POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
CHP: 1 Mayıs Taksim’dir, taksim 1 Mayıs’tır
CHP: 1 Mayıs Taksim’dir, taksim 1 Mayıs’tır
Brezilya efsanesi 58 yaşında sahalara dönüyor
Brezilya efsanesi 58 yaşında sahalara dönüyor
Emniyet ve MİT'ten DHKP-C operasyonu
Emniyet ve MİT'ten DHKP-C operasyonu
Olay anını görüntüledi: Yolcu otobüsünde taciz!
Olay anını görüntüledi: Yolcu otobüsünde taciz!
1 Ekim 2022 Cumartesi - 00:21

Temel Karamollaoğlu'ndan 'adaylık' açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Sayın Erdoğan’ın da Cumhur İttifakı'nın da Türk siyasi hayatını kirlettikleri kanaatindeyim. İftira, yalan, hakaret. Bütün politikaları bunun üzerine inşa edilmiş. İftira etmede hiçbir tereddüt görmüyorlar. Yalan söylemekten de hiç çekinmiyorlar" diye konuştu. Karamollaoğlu ayrıca, "Farklı kanaatlerimiz olabilir. Ama biz adayımızı seçilecek bir aday belirleyemezsek bu yaptığımız bütün çalışmalar heba olur" dedi.

Temel Karamollaoğlu ndan  adaylık  açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, katıldığı televizyon programında gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Karamollaoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “altılı masa noter değil” açıklaması için "Bunlar makul ifadelerdir. Kimse noter değil. Kimse benim dediğim olacak diye bir baskı oluşturamaz. İttifak içinde ittifaklar gerçekleşebilir" ifadelerini kullandı.   

Karamollaoğlu, "Sayın Erdoğan’ın da Cumhur İttifakı'nın da Türk siyasi hayatını kirlettikleri kanaatindeyim. İftira, yalan, hakaret. Bütün politikaları bunun üzerine inşa edilmiş. İftira etmede hiçbir tereddüt görmüyorlar. Yalan söylemekten de hiç çekinmiyorlar" diye konuştu.

"KAZANACAK BİR ADAY ÜZERİNDEN İTTİFAK YAPMALIYIZ"

Altılı Masa'da bugüne kadar hiç itilafın olmadığını aktaran Karamollaoğlu, “Seçilme şansı en yüksek olan aday üzerinden bizim ittifak yapmamız gerekiyor. İnşallah burada bir problem olmayacak. Her siyasi parti genel başkanı kendi teklifini getirecek. Biz aday konusunu seçim tarihi ilan edilmeden konuşmayacağız. Farklı kanaatlerimiz olabilir. Ama biz adayımızı seçilecek bir aday belirleyemezsek bu yaptığımız bütün çalışmalar heba olur. Biz parlamentodaki çoğunluğu da dikkate alarak, cumhurbaşkanı olarak gösterdiğimiz kişi de seçimi kazandığında nasıl bir yönetim uygulayacağız. Bugün bunu da konuşmamız lazım” değerlendirmesinde bulundu.

''İTTİFAK İÇİNDE İTTİFAKLAR GERÇEKLEŞEBİLİR"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “altılı masa noter değil” açıklamasını değerlendiren Karamollaoğlu, “Bunlar konuşurken makul ifadelerdir. Kimse noter değil. Kimse benim dediğim olacak diye bir baskı oluşturamaz. Bunlar gündeme gelir, görüşülür. Elbette kazanacak bir aday olması gerekiyor. Biz bu bütün meseleleri masada konuşup, karara bağlamalıyız. Akşener’in açıklamalarında bir itiraz görmedim. İttifak içinde ittifaklar gerçekleşebilir ve gerçekleşmesinde fayda da vardır” şeklinde konuştu.

"SEN ZİLLETİN İÇİNDE ÇÜRÜMÜŞSÜN"

Karamollaoğlu, Cumhur İttifakı ile ilgili de şunları kaydetti:

Sayın Erdoğan'ın da Cumhur İttifakı’nın da Türk siyasi hayatını kirlettikleri kanaatindeyim. İftira, yalan, hakaret. Bütün politikaları bunun üzerine inşa edilmiş. İftira etmede hiçbir tereddüt görmüyorlar. Yalan söylemekten de hiç çekinmiyorlar ama hakarete gelince, hazineleri çok geniş. Farkında değiller. Hakaret eden bir insan, aslında kendini tarif eder… 'Zillet İttifaki’ diyorlar sen zilletin içinde çürümüşsün, yok olmuşsun. Bu yaklaşımı benimseyenler iflah olmaz.

"ABD 'SURİYE'YE GİRİN' DEDİ, BİZ DE GİRDİK"

'Türkiye’nin şu an şahsiyetli bir dış politika uygulayamadığını' söyleyen Karamollaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: 

Savruluyor Türkiye. Şahsiyetli bir dış politika izleyemiyor. 20 yıl önce izledikleri politikaları bir düşünelim, bir de bugünü düşünelim. Dağlar kadar fark var. Amerika Birleşik Devletleri'yle anlaştı. Irak'la harbe tutuştuk. Irak'taki zulme destek verdik. Amerika Birleşik Devletleri Suriye'ye girin dediği için biz Suriye'ye girdik. Bunun hiç başka türlü izahı yok. Biz kendi ideallerimizi prensiplerimizi tatbikata koyamadık. İsrail Başbakanı'nı Cumhurbaşkanı'nı meclisimizde alkışlattık. Ve ileri sürdüğümüz bütün fikirler havada kaldı.

Şahsiyetli bir dış politika uygulayamadık. Neden? Çünkü bizim şahsiyetli dış politika uygulayacak bir Maalesef şu anda gücümüz yok. Dış politikada etkili olabilmek elbette prensiplere bağlı olarak hareket etmeye bağlıdır. Siz düşünün. 2 binli yılların ortasında biz Annan Planı'nı Avrupa Birliği'ne üye olmak için bize dayattılar, biz AK Parti ile Kıbrıs'ta Türk Cumhuriyeti'nde birbirimizle mücadele ettik. Allah rahmet eylesin. Oya Hanım başkanlığında bir heyeti göndermiştik. Onlar sakın Annan Planı'na evet demeyin diye çaba gösterdiler. Hükümet de ya bu bizim kurtuluşumuz dediler. Sonunda Rumlar bir hata yaptı kendi yönlerinden ama bize o fırsat vermiş oldu. Böylece Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti diye bugün övünmeye çalıştıkları bir cumhuriyet var. (Cumhuriyet)

 
Standard and Poor's'tan Türkiye'ye kötü haber!
 
TBMM açılıyor: İşte ele alınacak ilk düzenleme!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu, Yazıcıoğlu'nun oğluyla görüştü
Helikopter kazasında hayatını kaybeden eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ...
Soyer'e destek mesajlarına tepki: Konu HDP olunca tam kadro!
İçişleri Bakanlığı’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tunç Soyer hakkında ...
Bakanlığın soruşturma izni sonrası CHP'den Soyer'e destek seli!
İçişleri Bakanlığı Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ve belediye yönetimi ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan 'af' mesajı: İktidarla konuşmaya hazırız!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından af konusuna ...
ABD'nin kararına karşı kritik 'somut adım' mesajı!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ABD'nin GKRY'ye silah ambargosunu kaldırmasına ...
Erdoğan: Kurulan tuzakları boşa çıkardık
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomideki gelişmelere ilişkin önemli mesajlar ...
 
CHP'den AK Partili Dağ'a 'güvenlik sorunu' tepkisi!
AK Parti Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Dağ'ın "CHP'nin siyaseti, ...
Purçu'dan tepki: Erteleme yetmez, kesin çözüm şart!
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu verdiği soru önergesi ile kuaför ve ...
Öğretmenevine MHP bayrağı krizi: CHP'den sert tepki!
İzmir'in Dikili ilçesindeki öğretmenevine MHP bayrağı asılması krize neden ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri