POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
'Ruslar savaşı sürdürmeye hazırlanıyor'
'Ruslar savaşı sürdürmeye hazırlanıyor'
Rüşvet iddiasıyla gözaltına alınan gassal tutuklandı
Rüşvet iddiasıyla gözaltına alınan gassal tutuklandı
CHP'li Başarır: Ferdi Zeyrek çok önemli bir isim
CHP'li Başarır: Ferdi Zeyrek çok önemli bir isim
İmamoğlu 'öğrenci yurdu projesi' paylaşımı!
İmamoğlu 'öğrenci yurdu projesi' paylaşımı!
7 Haziran 2025 Cumartesi - 17:08

'Ukrayna, esir değişimini belirsiz süreyle erteledi'

İstanbul'daki doğrudan müzakerelerde Rus heyetine başkanlık yapan Vladimir Medinskiy, Ukrayna'ya sağlanan anlaşmalara uyması için çağrıda bulunarak, "Ukrayna tarafı, cenazelerin kabulü ve esir değişimini beklenmedik bir şekilde belirsiz süreyle erteledi" dedi.

 Ukrayna, esir değişimini belirsiz süreyle erteledi

Rusya, Ukrayna'ya İstanbul müzakerelerindeki anlaşmalara uyması için çağrıda bulundu

İstanbul'daki doğrudan müzakerelerde Rus heyetine başkanlık yapan Vladimir Medinskiy, Telegram kanalından Türkiye'nin ev sahipliğinde İstanbul'da 6 Haziran'da Rusya ile Ukrayna arasında yapılan müzakerelere dair açıklamalarda bulundu.

Müzakerelerde Ukrayna ile 6 bin askerin dondurulan cesetlerinin teslimi, ağır yaralı ve hasta askerler ile 25 yaş altındaki esir askerlerin takası konusunda anlaşmalara varıldığına dikkati çeken Medinskiy, Rus tarafının bu anlaşmaların uygulanmasına yönelik çalışmaları başlattığını belirtti.

Medinskiy, "1212 askerin dondurulan cesetleri, frigorifik araçlarla takas alanına ulaştırıldı. Geriye kalan cesetler de yolda. Bununla birlikte takas sürecini başlatmak için Ukrayna'ya ağır yaralı, hasta ve 25 yaş altında 640 askerden oluşan ilk liste verildi" ifadelerini kullandı.

"1200 ASKERE EVE DÖNME FIRSATI VERMEK LAZIM"

Bunun için Rusya Savunma Bakanlığından temas grubunun sınırda bulunduğunu dile getiren Medinskiy, şunları kaydetti:

"Ukrayna tarafı, cenazelerin kabulünü ve esir değişimini beklenmedik bir şekilde belirsiz süreyle erteledi. Ukrayna tarafından grup, takas yerine nedense gelmedi. Belirtikleri sebepler tuhaf. Kiev'i takvime, varılan tüm anlaşmalara sıkı sıkıya uymaya ve değişime derhal başlamaya çağırıyoruz. Anlaştığımız gibi her taraftan 1200 askere eve dönme fırsatı vermek lazım. Ayrıca, 6 bin Ukraynalı askerin dondurulan cesetlerini almaya çağırıyoruz. Yerimizdeyiz ve çalışmaya hazırız."

Rus basınında yer alan haberlerde ise Ukrayna'ya teslim edilecek cesetleri taşıyan frigorifik araçların sınıra yakın Bryansk bölgesinde bulunduğu bildirildi.

"İSTANBUL'DA VARILAN TÜM ANLAŞMALARI UYGULAMAYA HAZIRIZ"

Ukrayna ile müzakerelerdeki Rus heyetinde yer alan Genelkurmay Başkanlığı Bilgi Dairesi Başkan Yardımcısı Aleksandr Zorin de İstanbul'da varılan anlaşmaların uygulanmasına yönelik çalışmaları bugün başlattıklarını belirtti.

Ukrayna tarafının bugün yapılması planlanan değişimi onaylamadığına ve süresiz ertelediğine dikkati çeken Zorin, "İstanbul'da varılan tüm anlaşmaları uygulamaya hazır olduğumuzu teyit ediyorum. Tüm cesetleri teslim etmeye ve esir asker değişimini belirlenen formüle göre gerçekleştirmeye hazırız" ifadelerini kullandı. (AA)

 
5 soruda LGS hakkında merak edilenler
 
Dilek İmamoğlu'ndan Emine Erdoğan'a çağrı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İsrail'de çoğunluk erken seçim istiyor!
İsrail'de yapılan bir ankete göre, katılımcıların yüzde 57'si erken seçimi destekliyor.
12 ülkenin vatandaşlarının ABD'ye girişini yasakladı!
ABD Başkanı Trump; Afganistan, Myanmar, Çad, Demokratik Kongo, Ekvator ...
Elon Musk'tan Trump'a: İğrenç bir rezalet!
Milyarder iş insanı Elon Musk, ABD Başkanı Donald Trump'ın vergi tasarısını ...
 
Eski Cumhurbaşkanı'na hapis cezası!
Kırgızistan'ın eski Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, yasa dışı arsa edinme, ...
Beyaz Saray'dan Erdoğan'ın teklifine yanıt
Beyaz Saray'dan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üçlü görüşme çağrısına ...
Suudi Arabistan, hacca giden 75 bin kişiyi geri yolladı
Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı, "izinsiz hacca" karşı yürütülen kontroller ...
 
Nijerya'da sel felaketi: Ölü sayısı 200'ü aştı
Nijerya'nın Niger eyaletinde aşırı yağışlar sonucu meydana gelen sellerde ...
Elon Musk hayal kırıklığını anlattı!
Dünyanın en zengin ismi, ABD Başkanı Donald Trump'ın yakın müttefiki ve ...
Ukrayna İstanbul'daki görüşmeye katılacak
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Ukrayna heyetinin 2 Haziran Pazartesi ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
7 günlük kaosun anlattıkları!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri