POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Candan Yüceer YENİ Parti'den istifa etti
Candan Yüceer YENİ Parti'den istifa etti
Et fiyatlarına yeni düzenleme Resmi Gazete'de
Et fiyatlarına yeni düzenleme Resmi Gazete'de
Erbakan'dan 'en düşük emekli maaşı' çağrısı!
Erbakan'dan 'en düşük emekli maaşı' çağrısı!
Fon soruşturmasında 4 tutuklama
Fon soruşturmasında 4 tutuklama
7 Kasım 2026 Cumartesi - 12:28

AK Parti'den 'Çeşme Projesi' çağrısı: İzmir'de mutabakat oluştu!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi ve AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2027 yılı bütçe görüşmelerinde söz alarak İzmir’in kültürel ve turistik geleceğine damga vuracak önemli açıklamalarda bulundu. Bakanlık öncülüğünde İzmir’e kazandırılan dev projelere dikkat çeken Kırkpınar, yargı kararlarıyla durdurulan Çeşme Projesi için İzmir’de tam bir siyasi ve toplumsal mutabakat oluştuğunu vurgulayarak projenin derhal yeniden başlatılması çağrısında bulundu.

AK Parti den  Çeşme Projesi  çağrısı: İzmir de mutabakat oluştu!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi ve AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2027 yılı bütçe görüşmelerinde söz alarak İzmir’in kültürel ve turistik geleceğine damga vuracak önemli açıklamalarda bulundu. Bakanlık öncülüğünde İzmir’e kazandırılan dev projelere dikkat çeken Kırkpınar, yargı kararlarıyla durdurulan Çeşme Projesi için İzmir’de tam bir siyasi ve toplumsal mutabakat oluştuğunu vurgulayarak projenin derhal yeniden başlatılması çağrısında bulundu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2027 yılı bütçe görüşmeleri gerçekleştirildi. Komisyonda AK Parti grubu adına söz alan İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, İzmir’in "bütüncül kalkınma hamlesinin, kültürel diplomasinin ve turizm çeşitliliğinin en güçlü merkezlerinden biri" olduğunu belirterek kentteki yatırımları ve Çeşme Projesi’nin geleceğini gündeme taşıdı.

“İzmir’de Çeşme Projesi İçin Siyasi ve İçtimai Konsensüs Sağlandı”

Milletvekili olmaktan onur duyduğu medeniyetlerin beşiği İzmir ve tüm Ege Bölgesi için Çeşme Projesi’nin hayati bir öneme sahip olduğunu belirten Kırkpınar, projenin geçmişte açılan davalar nedeniyle akamete uğramasını eleştirdi. Kentte proje etrafında güçlü bir ortak akıl oluştuğunu ifade eden Kırkpınar, konuşmasında şunları söyledi:

“Çeşme Projesi ilk planlandığı dönemde, İzmir'de siyasi saiklerle açılan davalar yüzünden ertelendi. İzmir’de bu konuda siyasi, iktisadi ve içtimai bir konsensüs oluşmuştur. İzmir’in artık bu vebalin altında kalmasını istemiyoruz. Kentimizin ve bölgemizin geleceği için bu devasa projenin vakit kaybedilmeden tekrardan başlatılması gerekmektedir.”

“Turizm 12 Aya Yayılacak, Altyapı Sorunları Çözülecek”

Çeşme Projesi’nin bölge turizmini sadece 2 ayla sınırlı kalmaktan kurtaracağını ifade eden Kırkpınar, projenin iktisadi ve çevresel boyutlarına şu sözlerle dikkat çekti:
“Bu proje, gastronomi, sağlık, spor ve sanat temalı köyleriyle Çeşme’yi 12 ay yaşayan bir merkez haline getirecektir. Doğa dostu ve sürdürülebilir bir model üzerine inşa edilen bu dev yatırım, sadece istihdam yaratmakla kalmayacak; İzmir ve ilçe belediyelerine sağlayacağı güçlü finansman sayesinde şehrimizin su ve altyapı gibi kronik sorunlarının çözümüne de doğrudan katkı sunacaktır.”

İzmir’e Kazandırılan Tarihi ve Kültürel Yatırımlara Teşekkür

Hükümet ve Bakanlık öncülüğünde İzmir’in kültürel altyapısını ayağa kaldıran projelere de değinen Kırkpınar, kent merkezine hareketlilik getiren İzmir Kültür Sanat Fabrikası’nı, 550 milyon liralık bütçeyle kütüphane ve kültür merkezine dönüştürülen Tarihi Un Fabrikası’nı, aslına uygun olarak restore edilip turizme entegre edilen Kemeraltı yapılarını, Selçuk İsa Bey Camii’ni ve ilçelerdeki kaleleri bütçe sunumunda öne çıkardı. Ayrıca "Geleceğe Miras" projesiyle Efes, Bergama, Agora ve Teos gibi antik kentlerde kazı çalışmalarının 12 aya çıkarıldığını, ödeneklerin artırıldığını ve gece aydınlatma projelerinin başlatıldığını belirten Kırkpınar, Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin İzmir ayağının da şehrin tanıtımı ile yerel esnafın ekonomisine çok büyük katkı sağladığını ifade ederek başta Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a teşekkürlerini iletti.

 
Fon soruşturmasında 4 tutuklama
 
Güç'e yanıt: Basmane Çukuru, Tugay döneminde ortaya çıkmadı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tugay Ödemiş'te konuştu: AK Parti, dünyanın en önemli siyasi hareketlerinden birisi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Ödemiş programı kapsamında ...
CHP İzmir'de flaş istifa: Görevini bıraktığını açıkladı!
CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nilay Kökkılınç, aile büyüklerinin ...
Güç Seferihisar'da: 'İlk genel seçimde iktidarız' mesajı!
YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, Seferihisar’da partililer ve ...
 
Saygılı'dan Güç'e: Siyasi rant kavganıza bizi alet etmeyin!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Yeni Parti İzmir İl Başkanı Çağatay ...
YENİ Parti'den AK Parti'ye 'Basmane Çukuru' yanıtı ve 'meclis' hamlesi!
İzmir'de 'Basmane Çukuru' tartışması sürüyor. AK Parti İzmir İl Başkanı ...
'Basmane Çukuru' TBMM gündeminde: Tugay'ın kararını bakanlara sordu!
DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın, kamuoyunda "Basmane Çukuru" ...
 
CHP İzmir’den parti içi eğitim seferberliği
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı İl Eğitim Sekreterliği koordinasyonunda ...
"Ummadığınız insanlar, bu işlerin içerisine girmiş"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Kore ziyareti dönüşünde fon ...
Güç: İzmir Büyükşehir'in borcu 200 milyar TL, hiçbir şey yapamayacaklar!
AKP iktidarının sorun çözme yeteneği olmadığı için çareyi gündem değiştirmeye ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Bir lansmandan fazlası... Bir başkanın zor sınavı... Tugay'ın 30 günü!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri