halkın Bakkalı üzerinden gelen eleştirilere de yanıt verdi. Soyer, "Bunlar kamucu politikalardır. Büyükşehir Belediyesi kamu kaynaklarını en iyi kullanan belediyelerden biridir” diye konuştu. 

Soyer’den  BAYSAN ,  Pagos  ve Halkın Bakkalı mesajları!

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı ikinci oturumu Başkan Tunç Soyer idaresinde Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’de yapıldı. 

Oturuma Büyükşehir Belediyesi şirketi BAYSAN’a süt işletme ve paketleme tesisleri için yapılacak 58 milyon liralık kaynak aktarımı maddesi damga vurdu. 

Madde AK Parti’nin eleştirileri ve itirazlarının gölgesinde oy çokluğuyla geçerken, Başkan Tunç Soyer’den önemli açıklamalar geldi. 

AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal kaynak artırımı ile ilgili olarak yaptığı konuşmada şunları söyledi: 50 milyonluk bir para, İzmir’in parası... Bununla alakalı yapılacak işlerin detaylı anlatılmasını talep ediyoruz. Başka bir tarım vizyonuyla yola çıktınız, bununla ilgili olarak başkanlığınızın ilk döneminde üretici pazarları kurdunuz. Pagos adı verilen bir pazar kuruldu. Şu anda kimse gitmiyor! Çok rantabl değil... Dolayısıyla planlanıyor olması sonuçlanacağı anlamına gelmiyor. Halkın Bakkalı’nı kurdunuz. ‘İzmirli üreticilerden uygun fiyata ürün alıp, uygun fiyatlarala satacağız’ diyerek... İzmir’in Ödemiş ve Beydağ et üretiminde önemli bölgeler... Elimde iki tane fatura var, Grand Plaza Halkın Bakkalı için Burdur’dan iki ayrı firmadan 260 bin TL’lik ve 12 bin TL’li olmak üzere et alınmış. Biz size üreticiyi korumayın demiyoruz, ticaret yapmayın diyoruz. Siz eti gidip Burdur’dan alıyorsanız, bunun adı ticaret olur. 50 milyonun hesabını da bu yüzden soruyoruz...

AK Partili Meclis Üyesi Erhan Çalışkan da “50 milyonluk yatırım.. Neyi yapacağız, sonunda ne elde edeceğiz diye soruyoruz. Bir, üreticiyi destekliyor muyuz? İki, tüketici yani İzmirli bundan faydalanacak mı?... Bunların cevabını almak istiyoruz” dedi.

“BUNLAR KAMUCU POLİTİKALAR”
Eleştirilere ve sorulara yanıt veren Başkan Soyer özelleştirmelerin sonucu olarak piyasada fiyatları özel sektörün belirlediğini ifade ederek, “Biz geçen sene Menderesli üreticiden salatalık aldık. Salatağın fiyatı belediyenin ödediği fiyattan daha ucuz olmaz hale geldi. Burada en önemli fayda fiyatın regüle edilmesi... Biz kamu eliyle sütün fiyatını belirleyebilir hale geleceğiz. Küçük üreticinin korunması için onun ihracatçı haline de gelmesi lazım. Peki nasıl olacak bu iş? Büyükşehir gücünü kullanacak, o üretici için ihracatın da önünü açacak. BAYSAN büyükbaş hayvan sütü de işleyecek ama ağırlığı küçükbaşa verecek. Çünkü keçi sütünü işleyince pazarlama gücü de oluyor. Niye mozeralla diye tutturuyoruz? Çünkü sütün katma değerini büyütmek mümkün onun için yapıyoruz. Eğer üretici doğduğu yerde doymuyorsa tüm kentin içindeki denge bozuluyor. Eğer üretici doğduğu yerde doyuyorsa göçün önü kesiliyor. BAYSAN’ın yapacağı tüm işletmeler iki ihtiyacı da karşılıyor. Üreticiyi de destekliyor, tüketiciyi de makul fiyatlı ürünlerle buluşturuyor. Bunlar kamucu politikalar... Kamunun hakkını koruyan, kamunun menfaati için üretim yapan bir belediye olmaya devam edeceğiz” dedi. 

PAGOS VE HALKIN BAKKALI YANITI 
Soyer, Pagos üretici pazarı ve Halkın Bakkalı üzerine gelen eleştirilere de yanıt verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı, “Her projemiz başarılı olmayabilir. Gönül isterdi ki Pagos üretici pazarı da Kültürpark’taki kadar güçlü olsun... Çok da çabaladık ama tutmuyor. Vazgeçmeyeceğiz çünkü en önemli şey üretici için umut olmak... Halkın Bakkalı Türkiye’nin her yerinden kooperatiflerden ürün alıyor. Son iki ayda 12 milyonluk satış yaptı. Nasıl oldu bu iş? Bir kere İzmirliler alışveriş yapmaya başladı. Dahası internet ortamında satış yapmaya başladık. Dahası da sendikalarla sözleşmelerde, ‘Size halkın bakkalından alışveriş hakkı verelim’ dedik... Bunlar Türkiye’nin medarı iftarı projelerdir. Büyükşehir Belediyesi kamu kaynaklarını en iyi kullanan belediyelerden biridir” diye konuştu. 

İKİ KREDİYE OY BİRLİĞİYLE ONAY 
Öte yandan oturumda Çiğli Tramvay Hattı Projesi 11 kilometrelik raylı sistem inşaat + elektromekanik, 26 adet tramvay aracı alımı projesi kapsamında Hermes ve ICIEC kapsamı altında ING-DiBa AG'den 749 milyon 750 bin 49 TL veya eşdeğeri döviz cinsinden nakdi kredi tutarında kredinin çekilmesi için Başkan Soyer'e yetki verilmesi ve İZSU'nun enerji tedarik edilmesi için kurulan ve geçtiğimiz günlerde onay alan İZETAŞ'ın çalışmalarını yürüyebilmesi için 50 milyon TL'lik nakit kredi kullanılması önerisi komisyonlardan geldiği şekliyle oy birliğiyle kabul edildi. 

 
Kılıçdaroğlu'ndan asgari ücret açıklaması
 
Son 24 saatte 193 can kaybı, 19 bin 872 yeni vaka
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mecliste gündem o paylaşım: AK Parti'den görevden alma talebi, Soyer'den net yanıt!
Büyükşehir Meclisi'nde Divan Katip Üyesi Dolunay Bayer tarafından yapılan ...
Demo Day ile genç fikirler İzmir’de buluşuyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin sorunlarına genç girişimcilerle ...
Başkan Kılıç'tan vandalizm isyanı!
Sosyal medya hesabından ilçedeki parklara yapılan saldırıların fotoğrafını ...
 
Soyer'den Shoexpo lansmanında ayakkabıcı esnafına müjde seli!
İZFAŞ ve Nobel Expo iş birliği ile 48'incisi 16-19 Mart 2022 düzenlenecek ...
Çiğli afetlerde iletişimsiz kalmayacak!
Çiğli Belediyesi, olası doğal afet durumlarında kesintisiz haberleşme ...
Soyer'den 'panik bölgesi'nde inceleme, vatandaşa güvence!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yağışların etkisiyle Narlıdere’de ...
 
İzmir'de iş makinelerine de kadın eli değiyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in toplumsal cinsiyet eşitliği ...
''Serbest bölge Bergama'nın lokomotifi olacak''
Bergama ilçesinde 20 bin kişinin istihdam edileceği Batı Anadolu Serbest ...
Başkan Sandal'dan 'bakım merkezi' müjdesi
Başkan Serdar Sandal “Can dostlarımıza sahip çıkıyor ve yaşam haklarını ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri