POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ülke kavruldu: 60,1 derece ile sıcaklık rekoru kırıldı
Ülke kavruldu: 60,1 derece ile sıcaklık rekoru kırıldı
Erdoğan: Suriye'de yarım kalan işi tamamlayacağız
Erdoğan: Suriye'de yarım kalan işi tamamlayacağız
Fenerbahçe'de flaş gelişme: Olağanüstü kongre kararı
Fenerbahçe'de flaş gelişme: Olağanüstü kongre kararı
Olaylı Trabzon maçından sonra Ali Koç'tan ilk açıklama
Olaylı Trabzon maçından sonra Ali Koç'tan ilk açıklama
7 Mart 2018 Çarşamba - 11:53

Sözcü Kalın: Erken seçim söz konusu değil

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, şu anda erken seçimin gündemde olmadığını ifade etti. Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin de konuşan Kalın, 'Sivillerin Afrin'den çıkartılması konusunda YPG'nin ortaya çıkarttığı bir takım engeller var' dedi.

Sözcü Kalın: Erken seçim söz konusu değil

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Beştepe'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Doğu Guta ile ilgili bugün öğleden sonra İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile telefonda görüşeceğini bildirdi.

Kalın'ın açıklamalarından satır başları şöyle: 'Afrin operasyonunun DEAŞ'la mücadeleyi yavaşlattığı beyanlarını görüyoruz. Afrin operasyonu DEAŞ'la mücadele için engel değil. Amaç Suriye topraklarının bütün terör örgütlerinden temizlenmesi. Afrin operasyonu Batılı ülkeler için de samimiyet testidir. Sivillerin Afrin'den çıkartılması konusunda YPG'nin ortaya çıkarttığı bir takım engeller var. YPG/PYD Afrin'i ikinci Kandil yapmaya çalışıyor. Ama bu girişim engellendi. 

YPG'LİLERİN MÜNBİÇ'TEN AFRİN'E KAYDIRILMASI
Bununla ilgili de gerekli resmi kanallardan girişimlerimizi yaptık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Özellikle ABD'nin, kontrolünde hareket eden YPG/PYD güçlerinin Münbiç'ten Afrin'e kaydırılması konusunda mutlaka devreye girmesi ve bunu engellemesi beklenir. Bu bizim en doğal hakkımızdır.

Suriyeli mülteciler için ayrılan fonların aktarımı konusunda bir süreç ilerliyor ama arzu edilen hızda ve etkinlikte değil. En azından ikinci 3 milyarın daha hızlı bir şekilde aktarılması, mültecilere ulaştırılması konusunda biz Türkiye olarak kendi aramızdaki çalışmalarımızı, koordinasyonumuzu tamamladık.

DOĞU GUTA'DA YAŞANANLAR
Rejimin ihlalleri devam ediyor. Doğu Guta bağlamında şunun altını çizmek isterim, bu konudaki hem bizim daha önce insani yardımlar konusunda yaptığımız çalışmalar hem de şu anda Sayın Cumhurbaşkanımızın yürüttüğü diplomasi çalışmaları çerçevesinde netice almak için bütün imkanları seferber etmiş durumdayız.

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ
Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik ediyorum sadece kadınların değil bütün erkeklerin de çünkü o günü herkesin sahiplenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi noktasında küresel farkındalık yaratması için vesile olmasını da diliyorum.

YUNANİSTAN'DA TÜRK BAYRAĞININ YAKILMASI
5 Mart'ta Atina'da yapılan bir gösteride ırkçı parti tarafından Türkiye Cumhuriyeti bayrağının yakılmasını nefretle kınıyoruz. Bu konuda girişimler de yaptık. Yunan makamlarından derhal bunların faillerinin bulunması ve hukuk önüne çıkartılması için beklentimizi ifade etmek istiyorum. Ülkeler arasında görüş ayrılıkları olabilir, farklı yorumlar olabilir ama bir ülkenin bayrağını yakmak nefret suçudur.

PENTAGON SÖZCÜSÜNÜN YPG'Lİ İÇİN YAPTIĞI ''GENERAL MAZLUM'' AÇIKLAMASI
Böyle orta düzey alt düzey sözcülerin böyle açıklamaları geliyor. Yönetim zafiyeti olduğu ortada. Bu tür ifadeler aslında bir terör örgütünü meşrulaştırma programıdır.

DOĞU AKDENİZ'DEKİ SONDAJ GERİLİMİ
Kıbrıs'ın güneyinde bölümlere ayrılmış münhasır ekonomik bölgeler var. Hem Kuzey Kıbrıs hem Güney Kıbrıs tarafının ortak arama yapması yönünde talebimiz var. Arama gemisinin oraya gelmesi meselesiyle ilgili süreç ilerliyor. 6. Filo'nun intikali henüz gerçekleşmiş değil. Gelin Doğu Akdeniz'i bir uzlaşı ve ortak fayda bölgesi haline getirelim. Doğu Akdeniz'i bir çatışma ve ihtilaf bölgesi değil, bir uzlaşı ve ortak fayda bölgesi haline getirelim. Bunun için Kıbrıs'ta Türk tarafı ile Rum tarafı bu çizdiğimiz çerçevede ortak bir çalışma yapsınlar, biz de Türkiye olarak buna destek verelim. Bunun içerisinde Yunanistan olabilir, başka ülkeler olabilir, bununla ilgili bizim bir sorunumuz yok ama egemenlik haklarını ihlal edecek şekilde birtakım gayri kanuni yollardan oralarda arama çalışmalarına girerseniz bunun tabii ki sonuçları olur ve Türkiye de gerekli adımları atmaktan hiçbir zaman çekinmez.

SALİH MÜSLÜM'ÜN İADESİ TALEBİ
Prag'da tutulması, bırakılması, Almanya'da ortaya çıkması vesaire... Aslında burada Avrupalıların da oturup düşünmesi lazım. Türkiye gibi bir müttefiklerinin terör örgütünün mensubu olarak gördüğü, ilan ettiği bir kişiye Avrupa sokaklarında, başkentlerinde böyle elini kolunu sallayarak imkan ve fırsat vermeleri ne anlama geliyor? Bunu kendilerine sormaları gerekiyor. Türkiye buna tepki gösterdiği zaman, 'Niye Türkiye bu konularda böyle sert tepki gösteriyor?' diye bir tavır içinde olmamaları gerekiyor.

Salih Müslim veya diğer kişilerle ilgili bizim uluslararası anlaşmalar çerçevesinde talep hakkımız vardır. FETÖ'cülerle ilgili de bu tür girişimlerimiz oldu. Bu kişileri iade etmek için bu ülkelerin elinde yeteri hukuki zemin bulunmaktadır. Bunun dışındaki oyalamalar kararın daha ziyade siyasi olduğunu gösterir. Beklentimiz bu suçluların ivedilikle Türkiye'ye iade edilmesi.

DOĞU GUTA KONUSUNDA RUSYA'DAN BİR GÜVENCE VERİLDİ Mİ?
Orada belli terör unsurları var Nusra gibi... Bu terör gruplarının bu bölgeden çıkartılması için devam eden çalışma var. Rejim bunu bahane göstererek saldırmaya devam etti. Dün Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Putin ile konuştu. Ateşkes süresinin uzatılması konusuyla ilgili detaylı görüşme yaptı. Önümüzdeki günlerde biz bunun somut neticelerini göreceğimizi umut ediyoruz. Birkaç gün içerisinde ciddi sakinleşme bekliyoruz.

FETÖ'CÜLERİN İADESİ
FETÖ konusunda da beklentimiz iade talebi dahil olmak üzere hem Türkiye'de hem Amerika'da işlediği suçlarla ilgili ABD'nin artık adım atması. Umarım olumlu neticeler alırız. İkinci oyalama taktiği olarak tezahür edecek olursa bu ilişkiler üzerinde olumsuz hava esmesine sebep olacaktır.

ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARI
Şu anda gündemimizde erken seçim yok. Bununla ilgili farklı bir durum söz konusu değil. Bir erken seçim olacak söylentileri üzerinden Zeytin Dalı Harekatı devam ederken böyle bir zihin bulandırıcı bu tür spekülasyonlara itibar etmemek gerekir. Bunu böyle her gün kurcalayıp erken seçim yaptırmaya çalışmak makul gelmiyor.

ŞEKER FABRİKALARININ ÖZELLEŞTİRİLMESİ
Bu fabrikalar iyi işletilmediği için zarar ettiği için özelleştiriliyor. Orada çalışan işçilerimize de opsiyon verildi. Çalışan işçilerimiz açısından da mağduriyet söz konusu değil. Özelleştirilmesi gıda üretimi ile ilgili mevzuatın dışına çıkılacağı anlamına asla gelmez.

ABD'NİN, BÜYÜKELÇİLİĞİNİ KUDÜS'E TAŞIMA KARARI ALMASI
Mayıs'ta kesinlikle küresel bir tepki gelecektir. Amerika'ya yönelik tepkileri de daha da artacaktır. Bizim çağrımız bu anlamsız bu lüzumsuz işten uzak durmalarıdır.''

 
MHP'den çarpıcı 'ittifak' mesajları!
 
Altınordu'nun gençlerinden anlamlı 8 Mart mesaisi: Onlar çalıştı...
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Şahin Yazar 9 Mart 2018 Cuma 12:28

İyi de sayın kalın, Cumhurbaşkanlığı sözcüsü değil mi ? Erken seçim olup-olmayacağını bırakınız parti sözcüsü açıklasın. Sayın kalın aynı zamanda parti sözcüsü mü. maaş ve görevlerini parti mi karşılıyor ? Maaşını devlet kasasından mı alıyor ?

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'den çarpıcı 'ittifak' mesajları!
MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, "Cumhur ittifakında sadece AK Parti ...
CHP İl Başkanı Yücel'in yoğun mesaisi: İzmir-Ankara arası mekik dokuyacak!
Tüzük kurultayına kilitlenen CHP’de, İzmir İl Başkanı Yücel’i yoğun bir ...
AK Parti'den kongre mesajı: Sonbahara...
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, ''AK Parti Olağan Kongresi'ni ...
 
Körfez Geçiş Projesi Meclis'e taşındı: 2 bakanlığa 6 kritik soru!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, iki bakanlığa ...
Sındır: Kadınlarımızı eve kapatmak istiyorlar!
CHP İzmir Milletvekili Sındır, 8 Mart mesajında, "Kadınlarımızı eve kapatmak ...
Herkese benden çay! Şakir'e...
Günlük hayatta da çok kullanılır. “Herkese benden çay, Şakir’e yok!”...
 
Türkiye'den Yunanistan'a sert tepki!
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Yunanistan'da Türkiye aleyhine ...
Özhaseki: Bir bakan olarak tedirginim!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki depremle ilgili konuştu. İstanbul, ...
Burhan Kuzu: Aday gösterilmediğim için kırgınım
Habertürk TV'de soruları yanıtlayan AK Partili Burhan Kuzu gündeme ilişkin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Soyer’in İstanbul mesaisi ve İzmir’de 1 Nisan sonrası
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri