POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
17 Ekim 2020 Cumartesi - 13:44

Yücel'den o ilçede krize müdahale... Belediye başkanına çarpıcı mesajlar!

CHP İl Başkanı Yücel’in, Gaziemir Belediyesi’nin uzun süredir gerçekleşmeyen grup toplantıları için hamle yaptığı öğrenildi. Gaziemir’e giden ve grubu toplayan Yücel’in Belediye Başkanı Arda ile karşı karşıya geldiği belirtildi. Öte yandan Arda'ya muhalif 11 meclis üyesinin toplantıda "Yanlışlarının karşısındayız" mesajı verdiği öğrenildi.

Yücel den o ilçede krize müdahale... Belediye başkanına çarpıcı mesajlar!

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR (Kulis Haber)- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Gaziemir’e giderek belediye yönetiminin meclis üyelerinin bir kısmı ve ilçe örgütüyle ters düşme durumuna müdahale etti. Ekim ayı meclis oturumu öncesinde gerçekleşen grup toplantısına katılan İl Başkanı Yücel’in Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ile karşı karşıya geldiği öğrenildi. İlçe Başkanı Kasım Özkan’ın da buluşmada küçük çaplı bir açıklama yaptığı ve Belediye Başkanı Arda’nın tutumundan şikayetçi olduğu belirtildi.

Uzun süredir belediye meclis oturumları öncesinde grup toplantılarının yapılmadığı ilçede 2 aydır il başkan yardımcılarının katılımıyla buluşmaların gerçekleştiği ifade edildi. Belediye meclis üyelerinden 11 tanesinin Başkan Arda’ya muhalif tutum takındığı belirtilirken İl Başkanı Yücel’in de ilçede uzlaşıyı sağlamak için harekete geçtiği aktarıldı.

Geçmiş süreçte il binasına Gaziemir Belediyesi meclis üyeleri çağrılmıştı. Fakat belediye-örgüt arasındaki soruna kalıcı bir çözüm bulunamamıştı.

TOPLANTIDA NELER KONUŞULDU?
Belediye Başkanı Arda’nın grup toplantısına katılan Başkan Yücel’i karşılamadığı ve sonradan da uğurlamadığı belirtildi.

Toplantıda Gaziemir Belediye Başkanı Arda’nın, “Buradaki meclis üyelerini il binasına çağıramazsınız. Gerekirse beni çağıracaksınız” dediği aktarıldı. Başkan Yücel’in de, “Ben il başkanıyım, istediğimizi çağırırız. Seni de çağırırız, kimi istiyorsak da görüşünü almak için onu çağırırız. Sen bu kafayla gittiğin sürece yeni sayfa açma adına hiçbir şey yapamazsın. Bu tarzda yönetemezsin” şeklinde çıkıştığı ifade edildi.

Belediye Başkanı Arda’nın grup toplantısını belediyede yapmak için ısrarcı olduğu belirtildi. Bu nedenden dolayı grup toplantılarının yapılamadığı örgütte rahatsızlık yaratırken Başkan Yücel’in uyumsuzluğu gidermek için harekete geçtiği öğrenildi. Yücel, “Bundan sonra grup toplantıları yapılacak. Bütün herkes gruba katılacak. İster ilçede ister belediyede, nerede olursa olsun grup toplantıları yapılacak. Grup kararlarına uyulacak. Eski konuları açmayın. Yeni bir sayfa açın” dediği belirtildi.

SAYACAĞIM 30 MADDE VAR AMA 3 TANESİNİ SÖYLEYEYİM!
İlçe Başkanı Kasım Özkan’ın da, “Benim sayacağım 30 madde vardı ama artık eskileri açmak istemiyorum. Gerginlik oluşmasını istemiyorum. Sadece 3 madde söyleyeceğim. Belediyeye kadar basın açıklaması yapmaya geldim. Yukarı bile çıkmadı. Yaşıma hürmeten bari çıksaydı. Ne diyeyim! Bu hikayenin böyle olmaması lazım” açıklamasına imza attığı aktarıldı.

ÖRGÜTTEN SEÇİLDİĞİNİ UNUTMA!
Belediye Başkanı Arda’nın konuşmalar sonrasında adım atmadığı ve gerilimi yükselttiği iddia edildi. Yücel’in bu kez, “Örgütten seçildiğini unutma. CHP tarafından seçildin. Sen bunu unutmuş bir şekilde davranıyorsun” ifadelerini kullandığı belirtildi.  Yücel’in 5-6 defa ısrarlı bir şekilde Arda’ya, “Yanlış gidiyorsun. Bu kafayla olmaz” dediği aktarıldı.

BAŞKANIN EŞİ HAKKINDA PAYLAŞIM YAPMAYIN

Yücel’in toplantıda meclis üyelerine “Belediye başkanımızın eşi Deniz Hanım hakkında sosyal medyada ve basında açıklama yapmayın” mesajı verdiği de öğrenildi. Yücel’in grup toplantılarının sürekli yapılması ve meclis üyeleri ile belediye başkanı arasında bilgi alışverişinin olması adına Whatsspp grubu kurulması talimatı verdiği de öğrenildi.

11 MUHALİF MECLİS ÜYESİNDEN MESAJ

Öte yandan Arda'ya muhalif 11 meclis üyesinin buluşmada "Yanlışlarının karşısındayız" mesajı verdiği öğrenildi. 

Meclis üyelerinden Başkan Arda’ya serzenişler olduğu öğrenildi. İlçede yeni süreçte grup toplantılarının yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu.  

GÖREVDEN ALINAN MUTLU: TÖRENLERE KATILDIĞIMIZ İÇİN…
Başkan Arda’nın meclis üyelerini 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 9 Eylül İzmir’in Kurtuluş Günü için Gaziemir İlçe Örgütü’yle birlikte çelenk koymaya göndermediği iddia edilmişti. Sonrasında bu durum aksine hareket eden Belediye Başkan Yardımcısı Nevin Mutlu’nun görevden alınması gündeme gelmişti. Mutlu’nun örgütle birlikte çelenk koymaya katıldığı için görevinden alındığı öne sürülmüştü.

Meclis üyeleri toplantıda bu konuyu hatırlatarak Arda’yı hedef aldığı ve Mutlu’nun görevden alınmasının gündeme geldiği aktarıldı. Arda’nın, “Performansı düşük diye görevden aldım. Ben açılış yaparken sen yanımda yoktun” açıklaması yaptığı belirtildi. Mutlu’nun da, “Hayır, sen bizi 30 Ağustos ve 9 Eylül’de çelenk koyma törenlerine katıldığımız için görevden aldın. Bunları konuşamıyorsun” ifadelerini kullandığı aktarıldı.

 
Buca'da başkan Kılıç'tan muhtarlar buluşması
 
Gölcük'teki orman yangını söndürüldü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sındır: AKP devlet aklını yitirdi
5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrolü Kanununda çeşitli düzenlemeler ...
CHP Karşıyaka’da kritik görevde üst üste ikinci istifa!
CHP Karşıyaka’da Örgütlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı görevinde ...
Seferihisar'da 'tahsis' ve 'pankart' krizi: CHP'den sert tepki!
Seferihisar AK Parti Kadın Kolları, kongresini İlçe Tarım Müdürlüğü’nün ...
 
Çıray sessizliğini bozdu: Çarpıcı kurultay değerlendirmesi!
İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, kurultay sonrası ilk kez konuştu. ...
Hakkında disiplin soruşturması başlatılan başkandan açıklama!
CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Toplantısında, Tire İlçe Başkanı Şenoyar hakkında ...
Millet İttifakı’nın Buca buluşması: Demokrasi yolculuğundayız!
Cumhuriyet Halk Partisi Buca İlçe Başkanı Hacer Taş Gültepe ile Millet ...
 
AK Parti'den Başkan Aksoy'a o istifayla salvo!
AK Parti Menemen İlçe Başkanı Çelik: Belediye Başkanı Aksoy’un yaptıkları, ...
Sındır'dan o kanun teklifine sert tepki!
CHP İzmir Milletvekili Sındır, Kamu Mali Yönetimi ve Kontrolüne İlişkin ...
O ilçede 'Cumhur İttifakı'ndan dikkat çeken tavır: Tüm gelirlere evet, tüm giderlere hayır!
Efes Selçuk Belediye Meclisi'nde 2021 yılı bütçesinin görüşüldüğü oturumda AK ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri