POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Geri ödeme listesine 47 ilaç daha alındı!
Geri ödeme listesine 47 ilaç daha alındı!
Benzin ve motorine bir zam daha geliyor!
Benzin ve motorine bir zam daha geliyor!
İsrail ile Hamas arasında esir takası olacak mı?
İsrail ile Hamas arasında esir takası olacak mı?
Silahlı saldırı iddianamesinde detaylar ortaya çıktı!
Silahlı saldırı iddianamesinde detaylar ortaya çıktı!
25 Mart 2019 Pazartesi - 10:14

Zeybekci 2024'ün manşetini verdi!

Zeybekci, İzmir’in sorunlarının temel nedeninin yerel yönetimle ilgili olduğunu ifade etti. Zeybekci, belediye başkanı seçilmeleri halinde 5 yıl içinde hayata geçecek projelerin haberlerinin yer aldığı 31 Mart 2024 tarihli ‘EXPO zaferi’ manşetiyle hazırladıkları gazeteyi gösterdi, “2030 EXPO’yu alacağız” dedi. Tarım projelerini anlatan Zeybekci, holding statüsünde şirket kuracaklarını, bu şirketin kar amacı gütmeden Büyükşehir’in üreticiye uzanan eli olacağını söyledi.

Zeybekci 2024 ün manşetini verdi!

GERÇEKİZMİR - FOX TV’de yayınlanan 'Çalar Saat' programına konuk olan Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı AK Partili Nihat Zeybekci önemli açıklamalarda bulundu.

- ÇİFTE MİTİNG, ÇARPICI MESAJLAR: CEKETE OY YOK!... 

Zeybekci kentin temel sorunlarının nedeni olarak CHP’li yerel yönetimi hedefe koydu. İzmir’in 97’de ikinci büyük ekonomi olduğunu, şimdilerde 3’üncü sıraya gerilediğini söyleyen Zeybekci, “Grafik böyle devam ederse Kocaeli Antalya da geçecek İzmir’i… Bir şeyler yapmak lazım” dedi.

GRAFİK BÖYLE DEVAM EDERSE…

Zeybekci’nin konuşmasından satır başları şöyle:

“İzmir için bugüne kadar yapılan şeyler için her kim ne yaptıysa iyi niyetle yapmıştır ama İzmir patinaj yapmıştır. Geri doğru kaymıştır. 97’de İzmir ikinci büyük ekonomiydi. Sonra Ankara ile eşitlendi. Sonra üçüncü oldu. Grafik böyle devam ederse Kocaeli Antalya da geçecek İzmir’i… Bir şeyler yapmak lazım.

İzmir’le ilgili genç işsizlik oranı yüksekti. İnsanlara sorduk. Bekledim ki gençler ‘işsizlik’ desin. İzmir’de ilk 4-5 problem alt yapı çöp ulaşım problemleri çıktı. İşsizlik 4’üncü 5’inci çıktı. Bekledim bir çıksın diye. Demek ki bıçak kemiğe dayanmış. Vatandaşta bıkkınlık noktasına gelmiş. İzmir trafikte kaybedilen zaman açısından Dünyada 12’inci sırada.

PROBLEMLERİN TAMAMI YEREL YÖNETİMLE İLGİLİ

İzmir’in bu hale gelmesiyle ilgili problemlerin tamamı yerel yönetimle ilgili. Körfez’i merkezi hükümet mi kirletiyor. Yağmur suları kanalizasyona veriliyor. Şehrin su basmasını hükümet mi sağlıyor. Vahşi depolamayı hükümet mi sağlıyor. Trafikle ilgili olumsuzluğu hükümet mi, sağlıyor. 500 bin nüfuslu Karabağlar’da bir sinema salonu tiyatro salonu yok.

Merkezi hükümetin İzmir’e önemli yatırımlar oldu.  Konak Tüneli… İZBAN… İzmir-İstanbul Otoyolu… Çanakkale-İzmir Otoyolu. Ankara İzmir hızlı tren hattı. Antalya-İzmir Otoyolu. İzmir Şehir Hastanesi. Adnan Menderes Havalimanı, Ekrem Pakdemirli Havalimanı… Belediye ne yapmış.

Bütçe gelirlerinde Kocaeli’nden sonra iki numara aktarılan kaynakta İzmir Büyükşehir Beleidyesi… İstanbul ve Ankara’nın da önünde. Neden Kocaeli bir numara rafineriden ödenen vergiden de pay alıyor. Devlet ödeneği kesemez. Rakamlarla oynayamaz.

ÇÖP SORUNUNU HALLEDECEĞİZ

20 yıldır CHP yönetimi var. Şehirlerde vahşi depolama kalmadı. Burada büyük bir umursamazlıkla bu şehrin çöpleri dağlara atıyor. 2020’nin sonunda İzmir çöp sorununu halletmiş olacağız.

HOLDİNG STATÜSÜNDE ŞİRKET KURACAĞIZ

Farklı noktalarda farklı ürünlerle kooperatif kuracağız. İzmir’de tarımın tüm alanlarıyla ilgili Büyükşehir bünyesinde genel müdürlük kuracağız. Artı holding statüsünde şirket kuracağız. Çiftçiye uzanan ellerimiz olacak. Şirket kar amacı gütmeyecek. Ürünlerin alımı paketlenmesi, işlenmesi korunması tüketiciye sevk edilmesini sağlayacak. Şirket peşin olarak alacak depolamasını yapacak. Tüketiciye ulaştıracak. Dünyaya pazarlayacak. Zarar etmeye göze alacak bir şirket olacak. Zirai aletler mi lazım toplu olarak alacak. Peşin alacak. Çiftçiye 6 ay da 1 yılda öde diyecek.”

İzmir’e sahip çıkın. İzmir’in tarafı olun. Çocuklarınızın tarafı olun. Oyunuzu kimseye vermeyin. Oyunuzu kendinize İzmir’e çocuklarınızın geleceğine verin.”

2024 GAZETESİ

Zeybekci 31 Mart 2024 tarihli hazırladıkları gazeteyi gösterdi. Zeybekci gazetede belediye başkanı seçilmeleri halinde 5 yıl içinde hayata geçecek projelerin haberlerinin yer aldığı söyledi. Gazetenin manşetinin “EXPO zaferi” olduğunu ifade eden Zeybekci, “2030 EXPO’yu alacağız” dedi.

 
Bornova'nın istihdam mutfağı!
 
Başkan İnce'ye vekillerden destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer'den mesaj seli: Mega projem...
Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı CHP’li Soyer, “Herkes ...
İzmir'de seçim ofisine saldırı: 2 gözaltı, meclis üyesine darp iddiası!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde, alkollü oldukları öne sürülen iki kişi, AK ...
CHP’li adaydan CHP’li başkana ‘çöp’ salvosu: Sahaya indi, kendi topladı!
CHP Menemen Adayı Aksoy, CHP’li Şahin tarafından yönetilen Menemen Belediyesi ...
 
Erdoğan'dan CHP'ye 'İzmir listesi' çıkışı: Bundan güzeli mi olur ispat için?
Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye 'terör çıkışı' yaptığı konuşmasında, İzmir'in ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik Ayasofya mesajı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ayasofya'nın statüsünü müze olarak ...
Zeybekci 'canlar'la buluştu
Cumhur İttifakı AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat ...
 
Yenikapı mitinginde liderler mesaj verdi?
'Cumhur İttifakı' İstanbul'da ortak miting düzenliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
Cumhur İttifakı'nın Yenikapı mitingine kaç kişi katıldı?
''Cumhur İttifakı'', İzmir ve Ankara'dan sonra üçüncü büyük mitingini ...
Soyer: İzmir'de 'Belediye Ana' dönemi başlıyor!
Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, Buca ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Soyer’in İstanbul mesaisi ve İzmir’de 1 Nisan sonrası
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri