POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
22 Ağustos 2019 Perşembe - 08:50

Sürekli ile gündem: Soyer'e salvo, 'Ankara ziyareti' çıkışı ve o iddialara yanıt!

Gündemi değerlendiren AK Parti İl Başkanı Sürekli, Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’i sert sözlerle eleştirirken, Soyer ve AK Parti Grubu’nun gerçekleştirmeyi planladığı Ankara ziyareti ile ilgili de çarpıcı bir çıkışa imza attı. AK Parti İl Başkanı Alsancak Devlet Hastanesi iddiası, İstanbul-İzmir Otoyolu eleştirileri ve ‘yeni parti’nin İzmir yansıması sorularını da yanıtladı.

Sürekli ile gündem: Soyer e salvo,  Ankara ziyareti  çıkışı ve o iddialara yanıt!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - AK Parti’nin İzmir Teşkilatı’nda; Kurucu teşkilat başkanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği, Grup Sözcülüğü, Grup Başkan Vekilliği, İlçe Başkanlığı, Milletvekilliği görevlerinde bulunmuş olan ve 17 Nisan tarihinde AK Parti İzmir İl Başkanlığı’na atanan Kerem Ali Sürekli, göreve geldiğinden bu yana yaptığı çalışmaları, önümüzdeki süreçte izleyeceği yol haritasını, ajandasında neler olduğunu anlattı. Gündeme yönelik soruları yanıtlayan AK Parti İl Başkanı Sürekli, önemli açıklamalarda bulundu.

31 Mart yerel seçim sonuçları hakkında İzmir özelinde değerlendirmelerde bulunan AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli, Alsancak Devlet Hastanesi'nin kapatılacağı iddiasına ve İstanbul- İzmir Otoyolu hakkındaki eleştirilere de yanıt verdi.  

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer’e eleştirilerde bulunan Sürekli, Başkan Soyer ve AK Parti Grubu'nun yakın zamanda gerçekleştirmeyi planladığı Ankara ziyareti ile ilgili de konuştu.

Sürekli, Ekonomi Eski Bakanı Ali Babacan ve Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kurulacağı iddia edilen yeni partinin İzmir yansımasının nasıl olacağına da yorumladı.

BU KONUDA BÜYÜK BİR EKSİKLİK VARMIŞ!
İl başkanlığı görevine atandıktan kısa bir sonra partinin kurucu aktörlerini, partide geçmiş dönemde farklı kademelerde görev yapmış isimleri ve parti üyelerini ziyaret ettiniz. Bu ziyaretlerdeki amaç neydi? Ziyaretlerde karşılaştığınız beklentiler, talep ve şikayetler nelerdi?

Bu konuda büyük bir eksiklik varmış, insanlar ziyaret edilmeyi bekliyor. Ziyaretlerle ilgili müthiş geri dönüşler oldu, çok faydalı oldu. Teşkilatlarımızda dinamizmin ve motivasyonun yüksek olduğunu, insanların partilerine sımsıkı bağlı olduğunu, Cumhurbaşkanımıza bağlılıklarında hiçbir sıkıntı olmadığını yerinde gözlemlemiş olduk. Tek eksik olan; insanlar vefa duygusunun somut olarak ön plana çıktığını görmek istiyorlardı, bu ziyaretlerle bu somut adımı atmış olduk ve bunu belli periyotlarla da sürdüreceğiz.

KARINCA MODELİ ÇALIŞMASI
Önümüzdeki süreç için ajandanızda neler var?

Teşkilatçılık çalışmalarımızın yanı sıra vatandaş ziyaretlerine de yoğunlaşacağız. Geçmişte yapılan başarılı uygulamalar var, bunlardan biri de karınca modeli. Karınca modeli vatandaş odaklı bir çalışma. Vekillerimiz, il ana kademe, gençlik kolları, kadın kollarımız, 150-200 kişilik bir çıkartmayla ilçelerimizi ziyaret edeceğiz. Gittiğimiz ilçelerin bütün mahallelerini, köylerini, esnaflarını ziyaret edeceğiz, evlere konuk olacağız.

REVİZYON YOK, KONGRELERE YOĞUNLAŞACAĞIZ
İlçe teşkilatlarında ufukta revizyon var mı? Yoksa kongre sürecinde kendiliğinden mi revizyon olacak?

Artık revizyon ile ilgili dönem kapandı, 1 Eylül itibariyle resmi olarak kongre sürecine girdik. Genel merkezimizin belirlediği takvime göre delege seçimlerimizi yapacağız. Ama İzmir’in bir özelliği var; Geçen kongre döneminde kongresini en son yapan il ve ilçe teşkilatları İzmir’de idi. Onun için en son yine biz yapacağız. Mart ayında ilçeler için, Nisan ayında il için oluyor. Artık kongre çalışmalarımızı yapacağız, oraya yoğunlaşacağız.

İZMİR’E HİZMET ETMEMİZİN ŞARTI BELEDİYELERDE İKTİDAR OLMAK DEĞİL
Metropolde partinizin iktidar olduğu ilçe belediyesi yok. AK Parti, İzmir’de bu handikabı nasıl aşacak?

Gönül isterdi ki metropolde de belediyemiz olsun, kaldı ki metropolde az oy farklarla seçimi kaybettik. Mesele Buca, kıl payı seçimi kaybettik. Bayraklı, Karabağlar, Gaziemir’de iddiamız güçlüydü, ama olmadı. Konjonktür gereği sonuçlar o şekilde tezahür etti. Büyükşehri de kazanmak isterdik. Ama şuanda büyükşehirde de ilçelerde de meclislerde etkili bir şekilde temsil ediliyoruz. İzmir’de belediyelerdeki nabzı meclis üyelerimiz vasıtasıyla tutuyoruz. İzmir için yerel ve genelde hizmet etmemizin şartı belediyelerde iktidar olmak değil. Biz zaten genel iktidarın hizmetlerini İzmir’e taşıyoruz ama yerelde de belediyelerin yapacağı icraatlara destek olacağımızı gerek bakanlarımız, gerek milletvekillerimiz, gerek ilçe başkanlarımızla hep ifade ediyoruz. Biz İzmir için yapılacak her olumlu işte ‘desteğe hazırız’ diyoruz. Buca Metrosu onayının hızlı bir şekilde gelmesi bunun en önemli göstergesiydi. İzmirlilerin çıkarına olan her projeye destek vereceğiz.

ÇOĞU İLÇEDE SEÇİMİ KAYBETMEMİZİN SEBEBİ İTTİFAKLAR!
Yerel seçim sonuçlarıyla ilgili İzmir teşkilatını başarısız bulmadığınızı birçok kez dile getirdiniz ancak iktidar olduğunuz bazı belediyeler kaybedildi. Eksik ya da yanlış olan sizce neydi?

Konjonktür. İttifaklar dönemiydi. Ben suçlama tarzında olan birisi değilim, olaya ayrıntılara vakıf olarak bakarım. Bu gözle baktığımızda, bu seçimde ittifaklar sonucu belirlediği için çoğu ilçede seçimi kaybetmemizin sebebi olarak ittifakları görüyorum. Millet İttifakı’nın görünen ortakları var, bir de onları destekleyen gizli ortakları var, bunları kamuoyu biliyor. Buradan baktığınızda bu sonuçlar doğal. Rakamsal olarak baktığımızda bu seçim İzmir’de en yüksek oy oranına ulaştığımız bir seçim. Ama tabi ki eksiğimiz, yanlışımız vardır, bunları iç muhasebe çerçevesinde değerlendiriyoruz. Ama genel olarak baktığımda İzmir’de sonuçları ittifakların belirlediği kanaatindeyim.

SOYER SEFERİHİSAR'DAKİ TARZINI SÜRDÜRÜYOR
31 Mart yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP’li Tunç Soyer’in göreve geldiğinden bu yana sergilediği performans hakkındaki değerlendirmeleriniz neler?

Biz 100 günü değerlendirdik ama bu değerlendirmelerimiz eksik bile kalmış, daha da sıkıntıların arttığını görüyoruz. Projeler hemen hayata geçmez ama CHP’den devralınan bir belediye var, belediyecilik anlayışı aynı, kadroların çoğu aynı, devam eden projeler var ama bir şey görmüyoruz. İleriye dönük de pek umudumuz yok. Başkan, Seferihisar’daki tarzını sürdürüyor, genelde aşk, çiçek, böcek, yurt dışına yoğun ziyaretler, önemli günlerde ortadan kaybolmak… Orman yangınında büyükşehir belediyemizin sadece fotoğraf çektirmek için geldiğini görüyoruz. Aynı tarzını devam ettiriyor. Seferihisar’daki içi boş söylemleriyle devam ediyor, halbuki devasa sorunlar kendisini bekliyor.

O ZİYARET FLU, AZİZ BAŞKAN'IN TARZI FARKLIYDI!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve AK Parti Grubu’nun, İzmir’in bakanlık nezdinde onay bekleyen projeleri için birlikte bir Ankara ziyareti olacak. Siz de katılacak mısınız?

O konu biraz flu... Öyle bir ziyaret düşünülüyor, konuşuluyor, Ankara’ya gidildiğince çözülmesi gereken sorunlar ile ilgili bir rapor da grup başkan vekilimize ulaştırıldı. Ama bu konuda Tunç Soyer’in il başkanlığı olarak bize somut bir talebi, söylemi olmadı. Mecliste konuşuyor bunları. Bakacağız. Projelere destek olacağız, Ankara’da bekleyen ne kadar iş varsa çözülmesi için iletişim kuracağız, köprü olacağız. Ama yöntem nasıl olur, süreç nasıl işler göreceğiz, orada biraz fluluk var. Somut olan şu; Büyükşehir belediye başkanımızın böyle bir söylemi var büyükşehir grubunda… Grup başkan vekilimizin haklı olarak parti politikalarımız doğrultusunda sıcak yaklaşması noktasında bir söylemi var. Ardından grup başkan vekilimize yazılı olarak sorunlar geçtiğimiz günlerde iletildi. Ama ziyaret nasıl olacak, kimler katılacak, zamanlaması ne olur, bunlarla ilgili ortada net bir durum yok. Bunun geçmişte uygulaması farklıydı, Aziz Kocaoğlu’nun tarzı farklıydı. Dosyalarıyla il başkanlığına gelip, Ankara’ya gidilmesini talep etti. Burada sadece mecliste dile getiriliyor.

Ankara ziyaretinde gündeme gelecek olan sorunlar hakkındaki büyükşehirden gelen dosyada neler bulunuyor?

İzmir’in kronik sorunları var, metrolarla ilgili, İnciraltı planlamasıyla ilgili konular…

ALSANCAK DEVLET HASTANESİ KAPATILACAK MI?
Nevvar Salih İşgören Alsancak Devlet Hastanesi’nin kapatılacağına ilişkin iddialar gündeme gelmişti. Son durum nedir?

Hiçbir hastanenin kapanması ile ilgili kesinleşmiş bir durum yok. Şehir hastanesi bir sene sonra bitiyor. Depreme dayanıksız yıkılma tehlikesi olan bazı hastaneler var, bunların tabi ki ivedilikle kapatılması gerekir. Hiçbiri kapanmaya da bilir. Bunlar gözden geçirilecek ama bu süreçte; yatak sayısı mı azaltılacak, bazı yerlerde olur ya da olmaz, buna İzmirliler karar verecek. Tabip Odası ile görüşmeler olur, diğer STK’larla görüşmeler olur, vatandaşın nabzını tutacağız. Biz bunu gönüllü olarak yapıyoruz, bakanlığın resmi prosedüründe olan bir şey değil. Biz il teşkilatıysak bu köprüyü kurmak istiyoruz, bakanlığa bunu yansıtmak istiyoruz.

İSTANBUL-İZMİR OTOYOLU HAKKINDA CHP’DEN GELEN  ELEŞTİRİLER SPEKÜLASYON YÖNÜNDE
Geçtiğimiz günlerde hizmete açılan İstanbul- İzmir Otoyolunun geçiş ücretinin pahalı olduğuna ilişkin eleştiriler oldu. Özellikle CHP kanadından bu yönde eleştiriler geldi. Bu konudaki düşünceniz nedir?

Eleştiriler tabi ki yapılır, saygıyla karşılarız ama bazı eleştiriler var ki dezenformasyon amaçlıdır, spekülasyon amaçlıdır, bazıları da vardır ki hakikaten bazı sorunları dile getirmek içindir, CHP’den gelen eleştirilerin çoğu dezenformasyon, spekülasyon yönünde eleştiriler. Ama vatandaşın samimi eleştirileri olabilir, onları da takip ediyoruz. Ancak maliyet hesaplarını uzmanları yapıyor, anlatıyor;  ‘akaryakıt gideri ne kadar azalır, kaç saatte gider gelirsiniz, ne kadar akaryakıt tasarrufu olur, ne kadar zaman tasarrufu olur, ne kadar ücret ödersiniz’ bunların karşılaştırmaları yapılıyor. Bunları yaptığınızda makule yakın bir seviyede olduğunu söyleyebiliriz.

YENİ PARTİ İÇİN NE DEDİ?
Ekonomi Eski Bakanı Ali Babacan ve Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yeni bir parti kurulacağı iddiası gündemde... Yeni parti kurulursa İzmir’e yansıması nasıl olur? İzmir’de AK Parti’de bir bölünme yaratır mı?

Herkes demokrasi ve kanunlar çerçevesinde yeni parti kurar, bu partiler şanslarını denerler ama baktığınızda birçok partinin kurulup hiçbir esamesinin olmadığını, hiçbir yol kat etmediğini görüyoruz. AK Parti’nin de kurulduktan 10 ay sonra tek başına iktidar olduğunu, 17 yıldır iktidarını aralıksız sürdürdüğünü ve defalarca seçim kazandığını görüyoruz. Diğer partilerin kurulması bizi ilgilendirmiyor, önümüze bakıyoruz, biz güçlü bir teşkilatız.

 
İzmir Otoyolu günlük geçiş garantisini yüzde 50 aştı
 
Asıl sabotaj ‘küresel’ bilinçsizlik!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
emin 22 Ağustos 2019 Perşembe 16:46

Başkan haklı. Soyer ful aşk böcek.... İşçi aldığı bile yok.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri