POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erdoğan: İsrail'in katliamları durdurulmalı
Erdoğan: İsrail'in katliamları durdurulmalı
İsrail Başbakanı Netanyahu, savaş kabinesini feshetti
İsrail Başbakanı Netanyahu, savaş kabinesini feshetti
Polis memuru, eşini ve çocuğunu öldürüp intihar etti
Polis memuru, eşini ve çocuğunu öldürüp intihar etti
Benzin ve motorine bu kez ÖTV zammı geliyor
Benzin ve motorine bu kez ÖTV zammı geliyor
2 Ocak 2018 Salı - 14:04

Ve Güven kararını açıkladı: Geri çekiliyorum çünkü…

CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven İl Kongresi’nde aday olmayacağını açıkladı. Güven kararına gerekçe olarak örgütten yeterli desteği alamamasını gösterdi.

Ve Güven kararını açıkladı: Geri çekiliyorum çünkü…

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü 7 Ocak’ta yapılacak il kongresine kilitlenirken, yılbaşı tatili sonrası trafik hızlandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun işaret ettiği Deniz Yücel ve CHP İl Eski Başkanı Kemal Karataş’ın ardından CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü de yazılı bir açıklamayla adaylığını açıkladı.

Bu üç ismin ardından Hasan Nebi de il başkanlığına adaylığını açıklamış, yine bugün yaptığı açıklamayla adaylığını duyuran İl Yöneticisi Aytül Tokgözlü de yarışa katılan ilk kadın aday olmuştu.

Bu açıklamaların ardından gözler CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven’in kararına çevrildi. Süreçte adaylığa sürekli yeşil ışık yakan İl Başkanı Asuman Ali Güven “Örgütten ‘devam’ denmediği için geri çekiliyorum” dedi.

YETERLİ DESTEĞİ ALAMADIM
“Adil olmaya özen gösterdim ve arkadaşlarımı kucaklamaya çalıştım” diyen Güven Güven, “İnanıyorum ki güzel ve başarılı bir çalışma yaptık. Son görevimizi de 7 Ocak’a kadar layıkıyla yapacağız. İlçe başkanlarımızdan bizim görevimizi devam ettirmemiz konusunda ve benim il başkanlığını devam ettirmem noktasında yeterli desteği ve katkıyı alamadım. Bazı ilçe başkanlarının olumlu destekleri oldu ama bazı ilçe başkanların bu konuda sessiz kalmayı tercih eti. Bizim yolu devam ettirmemizin doğru olmayacağını düşündüm. O nedenle tabii ki bu ilçe başkanlarımızın kararıdır, benim görevi devam ettirmem konusunda yeterli bir katkıyı, isteği göstermediler. Böyle bir eğilim görmedim, destek görmedim. Bazılarının var ama yeterli görmedim. Daha güçlü beklerdim. Görevimizi devam ettirmemiz noktasında bir anlayışın gerçekleşeceğini, yarışın olmayacağını tahmin ediyordum ama bunun karşılığı yeterli olmadı” açıklamasını yaptı.

‘DEVAM’ DENMEDİĞİ İÇİN…
Güven şunları söyledi: İki güçlü aday arkadaşımız var. İkisi de önem verdiğim arkadaşlarım. Onlar bu yarışa giriyorlar. Kendilerine başarılar diliyorum. Layıkıyla bu görevi yapacaklarını düşünüyorum ve bizim de onlara her türlü desteği vereceğimizi belirtmek istiyorum. Bugün de görevimizi en iyi şekilde yapacağız ve 7 Ocak’ta sonlandıracağız. Ben görevdeki bir il başkanıyım. ‘Göreve devam’ diye bir görevlendirme örgütte yapılmadı. Biz de görevimizi 7 Ocak’ta teslim edeceğiz. Ben görevimin başındayım. 7 Ocak’tan sonra göreve devam etmem konusunda eğilim, destek oluşmadı. Destek veren arkadaşlara teşekkür ediyorum ama yeterli şekilde ‘devam’ denmediği için geri çekiliyorum. 7 Ocak’ta görevimi teslim ediyorum. Burada ilçe başkanları ve ilçe örgütlerinin tavrından bahsediyorum. Bu tavır, görevimi devam ettirme noktasında olmadı. İlçe örgütlerim benim görevimi devam ettirme noktasında ağırlıklı bir destek göstermediler. Ben de bunları dikkate alarak bu eğilime katkıda bulunmaya çalışıyorum ve ‘peki, siz yeni bir arayışla yeni adaylarla bu süreci değerlendirin, yeni bir başkan belirleyin’ diyorum. Bu konuda hiçbir kırgınlığım yok…

KILIÇDAROĞLU KATILACAK MI?
Güven ayrıca 7 Ocak’ta yapılacak İl Kongresi’ne CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı konusunda ise “Şu anki programlarımızda öyle bir hazırlık var. Ama Türkiye gündeminde ne olacağı belli olmaz” açıklamasını yaptı.

 
Eko okul projesine Bornova desteği!
 
Bankada panik: Kalp krizi geçirdi...
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
PARTİLİ 2 Ocak 2018 Salı 17:56

Aziz kocaoğlu ziyaret etti ve aday oma demiş olabilimi ne der acaba CHP liler

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Yıldırım, Deniz Baykal ile görüştü
Başbakan Yıldırım, Almanya'da tedavi gören CHP Milletvekili Deniz Baykal ile telefonda görüştü.
CHP İzmir’de Tokgözlü de ‘adayım’ dedi
CHP İzmir’de 7 Ocak’taki il kongresinde aday olduğunu açıklayan bir başka ...
Aksünger’den çok sert ‘7 Ocak’ mesajı: Kendi iç savaşını yapanların…
CHP İzmir İl Binası’nda basın toplantısı düzenleyen Genel Başkan Yardımcısı ...
 
Ankara'dan 'İran' açıklaması: Huzur ve istikrarın...
Dışişleri Bakanlığı İran'daki protestolara ilişkin açıklama yaptı. Yapılan ...
CHP’de beklenen oldu: Ve Gümrükçü resmen aday!
CHP İzmir’de adı uzun süredir il başkan adaylığı için geçen Çiğli İlçe ...
AK Parti ittifaka o anketlere göre karar verecek!
AK Parti yönetiminin MHP ile genel seçimlerde ittifak konusunu çıkacak ...
 
CHP İzmir'i karıştıran ziyaret: Yeni Yücel krizi!
CHP İzmir İl Örgütü Pazar günü yapılacak il kongresine kilitlenirken Kocaoğlu'nun ...
CHP’de ilçe başkanları ikinci kez toplanıyor: Masada adaylar!
CHP’de il kongresine sayılı gün kala ilçe başkanları hem Kocaoğlu’nun ...
Çavuşoğlu: Türkiye'nin Almanya ile bir sorunu yok
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya ile ilişkilerde çok daha iyi ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri