POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
DEM Parti yöneticileri için müfettiş!
DEM Parti yöneticileri için müfettiş!
Özel 31 Mart'ta kilidi açan 3 anahtarı sıraladı!
Özel 31 Mart'ta kilidi açan 3 anahtarı sıraladı!
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
Uzaya giden ilk Suriyeli astronot Faris Türkiye'de öldü
Uzaya giden ilk Suriyeli astronot Faris Türkiye'de öldü
5 Temmuz 2019 Cuma - 19:37

Başkan Sandal mecliste açıkladı: Şirketler için yeni model!

Bayraklı Belediye Başkanı Sandal, “Belediyemizde ihale süreçleriyle ilgili yeni bir model yaratacağız. Teknik şartnameyi yapan, satın alma, fiyat araştırması yapan, malı teslim alan farklı ve denetimi ayrı olacak. İhalelerimizi, doğrudan teminlerimizi tamamen şeffaf hale getireceğiz. Herkesin girileceği, eleştirileri dikkate alan bir sistem kuracağız. Sandal, belediye şirketleri hakkında da, “Verimsiz olanları ya ihale edeceğiz ya da kapatacağız. Belediyeyi zarara uğratmanın anlamı yok" dedi.

Başkan Sandal mecliste açıkladı: Şirketler için yeni model!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - Bayraklı Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan ikinci oturumu Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın yönetiminde gerçekleşti.  

Toplantıda AK Parti cephesinden belediyeye ait şirketlerin sık sık denetlenmesi talebi gelirken Başkan Sandal şirketlere yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Sandal, bisiklet yolunun genişletilmesi ve tramvay yolu ile ilgili Bornova Belediyesi ile ortak hareket edeceklerini de ifade etti.

Öte yandan CHP Grubu’nun Bayraklı Belediyesi ile AK Parti’nin iktidarda olduğu Güneysu Belediyesi ile kardeş belediye olmasına yönelik bir önerge hazırladığı aktarıldı.

AK PARTİLİ AKTAŞ: ŞİRKETLER SIK SIK DENETLENSİN
Toplantının dilek ve temenniler kısmında söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Abdullah Aktaş, belediyeye ait şirketlerin denetlenmesini talep etti.  Aktaş, “Önceki dönemde Baybel Şirketi’nin adının yolsuzluklara karışmış olması Bayraklı belediye meclis üyesi olarak bizleri üzdü. Şirkete yeni atanan müdürümüzden ve sizden öncelikli ricamız Bayraklı A.Ş.’ye ve Baybel A.Ş.’ye bağlı tüm birimlerin sıklıklı denetlenmesi… Denetlenmiyor demek istemiyorum, yanlış anlaşılmasın. Ama geçmiş dönemlerde çok farklı denetlemeler gördük, denetlenmiş gibi gösterilmesini gördük ya da bazı şeylerin farklı şekilde kılıfına uydurulduğunu gördük.  Hepimizin bu halka sorumluluğu var, biz bu sorumlulukları halkımıza karşı yerine getirmekle mükellefiz. Özellikle Baybel’in denetiminin arttırılması,  her denetlenmeden sonra meclisin ve halkın bu konuda bilgilendirilmesinin yapılması gerektiğini düşünüyorum.  Bir de,  bu son 4 ayda Baybel A.Ş. denetlendi mi, denetlendiyse de sonucu nedir? “ diye konuştu.

ŞİRKETLER ÇIKIŞI!
Aktaş’ın ardından açıklama yapan Başkan Serdar Sandal, “Benci bir işi eleştirirken, dikkatli bir dil kullanmak lazım. Belediyenin şirketlerinde bir gerçekten somut bir dil varsa, bence bu iddiayı sunan kişi Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunması gerekiyor. Geçmiş dönemle ilgili teftiş kurulunu görevlendirdik, gereğinin yapılmasını istedik. Bu anlamda hiçbir çekincem yok. Kul hakkı yiyenle yemeyenin ayrılması gerekiyor. Belediyemizde ihale süreçleriyle ilgili yeni bir model yaratacağız. Teknik şartnameyi yapan, satın alma, fiyat araştırması yapan, malı teslim alan farklı ve denetimimi ayrı olacak. İhalelerimizi doğrudan teminlerimizi tamamen şeffaf hale getireceğiz. Herkesin girileceği, eleştirileri dikkate alan bir sistem kuracağız. Bunları hep birlikte yapacağız. Çünkü bize düşen en büyük görev kul hakkına sahip çıkmaktır ve buradaki kaynağı ihtiyaç sahiplerine geri çevirmektir. Çok zor durumda olan insanlar var.  Ciddi bir işsizlik sorunu var. Kent altyapısıyla ilgili dehşet sorunlar var.  Bizim işleri bırakıp adam gibi bu kente nasıl katkı sunarız bunu düşünmemiz gerekiyor.  Kimin bu işlerde eli ayağı varsa onun için ne gerekiyorsa mubahtır. Biz elimizden geldiği kadar şirketlerimizde bu denetimleri çok sıkı tutacağız. Yılsonundan itibaren hep beraber bu şirketlerle ilgili muhasebe yapacağız. Bir belediye başkanı olarak peynir almakla çok uğraşmak istemiyorum aslında. Ne kadar peynir aldın, ne geldi, ne gitti, başlı başına bir dert yani…. Bu anlamda verimsiz olanları ya ihale edeceğiz ya da kapatacağız. Belediyeyi zarara uğratmanın bir anlamı yok.  Başka yapabileceğimiz hiç bir şey yok. Ayda 100-150 bin zarar eden bir işletmeyi bizim çekebilme imkanımız yok. Birileri buna sosyal belediyecilik diyebilir ama benim malım olsa ben kapatırım. Belediyeyi bize yönetmek için verdilerse aynı anlayışı uygulamak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

"BORNOVA BELEDİYE BAŞKANI İLE 2 KONU HAKKINDA GÖRÜŞTÜK"
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ile görüşme yaptıklarını aktaran Başkan Sandal, görüşmenin içeriği ile ilgili bilgilendirmede de bulundu. Sandal, “Bugün Bornova Belediye Başkanımız ile iki konu üzerine görüştük. Birincisi bisiklet yolunu genişletmek ve yaygınlaştırmak için ne yapabiliriz bunu konuştuk. Birbirimize bağlı ilçeler olduğumuz için Büyükşehir’e birlikte gidelim dedik. Bir diğeri de tramvay yoluyla ilgiliydi. Aslında bu konuyu meclis üyeleri ve vatandaşlarımızın tartışması gerekiyor. Ne getirir, ne götürür, bunun konuşulması gerekiyor” açıklamasında bulundu.

CHP GRUBUNDAN AK PARTİLİ KARDEŞ BELEDİYE ÖNERGESİ HAZIRLIĞI
Bir önceki meclis oturumunda, Ovacık Belediyesi ile kardeş belediye olunmasına ilişkin önergenin ardından AK Parti cephesinden sağ görüşe yakın bir belediye ile kardeş belediye olunmasına yönelik sözlü talep gelmişti. Başkan Sandal, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grubu’nun Rize’nin Güneysu ilçe belediyesi ile kardeş belediye olunmasına yönelik önerge hazırladığını duyurdu.

 
Yargıtay'dan Altan kardeşler ve Ilıcak için bozma kararı
 
Çiğli Meclisi'nde iki önemli karar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in kayak üssü o projeyle ayağa kalkacak!
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, bölgenin önemli turizm mekanlarından ...
Torbalı'da can dostlara özel yuva
Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan TOKİ konutlarında yaşayan ve kedi baktığı ...
Büyükşehir'deki TİS sürecinde 'uzlaşma' yok, grev kapıda!
Büyükşehir Belediyesi İZENERJİ şirketi ile DİSK Genel-İş 2 No'lu Şube ...
 
Çiğli Madımak'ı unutmadı
Sivas katliamının 26. yıldönümünde, yitirilen 33 aydın için Çiğli Belediyesi ...
Başkan Koştu doğalgaz için sahada
Bergama’nın acil ihtiyaçlarından biri olan doğalgaz yatırımları için yoğun ...
Karşıyaka geleceğini planlıyor
Karşıyaka Belediyesi, ilçenin tamamına yönelik imar planı revizyon çalışmalarını başlattı.
 
Bornova Srebrenica'yı anacak
Bosna Hersek'in Srebrenica kentinde 24 yıl önce yaşanan soykırımın kurbanları ...
Arda’ya AHBAP’tan 'Ayaz Bebek' teşekkürü
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’yı ziyaret eden AHBAP’ın kurucusu ...
İzmir'in turistik ilçesine çevre yolu müjdesi
Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, çevre yolu çalışmalarında sona gelindiğini müjdeledi.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri