POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
CHP'den Esenyurt mitingi: Özel ne mesaj verdi?
CHP'den Esenyurt mitingi: Özel ne mesaj verdi?
Zafer Partisi Manisa'da toplu istifa depremi
Zafer Partisi Manisa'da toplu istifa depremi
Diyarbakır’da sanat derneğine silahlı saldırı
Diyarbakır’da sanat derneğine silahlı saldırı
Enflasyon hesaplama yöntemi değişiyor
Enflasyon hesaplama yöntemi değişiyor
30 Ekim 2025 Perşembe - 14:44

'Çöp tesisi' tartışmaları noktalandı... Pehlivan: Bu Menemen halkının zaferi!

İzmir’de yeni çöp tesisi için planlamalar sürerken Başkan Tugay’ın, “Menemen Çaltı ile ilgili bir konu yok. Bizden Menemen Çaltı’ya yapalım diye bir teklif yok” açıklaması sonrası Menemen Belediye Başkanı Pehlivan’dan açıklama geldi. Pehlivan, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay, aldığı tepkiler ve gösterilen kararlılık karşısında, “Menemen Çaltı ile ilgili bir talebimiz yok” açıklamasını yaptı. Bu sonuç, sadece bir iptalin değil; Menemen halkının bir ve beraber olmasının zaferidir” dedi.

 Çöp tesisi  tartışmaları noktalandı... Pehlivan: Bu Menemen halkının zaferi!

GERÇEKİZMİR - İzmir’de yaz aylarında Harmandalı Katı Atık Depolama Tesisi’nin Danıştay kararıyla kapatılmasının ardından yaşanan çöp depolama sorunu devam ediyor.

Harmandalı Tesisi’ne, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 31 Ekim’e kadar geçici çöp dökme izni verilirken Büyükşehir’in yeni çöp tesisi için yer arayışları da devam ediyor.

Büyükşehir’in Menemen Çaltı’da çöp tesisi inşa etmesi gündeme gelirken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay dün konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Menemen Çaltı ile ilgili bir konu yok. Bizden Menemen Çaltı’ya yapalım diye bir teklif yok” açıklamasını yapmıştı.

Tugay’ın açıklamasının ardından Menemen’e çöp tesisi yapılmasına karşı çıkan Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan’dan konuya ilişkin açıklama geldi.

Pehlivan açıklamasında, Tugay’ın sözleri sonrasında bunun Menemen halkının bir zaferi olduğunu belirtti.

Pehlivan’ın açıklaması şöyle;

BAŞARDIK…

Öncelikle bu zorlu süreçte desteğini bizden hiç esirgemeyen AK Parti Genel Sekreterimiz, İzmir Milletvekilimiz Sn. Eyyüp Kadir İnan’a ve tüm milletvekillerimize, İl Başkanımız Sn. Bilal Saygılı ’ya, MHP İl Başkanımız Sayın Veysel Şahin’e, il ve ilçe teşkilatlarımıza, tüm muhtarlarımıza,

belediye aileme, çevre, sağlık ve toplum için çalışan derneklerimize, meslek odalarımıza ve uzman birliklerimize, okullarımıza, üniversitelerimize ve gençlik gruplarımıza, doktorlarımıza, hemşirelerimize ve sağlık kuruluşlarımıza, sanatçılarımıza, hukuk destek gruplarımıza, basın ve medya temsilcilerimize, duyarlılık gösteren tüm siyasi partilerimize ve elbette her zaman en büyük gücümüz olan Büyük Menemen Ailem’e en kalbi şükranlarımı sunuyorum.

Hep birlikte büyük bir sınav verdik. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Çaltı Mahallemize kurmak istediği çöp depolama tesisi girişimine karşı, Belediyemizin öncülüğünde tek yürek olduk, tek ses olduk, bir ve beraberlikle güçlü bir duruş sergiledik.

Her siyasi görüşten, her meslek grubundan, her mahalleden insanımızla Menemen’in geleceğine sahip çıktık. Bu mücadele sadece bir çevre mücadelesi değildi. Bu mücadele; Menemen’in havasına, suyuna, toprağına, çocuklarının yarınlarına sahip çıkma mücadelesiydi. Ve hep birlikte kazandık…

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, aldığı tepkiler ve gösterilen kararlılık karşısında, “Menemen Çaltı ile ilgili bir talebimiz yok” açıklamasını yaptı.

Bu sonuç, sadece bir iptalin değil; Menemen halkının bir ve beraber olmasının zaferidir.

Yıllar boyunca başımıza dert olabilecek bir tehlikeyi hep birlikte kararlılıkla önlerken,

aynı zamanda kent bilincimizi, ortak sorumluluğumuzu ve dayanışma kültürümüzü de güçlendirdik.

Artık biliyoruz ki; Menemen halkı isterse, Menemen halkı birleşirse, başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Yarın ilçemizde başka bir tehditle karşılaştığımızda, nasıl bir araya gelebileceğimizi, nasıl tek ses olacağımızı artık çok daha iyi biliyoruz.

Bu mücadele bize güçlü Menemen olmanın önemini yeniden hatırlattı. Bu süreçte yanımızda olan her kişi, her kurum, her gönüllü bizim için çok kıymetliydi. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sizler sadece bir karara karşı çıkan insanlar değil; aynı zamanda Menemen’in onurunu, doğasını ve geleceğini savunan kahramanlarsınız.

Bugün gönül rahatlığıyla söylüyorum: Bu başarı hepimizin ortak başarısıdır. Ben sizlerle gurur duyuyorum, sizler de kendinizle gurur duymalısınız.

Bu farkındalık, bu kararlılık ve bu dayanışma sayesinde Menemen, bir kez daha aklın, vicdanın ve ortak iradenin kenti olduğunu ispatladı. Çünkü “Menemen, yaşayan ve yaşatanların kentidir.”

Ben Aydın Pehlivan olarak, bu onurlu direnişin bir parçası olmaktan büyük gurur duyuyorum.

Ve diyorum ki:

İyi ki varsınız…

İyi ki Menemen var…

İyi ki Büyük ve Güçlü Menemen Ailemiz var!

 
Depremzedelere müjde: Kredi limiti arttı!
 
Çiğli Belediyesi'nde memurlar eylemde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Temiz Körfez hedefinde üçüncü adım!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, kentteki arıtma kapasitesini ...
Gaziemir, Cumhuriyetin 102. yılında tek yürek oldu
Cumhuriyet’in ilanının 102. yılı, Gaziemir’de kortej ve Merve Mete konseriyle ...
Karşıyaka, Cumhuriyet’in ışığında tek yürek oldu!
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 102’nci yıl dönümü, Karşıyaka’da muhteşem bir coşkuyla kutlandı.
 
Tarihi hamam günümüzle buluşuyor
Restorasyonu Konak Belediyesi’nin titiz çalışmasıyla tamamlanan Kıllıoğlu ...
Menderes'in her noktasında Cumhuriyet coşkusu
Menderes Cumhuriyet coşkusunu birçok etkinlik ve törenle sonuna kadar yaşadı. 
Dikili’de Cumhuriyet Bayramı coşkusu
Cumhuriyetin ilanının 102. yılı Türkiye’nin dört bir yanında olduğu  gibi ...
 
Denizli: Cumhuriyet, özgürlüğün ve eşitliğin adıdır
Cumhuriyet’in 102. yılı, Çeşme’de binlerce vatandaşın katılımıyla büyük ...
Torbalı'da dopdolu Cumhuriyet kutlaması
Torbalı Belediyesi, Cumhuriyetimizin 102. yılı dolayısıyla ilçede dolu ...
Buca afetlere karşı bilinçleniyor
Buca Belediyesi Arama Kurtarma Birimi (BUCAKUT), olası afetlere karşı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Çağatay Güç’ün ‘A Takımı’nın şifreleri!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri