POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Gazeteci Timur Soykan gözaltına alındı!
Gazeteci Timur Soykan gözaltına alındı!
Özel'den Erdoğan'a: Efendi gibi sandıkla gideceksin!
Özel'den Erdoğan'a: Efendi gibi sandıkla gideceksin!
Erdoğan: Türkiye'de birinci parti AK Parti'dir!
Erdoğan: Türkiye'de birinci parti AK Parti'dir!
Anıtkabir'i ziyarete gelen aileye akılalmaz tuzak
Anıtkabir'i ziyarete gelen aileye akılalmaz tuzak
5 Temmuz 2025 Cumartesi - 09:43

'İzmir İklim için Yurttaş Meclisi' başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmirlileri iklim politikalarına dahil etmek amacıyla “İzmir İklim İçin Yurttaş Meclisi” projesini başlattı. 50 kişiden oluşacak meclis üyelerinin seçimi için 7 Temmuz tarihinden itibaren 10 bin kişiye SMS yoluyla davet gönderilecek. 

 İzmir İklim için Yurttaş Meclisi  başlıyor!

Küresel iklim krizinin etkilerini azaltmak amacıyla çalışma yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de bir ilki daha başlattı. Yurttaşları iklim politikalarına dahil etmek ve iklim değişikliğiyle mücadelede örnek bir model oluşturmak amacıyla “İzmir İklim İçin Yurttaş Meclisi” projesini hazırlayan Büyükşehir, 50 kişiden oluşacak yurttaş meclisinin üyelerini belirlemek için yola çıktı. 7 Temmuz’dan itibaren herhangi bir seçme kıstası olmadan, tamamen rastgele belirlenen 10 bin kişiye SMS yoluyla davet gönderilecek. Kısa mesajdaki bağlantı üzerinden başvuru yapanlar arasından, demokratik ve şeffaf seçim ilkeleriyle geliştirilen bir yazılım aracılığıyla rastgele 50 kişi belirlenecek ve yurttaş meclisi oluşturulacak. Tüm kişisel veriler, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) kapsamında güvenli şekilde saklanacak ve üçüncü kişilerle paylaşılmayacak. Toplanan veriler yalnızca bu projede, temsil gücü yüksek bir katılımcı grubunun oluşturulması amacıyla kullanılacak.

İlk meclis 7 Eylül’de
Meclis 7 Eylül, 21 Eylül 5 Ekim, 9 Ekim, 2 Kasım tarihlerinde 5 oturumda Tarihi Akın Pasajı’nda toplanacak. Meclisin ilk oturumunda meclis üyelerine iklim okuryazarlığı hakkında eğitim verilecek. Eğitim sonrasında katılımcılar 4 oturumda “Isınan bir İzmir’de Nasıl Hayatta Kalırız?” sorusunu sağlık, su yönetimi, kentsel yeşil alanlar başlıklarında çözüm önerileri geliştirecek. İzmir İklim için Yurttaş Meclisi’nde yurttaşların talep ve deneyimleriyle elde edilen öneriler, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’na entegre edilecek.

İzmir’in düşük karbonlu şehir olma hedefine katkı sağlayacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yuva Derneği ve Hukuk Doğa ve Toplum Vakfı (HUDOTO) iş birliğiyle hayata geçirilecek proje, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Sivil Katılım Projesi kapsamında destekleniyor. 15 ay sürecek olan proje, İzmir’in düşük karbonlu ve iklim dirençli bir şehir olma hedeflerine katkı sağlayacak.

 
Üreticinin imdadına Büyükşehir koştu!
 
CHP'de olağanüstü toplantı: Amasya mitingi kararı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üreticinin imdadına Büyükşehir koştu!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın Ödemiş'te yangından ...
Bornova’da 'Süpürge Timi' görevde
Bornova Belediyesi, kent genelinde temizlik hizmetlerinin niteliğini artırmak ...
Tugay açıkladı: Kampanya başlatacağız!
İzmir bir haftayı aşan bir süredir birçok ilçede orman yangınları ile ...
 
Karşıyaka’da ÇÖZMER ile 33 bin talep çözüm buldu
Karşıyaka Belediyesi, ÇÖZMER sistemiyle vatandaşların ihtiyaçlarına hızlı ...
İzmir’in ateşle imtihanı
Çeşme, Ödemiş ve Menderes Kısıkköy’de çok sayıda yerleşim birimi yaklaşan ...
İzmir'deki yangınlarda son durum ne? Başkan Tugay açıkladı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay kentin birçok noktasından ...
 
Seferihisar'da ateş savaşçılarına alkış!
Seferihisar Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı, Belediye Başkanvekili ...
Ferdi Zeyrek’in ismi Dikili’de yaşayacak
Dikili Belediyesi Temmuz  Ayı Olağan Meclis Toplanısında oy birliği ile ...
Kemalpaşa'da araç filosuna güçlü takviye!
İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde temizlik ve çevre düzenleme çalışmalarını ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
7 günlük kaosun anlattıkları!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri