POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
Moskova'da terör saldırısı: 100 kişi hala kayıp
Moskova'da terör saldırısı: 100 kişi hala kayıp
10 Eylül 2021 Cuma - 10:25

Sürekli'den CHP'ye 'yatırım' çıkışı, trafik ve Körfez salvosu!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir’in 99. kurtuluş yıldönümü kutlamalarında iktidara yüklenen CHP İl Başkanı Deniz Yücel ve Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Mustafa Özuslu’nun konuşmalarına tepki gösterdi.

Sürekli den CHP ye  yatırım  çıkışı, trafik ve Körfez salvosu!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir’in 99. kurtuluş yıldönümü kutlamalarında iktidara yüklenen CHP İl Başkanı Deniz Yücel ve Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Mustafa Özuslu’nun konuşmalarına tepki gösterdi. CHP’nin milli gün ve bayramların ortak ruhunu bir kenara atıp, külliyen siyasi şov yaptıklarını söyleyen Sürekli; “Bunu hep yapıyorlar. Milli gün, maneviyat tanımıyor, siyaset yapıyorlar. Bahsettikleri şaşılık, asıl kendilerinin yaklaşımında. 9 Eylül gibi milli mücadelenin simgesi bir tarihin tek sahibi değiller. Bu tarih hepimizin, bu zaferler hepimizin onuru. Cumhuriyetin son 20 yılında ülkeye de İzmir’e de yaptığımız yatırımlar ortada” diye konuştu.

Biz çalışıyoruz, onlar laf üretiyor

Açıklamasında İzmir’e yapılan yatırımları da vurgulayan Başkan Sürekli açıklamasında, “İzmir’in bu özel gününde, yapılan haksız ve pervasız eleştiriler, günün ruhuna uymamıştır. Biz İzmir’i eserlerimizle taçlandırmaya çalışıyoruz. En sıcak örneği ise, Tarihi Alsancak Tekel Fabrikası sanat ve cazibe merkezi haline gelecek olmasıdır. Dün, Turizm Bakanı’mız açıkladı 137 yıllık bir tarihi ayağa kaldırıyoruz. Müzesi, sergi alanları, kütüphaneleri ile bir kültür sanat üssü olacak. 2022 yılının Aralık ayında açmayı planlıyoruz. Özetle biz çalışıyoruz, onlar laf üretiyor. CHP’li belediyelerin önünü açacak her adımı atıyoruz. Bunun sayısız örneği var. Hal böyleyken; 9 Eylül gibi bir günü siyasi fırsata çevirmek uğruna haksız, dayanaksız suçlamalarda bulunmak, milleti kutuplaştırmaya çalışmak hiç doğru değil.” ifadelerini kullandı.

Yer ve zaman mefhumları yok

CHP’nin siyaset yaparken, iktidarı hedef alırken, hiçbir zemini ve kriteri olmadığını belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, sözlerini şöyle sürdürdü; “Son dönemde milli günlerde, afetlerde; ortak maneviyat, felaket, acı demeden sazı ellerine alıp siyaset borazanlığı yapıyorlar. Tarafı ve partisi olmayan milli tarihlerin kutlama ve anma kürsülerini, siyaset sahnesine çevirmeyi adet haline getirdiler. Muhalefet etmenin de bir yeri, adabı, zamanı var. 9 Eylül törenlerinde de bunu yaptılar. Hiç şık ve hakkaniyetli bir duruş değil. Her şeyden önce günün anlam ve önemine gölge düşüren bu fırsatçılığın kabul edilebilir yanı yok. Milli ruh ve iradeyi yok sayarak İzmir’in düşman işgalinden kurtuluş yıldönümünü pervasızca baltalamaları şahsi ve siyasi menfaate dönüştürme çabaları beyhudedir. Bu günler hepimizindir. Cumhuriyeti ve Atatürk’ü tekellerinde sanıyorlar ama yanılıyorlar. Bu ortak değerleri kullanarak değil, doğru yer ve zamanlarda hizmet vaat ederek siyaset yapmalarını öneriyoruz.”

Bakanlıklarımızın şehrimize yaptığı yatırımların karşılığı neredeyse 115 Milyar TL

CHP’lilerin, tıpkı İzmirliler gibi AK Parti’nin İzmir’deki yatırımlarından ve yarattığı fırsatlardan sonuna kadar yararlandığını söyleyen Sürekli; “Yaptığımız İzmir Çevre Otoyolu, İstanbul Otoyolu, Konak Tüneli ortada. Bayraklı’da inşa ettiğimiz ve hizmete girmek üzere olan Şehir Hastanesi de bitmek üzere. Öyle ki; geri sayımına başladığımız bu dev sağlık projesi tek başına muazzam bir yatırım. Günde 72 bin kişinin yararlanmasını beklediğimiz, 6 bin kişiye istihdam olanağı sağlayacak, 2 bin 60 yataklı bu sağlık kampüsünü yatırımdan saymıyorlar mı?! AK Parti Cumhuriyet tarihinin en büyük reformlarını, yatırımlarını hem ülkemizde hem İzmir’de gerçekleştirdi. Bakanlıklarımızın şehrimize bu süreçte yaptığı yatırımların karşılığı neredeyse 115 Milyar TL. Bunları yok saymak, hele ki milli bir kutlamada tersini dile getirip siyasi malzeme yapmak hazımsızlık ve çaresizliğin sonucudur.”

O gömleği trafik cenderesindeki İzmirli giymek üzere

CHP’li yerel idarecilerin AK Parti’nin İzmir’e deli gömleğini giydirmeye çalıştığını söylemesinin trajikomik olduğunu belirten İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; AK Parti olarak önlerini açmalarına rağmen, şehrin geri saydığını söyledi. Sürekli, açıklamasında ayrıca şu ifadeleri kullandı “Az kaldı, İzmirliler o gömleği trafikte yaşadıkları çile nedeniyle giyecek. Pis kokan körfez, mikrop yuvası haline getirdikleri dereler, kapatamadıkları çukurlar, kan ağlayan alt yapı sorunları, çalıştıramadıkları tesisler nedeniyle giyecek. İdeoloji siyasetini bıraksınlar, İzmir’in sorunlarını çözsünler. Biz ihtiyaç duyduklarında buradayız. Hep buradaydık. Raylı sistem yatırımlarında, Buca Metrosu kredi onayında, Konak Tüneli yapılırken, Yeşillik Caddesi’nin devrinde, Özkanlar Pazaryeri sorunun çözümünde, Buca Cezaevi’nin kaldırılmasında biz yanlarındaydık. Tüm engellemelerine rağmen Göztepe ve Alsancak Stadyumlarının yapılması AK Parti iktidarının kararlılığıyladır. AK Parti iktidarları döneminde; Torbalı, Çiğli, Karaburun, Bornova’daki hastaneler en yenileri olmak üzere 28 hastane yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Yine aynı şekilde, eğitme 2.3 milyar TL ayrılıp, toplamda bin 306 adet okul, 10 bin 363 adet derslik yaptık. 2003’ten bu zamana 28 baraj, 8 gölet, 39 sulama tesisi inşa ettik. Gençlik Spor alanında; 1.3 Milyar TL’lik yatırım ile 8 Gençlik Merkezi, 62 Spor Tesisi yapılırken, amatör spor kulüplerine destekler devamlı bir şekilde sürdürülmektedir. Toplam yatırım bedeli 455 milyon avro olan, Menemen’den Çandarlı’ya kesintisiz ulaşımı sağlayan Kuzey Ege Otoyolu, büyük bir rahatlık sağladı. Bunlar bir çırpıda sayabildiğimiz yatırımlar. Bizim vicdanımız rahat, alnımız ak. İzmir için çalışmaya devam edeceğiz. CHP’nin de aynısını yapmasını öneriyoruz.”

 
Büyükşehir 145 milyon TL kredi kullanacak!
 
Bir belediye daha 'Acil İzmir'i kullanacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Purçu kira artışlarını Meclis'e taşıdı!
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, özellikle metropol kentlerde konut ...
Ersin Tatar'dan İzmir'de anlamlı mesai!
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İzmir ...
Sürekli'den CHP'ye tören mesajları tepkisi!
AK Parti İl Başkanı, CHP'nin kuruluş ve kurtuluş yıldönümi töreninde iktidarı ...
 
Bakan Akar'dan İzmir'de Atina'ya '12 mil' çıkışı!
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sabancı Kültür Merkezinde düzenlenen ...
Erdoğan'dan İzmir'deki sempozyumda Atina'ya video-mesaj!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, tam da 9 Eylül'de, İzmir'in kurtuluşunun 99. yıl ...
CHP İzmir'den çifte kutlama, Yücel'den iktidara salvo!
CHP İzmir Örgütü, partinin kuruluşunun 98., İzmir'in de düşman işgalinden ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan o zirve için ABD'ye gidiyor!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Birleşmiş Milletler Zirvesine katılmak ...
CHP'li Sındır: Kırsalda yürütmenin boşluğunu...
Bergama’da 20 köy muhtarıyla bir araya gelen CHP İzmir Milletvekili Kamil ...
CHP'li Özkan'dan muhtarlara 'kurtuluş', örgüte 98.yıl mektubu!
CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Özkan İzmir'deki tüm ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri