Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Karşıyaka Belediyesi şirketi Kent AŞ tarafından düzenlenmesi planlanan “Tekstil Günleri”, 11 Nisan Cumartesi günü Bostanlı Pazar Yeri’nde kapılarını açmaya hazırlanıyor.
Karşıyaka Belediyesi geçtiğimiz aylarda düzenlemeyi planladığı Tekstil Günleri, Bostanlı Pazar Yeri’nde tezgah açan mevcut pazarcıların tepkisi ile karşılaşmıştı.
İzmir Pazarcılar Odası ve İzmir Pazarcılar Derneği tarafından gerçekleşen eylemlerde tansiyon yükselmiş meclis kararı ve ihale süreci olmadan Pazar tezgahlarının usulsüz biçimde satışa çıkarıldığı iddia dilmişti.
Pazarcılar süreçte Bostanlı Pazar Yeri’nde yaptıkları eylem sonucu gözaltına alınmışlardı.
Karşıyaka Belediyesi özel firma ile düzenleme fikrinden vazgeçerek Tekstil Günleri’ni KENT AŞ eliyle yapmaya karar verirken açılış için de 11 Nisan Cumartesi işaret edildi.

PAZARCILAR GECEDEN EYLEME BAŞLAYACAK!
Pazarcılar ise açılışa hazırlanan Tekstil Günleri etkinliğini protesto etmeye hazırlanıyor.
İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdi Erişen yaptığı açıklamada pazarcıların Tekstil Günleri açılacağı günün öncesindeki gece pazar yerine gelerek oturma eylemine başlayacaklarını belirtti.
Erişen şunları söyledi:
Arkadaşlar oraya gidip oturma eylemi yapacaklar. İstemiyoruz diye görüş verecekler. Ben de orada olacağım. Esnafımın yanında olmam lazım. Kavga istemiyoruz ama orada olmam gerekir. Ben oda olarak kırın, dökün demem. Bu işleri ben söylemem olmaz da doğru değil. Cuma günü geceden itibaren arkadaşlar orada olacaklar. Geceden itibaren nöbet tutacaklar pazarcı arkadaşlar. Keşke yargı süreci devam ederken, beklenseydi iyi olurdu ama bakalım. İnşallah kötü bir olay yaşanmaz.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
|||||||
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |











Künye
İletişim
Facebook
Twitter
RSS
Sitene Ekle
Günün Haberleri