POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Sahte diploma çetesi davasında beş tahliye
Sahte diploma çetesi davasında beş tahliye
İsrail'in alıkoyduğu 18 Türk aktivist Türkiye'ye geliyor
İsrail'in alıkoyduğu 18 Türk aktivist Türkiye'ye geliyor
Nobel Barış Ödülü'nün sahibi belli oldu
Nobel Barış Ödülü'nün sahibi belli oldu
Serdar Öktem cinayeti: 13 şüpheli adliyede
Serdar Öktem cinayeti: 13 şüpheli adliyede
10 Ekim 2025 Cuma - 07:48

ABD, Gazze'ye 200 asker gönderecek

ABD’nin, Gazze’de ateşkesi izlemek için İsrail’e 200 asker göndereceği iddia edildi. Bu askerlerin ABD ordusundan askerler olmayacağı ve ortak ülkelerle sivil toplum kuruluşlarının da dahil olduğu bir ekip kapsamında bölgeye gönderilmesi bekleniyor.

ABD, Gazze ye 200 asker gönderecek

ABD’nin, Gazze’de sağlanan ve yürürlüğe girmesi beklenen ateşkes anlaşmasını izlemek için İsrail'e 200 asker göndereceği öne sürüldü.

ABD’li yetkililer, adının açıklanmaması koşuluyla Associated Press'e (AP) konuya ilişkin açıklamada bulundu.

ORTAK ÜLKELERİN ASKERLERİ VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’nın (CENTCOM) İsrail'de "sivil-askeri koordinasyon merkezi" kuracağını belirten yetkililer, bu yapının "insani yardım akışının yanı sıra lojistik ve güvenlik desteğini kolaylaştıracağını" savundu.

Yetkililer, ABD’nin Gazze’de sağlanan ve yürürlüğe girmesi beklenen ateşkes anlaşmasını desteklemek ve izlemek için, ortak ülkeler ve sivil toplum kuruluşlarının da dahil olduğu bir ekip kapsamında yaklaşık 200 askeri İsrail’e göndereceğini söyledi.

ABD ASKERLERİ GİTMEYECEK

Yetkililerden biri, yeni ekibin "ateşkes anlaşmasının uygulanmasını ve Gazze'de sivil bir hükümete geçişi izlemeye yardımcı olacağını" savundu.

Gazze'ye hiçbir ABD askerinin gönderilmeyeceğine işaret eden yetkililer, askerlerin bir kısmının vardığını ve hafta sonu boyunca merkezin kurulması için çalışmalara başlamak üzere bölgeye seyahat etmeye devam edeceklerini kaydetti.

NE OLMUŞTU?

Trump, İsrail ile Hamas'ın, Gazze'de ateşkes planının ilk aşamasını onayladığını duyurmuştu.

Hamas da Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşmasına varıldığını doğrulayarak, Türkiye, Katar ve Mısır ile ABD Başkanı Trump'ın çabalarını takdirle karşıladığını açıklamıştı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise Mısır'daki görüşmelerde Gazze'de ateşkes anlaşmasına varılmasının ardından kabineyi toplayıp İsrailli esirlerin geri getirilmesi için ateşkes anlaşmasını onaylayacaklarını bildirmişti. (AA)

 
Manavgat soruşturması: İddianame kabul edildi
 
Kamuya 260 personel alımı yapılacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İsrail ateşkese rağmen Gazze'ye saldırdı
İsrail ordusunun, Gazze’de sağlanan ve yürürlüğe girmesi beklenen ateşkes ...
Hamas: 'Gazze'de kalıcı ateşkes başladı'
İsrail ile ateşkeste anlaşan Hamas'tan açıklama geldi. Hamas lideri Halil ...
Trump’tan Türkiye ve Erdoğan’a Gazze teşekkürü
ABD Başkanı Trump, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas ve diğer bazı gruplar ...
 
İsrail ve Hamas anlaştı: Şimdi ne olacak?
İsrail ve Hamas, ABD Başkanı Donald Trump'ın Gazze planının ilk aşaması ...
Gazze'de ateşkes sevinci: Sokaklar doldu, taştı!
Gazze'de, İsrail ve Hamas arasında sürdürülen görüşmelerin ardından imzalanan ...
Almanya göçmenlere 3 yılda vatandaşlık hakkını kaldırdı
Almanya'da parlamento, ülkede 3 yıl yaşadıktan sonra vatandaşlığa başvurma ...
 
Trump duyurdu: Hamas ve İsrail anlaşmayı onayladı
ABD Başkanı Donald Trump, Hamas ile İsrail'in ateşkes anlaşmasının ilk ...
İspanya'dan İsrail'e silah ambargosu
İspanya'da azınlık sol koalisyon hükümetinin, Gazze'de yaptığı soykırımdan ...
11 ülkenin tabipler birliğinden ortak 'Gazze' tepkisi
Türk Tabipleri Birliği (TBB) ve İngiliz Tabipleri Birliği’nin de aralarında ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP'de Genel Merkez'in 'Aslanoğlu' kararı
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri