POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
NASA'dan son dakika kodlu duyuru!
NASA'dan son dakika kodlu duyuru!
'Seçimi kazanamazsam 3. Dünya Savaşı çıkabilir'
"Seçimi kazanamazsam 3. Dünya Savaşı çıkabilir"
Irak'ın kuzeyine hava harekatı: 25 hedef imha edildi
Irak'ın kuzeyine hava harekatı: 25 hedef imha edildi
Paris'te sahne Team Türkiye'nin!
Paris'te sahne Team Türkiye'nin!
21 Mayıs 2024 Salı - 09:09

Aslanoğlu'ndan çarpıcı mesajlar: En çok başarmak istediğim konu...

Kafe Siyaset programına konuk olan Aslanoğlu, “Görevden alınacak kaygısı taşıdınız mı?” sorusuna çarpıcı yanıt verdi. “Parti içinde en çok başarmak istediğim konu aile olmak” diyen Aslanoğlu, kongre süreçlerine müdahil olmayacağını söyledi. Aslanoğlu, belediyelerin işlerine, atamalara ve personel alımlarına karışmadığının aldığını çizerken, Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay özelinde ise “Koordinasyonumuz gayet iyi. Her Cuma toplantı yapıyoruz” dedi. Aslanoğlu iddialı üye hedefi ortaya koydu.

Aslanoğlu ndan çarpıcı mesajlar: En çok başarmak istediğim konu...

GERÇEKİZMİR - Gazeteci Sercan Avcı’nın Yenigün TV’de hazırlayıp sunduğu  Kafe Siyaset programının bu hafta ki konuğu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu oldu.

Aslanoğlu, geride kalan yerel seçimler, İzmir ve CHP’de gündemdeki konu başlıkları ve önümüzdeki süreçle ilgili sorulara yanıt verdi.

“EN ÇOK KİRAZ’IN KAZANILMASINA SEVİNDİM”

Seçimlerden önce Türkiye genelinde ve İzmir’de başarılı bir sonuç alacaklarından emin olduklarını söyleyen Aslanoğlu, “ Genel başkan ve genel başkanlarımızla bu konuyu sürekli konuştuk. Bir dip dalganın olduğunu biliyorduk. Sürekli sahadaydık. Vatandaşımızla konuşuyorduk” dedi.

“Kazanılmasına en çok sevindiğiniz ilçe hangisi?” sorusuna yanıt veren Aslanoğlu, “Kazandığımız tüm ilçeler için sevindim ama en çok Kiraz için… 2009’dan beri kazanılamıyordu ilçede… Kiraz’ın bende farklı bir yeri bulunuyor. Çocukluğumun bir bölümünde Kiraz’da yaşadım. O yüzden Kiraz benim için ayrı bir önem taşıyor. Kiraz çok daha farklı şeyleri hak ediyor fakat birçok şeyden mahrum bırakılmış bir ilçe. Çok daha fazlasını hak ediyor” dedi.

ALİAĞA VE MENEMEN NEDEN KAZANILAMADI?

“Aliağa ve Menemen neden kazanılamadı?” sorusuna ise Aslanoğlu şöyle yanıt verdi;

“Aliağa’da seçim çalışmalarına başlamadan çok büyük fark vardı. Adayımızın tanınırlığı da çok fazla değildi. Ama Çağatay Bey seçim sürecinde çok güzel bir kampanya yürüttü. Genel de kampanyalarda böyle bir atılım da görmeyiz. 20-22-25 puan üstüne koymak çok zordur. Çağatay Bey bunu başardı. Belki seçimde biraz daha koşturabileceğimiz zaman olsaydı olabilirdi. Vatandaşta mevcut başkanın seçimi kaybetmeyeceği algısını yıkmakta zorlandık. Beceremediğimiz kısım da buydu. Menemen ise çok uzun süredir arsa satışları gibi bambaşka konularla gündemde olan bir ilçe.”

“'SİYASİ HEDEF' DEDİKLERİ ŞEY BENDE YOK”

Yerel seçimlerden önce veya sonra görevden alınacağı iddiaların ortaya atıldığının hatırlatılıp “Süreçte görevden alınacak kaygısı taşıdınız mı?” sorusuna yanıt veren Aslanoğlu şunları söyledi;

“Yok olmadı. Genel başkanımızla, genel başkan yardımcılarımızla, bazen grup başkanvekilimizle sohbet ederim. Benim hiç görevden alınma ya da il başkanlığını bırakma gibi düşünce olmadı. Daha önce de ifade ettiğimi gibi İzmir’de Şenol Aslanoğlu olarak CHP İzmir İl Başkanlığı dışında onlarca unvanı olan biriyim. Halen de sürdürüyorum bu görevleri. Eğer bir tatmin noktası derseniz, işte o tatmin noktam var. Ben geldiğimde de aynı şeyleri söylüyordum. Partime verebileceklerim, yapmaya geldiğim, yapmak istediklerim, seçimden dolayı yapamadıklarım bir sürü şey var. Yapmak isterim ama yarınla ilgili böyle bir düşüncem yok. Daha önce dost sohbetlerinde söylemişimdir, benim ‘siyasi hedef’ dedikleri şey de bende yok. O yüzden yarın beni alırlar, o hedeften uzak kalırım diye bir düşüncem yok.”

“ZAMANI GELDİĞİNDE ZAMANI GELEN ARKADAŞLARA DEVRETMEK NORMAL BİR DURUM”

Önümüzdeki olağan kongre sürecinde adaylık durumuyla ilgili soruya yanıt veren Aslanoğlu, “Daha epey bir zaman var.  Bu veya benzer görevlerin devam ile ilgili konular kafama koyduğum şeyler değil. Bu yüzden zamanı geldiğinde, zamanı gelen arkadaşlara görevleri devretmek çok normal bir durumdur. Üç tane kasaba siyasetçisinin, bir kafede buna ilişkin yaptıkları dedikodularla ilgilenmiyorum. Sonuçta sürecin böyle yürümediğini biliyoruz. Bir il başkanı ne yapmalı? Bir İl başkanı partinin birliğini beraberliğini korumalı, bütün yoldaşlarına karşı adaletli olmalı, çalışmalı, koşturmalı, yeni fikirler ortaya koymalı. Ben hepsini yaptığımı düşünüyorum.  Bir özeleştiri yapmak gerekirse, iktidar olmadığımız dönemlerde ilçe başkanının yardımcısının kim olacağının tartışma konusu haline geldiği ve bu alışkanlıkları sürdüren halen arkadaşlarımız bulunuyor. İktidar olmaya doğru gidiyoruz. O yüzden kasaba kurnazlığı üzerinden, kasaba politikacılığı üzerinden gidilecek şey bizi iktidara götürmez” dedi.

O İSİMLERE KAPI KAPALI

Aslanoğlu, yerel seçimlerde CHP’den aday gösterilmediği için bağımsız ya da başka partiden aday olmuş isimlere kapının kapalı olduğunu net şekilde ifade etti.

PANKART MESAJI: VATANDAŞA NE ALDIĞINI SÖYLEMEK DOĞRUDUR

CHP’li belediye başkanlarının, belediyeyi aldıkları mali tabloyla ilgili pankart asmalarıylla ilgili konuşan Aslanoğlu, “ Kişisel görüşüm,  bir kere vatandaşa ne aldığını söylemek doğrudur. Belediye binasının dışına mı asarsınız, yoksa bütün evlere bir mektup mu gönderirsiniz… Sadece vatandaşa fotoğrafı göstermek. 5 yıl sonra da bıraktığınız fotoğrafı göstereceksiniz. Bu noktadaydı bu noktaya getirdim diye… Bunun izlenebilirlik açısından iyi olduğunu düşünüyorum. Bu kadar ama daha fazlası değil. Genelde asılan AK Parti’den aldığımız ilçelerde oldu. İsraf, şaşaa kamuoyuyla paylaşıldı. Bunlar gerçekten israftan, şaşaadan yanalar. Neden belediye başkanlığını altın varaklarla döşüyorsunuz. Bu böbürlenmenin, gösterişin tümündeki iş bu aslında” dedi.

“MÜDAHİL OLMAYACAĞIM…”

Aslanoğlu, start alan kadın kolları kongre süreci ile önümüzdeki aylarda başlayacak olan gençlik kolları kongre sürecine kesinlikle müdahil olmayacağının altını çizdi.

“EN ÇOK BAŞARMAK İSTEDİĞİM KONU AİLE OLMAK “

“Parti içinde benim en çok başarmak istediğim konu; aile olmak” diyen Aslanoğlu şunları söyledi;

“Aile olmak çok önemli. Ailenin içerisinde kardeşlerden biri o görevi yapmak isteyebilir. Ailenin şu işinin başına bir kardeş  geçmek isteyebilir. Ailede nasıl oluyorsa da CHP İzmir İl Örgütü’nde  de böyle olmasını istiyorum. Ailenin büyüklerine saygı duymamızı istiyorum. Ben göreve geldiğimden bugüne kadar siyasi büyüklerimizin tamamına hep bu saygıyı gösteriyorum. Her yerde, örgüte, bu saygıyı göstermeniz gerek diyorum.  Aile kültürümüzü artırdığımız sürece o bağımızı arttırdığımız sürece biz iktidara gidiyoruz. CHP’yi iktidardan alıkoyabilecek tek güç yine CHP’nin kendisi. Aile içindeki dağılmamız.. Aile içinde küskünlük olabilir yapacağımız tek iş var bugüne kadar kırılan hangi kardeşimiz varsa onu da getirmek, daha da büyük olmasını sağlamak. Gelen beni koltuğumdan edecek gibi endişem de olmadığı için kim varsa gelsin. Bana kızmış sosyal medyada bir sürü yazanı da var. Bana bunu demiş, orada bunu demiş… Bazen ağabey, bazen ağabeyin hanımı dedikodumu yapmış olabilir. Ailede nasıl davranıyorsam kendi ailemde CHP’de de öyle davranacağım.”

TÜZÜK VE ÖNSEÇİM MESAJLARI

Aslanoğlu, Tüzük Kurultayı, önseçim ve Cumhurbaşkanı Adayı’nın önseçimle belirlenmesi konusunda önemli mesajlar verdi.

Aslanoğlu şunları söyledi;

Burada ayrıştığım bir nokta var. Tüzük bizim iç anayasamız. Memleketin sorunları orada değil. Bizim aslında programı değiştirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Asıl önemli olanın bu olduğunu iddia etsem de partinin içerisindeki o iç işleyiş partililerin de önemsediği bir konu. Ben o konuda parlak bir partili değilim. İçteki yarışları çok önemsemediğim için belki.

Milletvekilliğinde ve belediye meclis üyeliğinde savunuyorum önseçimi…  Belediye başkanlıklarında savunmuyorum çünkü belediye başkanlıkları tüm Türkiye’de yaptığımız bir şeydir. Bazen kentinde çok sevilen bir gazeteci arkadaşımızın aday olması uygundur. Bazen orada yerel esnaftan bir arkadaşımızın olması uygundur. İlla partinin kendi içinden olmasının uygun olmayabileceğini düşünüyorum. Yine partililer bir değerlendirmede bulunabilirler tabi ki… Belediye başkanlığı haricinde ön seçimi doğru buluyorum.

Cumhurbaşkanı Adayı’nın önseçimle belirlenmesinde karar merciinin biz olmamız mı seçimin en önemli kriteri, yoksa kararın doğru olması mı en önemli kriter? Ben kararın doğru olmasının özellikle yüzyılın seçimi olacak bu seçimde ülkenin kader anlarından biri haline gelecek seçimde çok daha kıymetli olduğunu düşünüyorum. Partilinin fikri alınmamalıdır demiyorum. Diğer verilerin yanında partili ne diyor bilmeniz lazım. Bilmek ile varsayım arasında çok büyük fark var.”

“ÖNÜMÜZDEKİ KONGREDE ÖNCEKİ KONGRENİN İKİ KATI ÜYE HEDEFİMİZ VAR”

CHP’deki üye yapısıyla ilgili konuşan Aslanoğlu önemli bir hedef ortaya koydu. Aslanoğlu, “  Üyenin değişmesi gerek falan bunlar benim hiç hazzettiğim konular değil. Ben kalayım başkası değişsin lafı bu. Ben de üyeyim. Değişsin derken ben de değişeyim mi? Çoğalmamız gerektiği aşikar. Daha fazla insana dokunmak istiyorsak daha fazla üyemiz olması lazım. Evet bu üyelerimiz AK Parti’de olduğu gibi iş bulma hedefiyle aidiyeti olmayan üyelikler olmamalı. Biz bir sonraki kongreye önceki kongremizin iki katı üye sayısı ile gitmek gibi çok iddialı hedefimiz var. Bütün örgütler bunu çalışıyor” dedi.

“KALAN GÖREV SÜREMDE NEYLE UĞRAŞACAKSIN DERSENİZ…”

Devam eden ilçe danışma kurulu toplantılarıyla ilgili konuşan Aslanoğlu, “ Herkesi uyarıyorum. Protokol sonra konuşsun. İl Başkanı gelirse en son konuşsun diye. Asıl soru şu; Bir takımı top oynatmak istediğiniz şekil birinci gün olmuyor mümkün değil. Topa pis burun vurmaya alışmış bir çocuğu alın, topa ayağının içi ile vur ilkinde ayağının içiyle vurma olmuyor bir zaman geçecek bir kültür oluşacak. Bunun için de elimden gelen bu görev sürem 1,1 buçuk sene ise bu dönemde neyle uğraşacaksınız dersen bununla uğraşacağım. Topa ayağımızın içiyle vurabilmeyi pis burun oynamamayı oluşturmaya gayret edeceğim.”

“CEMİL BAŞKANLA HER CUMA TOPLANTI YAPIYORUZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay ile koordinasyon içinde olduklarının altını çizen Aslanoğlu, “Koordinasyonumuz gayet iyi. Her Cuma günü düzenli toplantı yaparız zaten. Daha öncesinde Karşıyaka döneminde de diyaloglarımız gayet iyiydi. Şimdi de güzel” dedi.

‘GENEL SEKRETER KRİZİ’ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM

“Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay ve Genel Başkan Özgür Özel arasında genel sekreter krizi var mı?” sorusuna ise Aslanoğlu, “Böyle bir kriz olduğunu düşünmüyorum” dedi.

“KİMSEYE ‘ŞU MÜDÜR OLSUN’ DEMEDİM”

Aslanoğlu il başkanlığı görevi boyunca belediyelerin işlerine, atamalara ve personel alımlarına karışmadığının aldığını çizdi. Aslanoğlu şunları söyledi;

“Ben Tunç Bey zamanında da Cemil Bey zamanında da oraya kadro atayayım buraya işçi alayım öyle bir siyasetçi değilim. Tunç Bey’e bir tane ataması için hiçbir şey söylemedim. Kaç belediyemiz varsa onlara bu müdür olsun demedim. Büyükşehir’de de demedim. Cemil Bey de göreve geldiğinde ben yine tavrımı korudum.  Hiçbir belediyeye ‘bunu şef yapın’ gibi bir hadsizliğe girmem. Ben örgütümle ilgili şeylerden sorumluyum. Belediyeyi yönetme görevi belediye başkanımıza verildi. Halk o yönetsin diye oyunu verdi. İşlerine karışmak, işe birini sokmak gibi tavrımız olmaz İlk başlarda çok tepki alıyordum bu tavrımla ilgili ama şuan bütün İzmir, CHP biliyor benim bu işlerle ilgim olmadığını.”

“SİYASİ İLETİŞİMİ DOĞRU KURAMADIK”

Yerel seçimlerden sonra Büyükşehir ve bazı ilçe belediyelerinde gündeme gelen ‘işten çıkarma’ konusunda yaşananları özelinde konuşan Aslanoğlu, “ Ülkenin devlet kadrosu da çok şişmiş durumda belediye kadroları da şişmiş durumda. Bu sürdürülebilir bir kalkınma modeli değil. Gençlere özel sektörde iş sahası açamadığımız müddetçe bu hastalık buradaki şişmeyi doğuruyor. İnsanlar kamuya, kamuya, kamuya… AK Parti’nin aldığı personel sayısı ile bugünkü personel sayısı arasındaki kat sayıya bakın inanılmaz bir kamuya işe alım söz konusu. AK Parti CHP ayırmaksızın yerellerde de böyle. Artık belediyeler neredeyse gelirlerinin yüzde 75’nin sadece personel gelirlerini ödeyebilir hale geldi. Maalesef çok zorlu bir yere girmiş durumda. AK Parti yerel yönetimlerin güçlenmesini de istemediği için gelir anlamında budaya budaya yerelin ekonomik darboğaza girmesini sağladı. Kendi belediyelerinin açmazları var. Bunun uzun vadede böyle sürmesi mümkün değil. Ülkenin bir çözüme ihtiyacı olduğu kesin. O güne kadar da yapılması gereken iş konusunda işçi ve memurlarla ara çözümler üreterek yavaş yavaş bu işlerin kamuoyunun da doğru bilgilendirerek yapılması gerekir diye düşünüyorum. Bütün siyasi partilerde bu noktaya gelmiş durumda. Bizim özeleştirimiz şu; bunun siyasi iletişimini doğru kurmadığımızı düşünüyorum. Ne olduğunu kamuoyuna yeterince aktaramadığımız endişesi taşıyorum. Arkadaşlarımızı bu konuda uyarıyorum. Halkın ne olduğu konusunda yeterince bilgilendirilmediğini düşünüyorum. O yüzünden ben arkadaşlarımızın tümünün bunu daha iyi anlatmalarını, aktarmalarını ne için yaptıklarını daha iyi ifade etmelerini istiyorum” dedi.

“ERKEN SEÇİM OLACAĞINA İNANIYORUM”

Aslanoğlu “ Ufukta erken seçim görüyor musunuz?” sorusuna ise “Ben inanıyorum. Ben bir erken seçim olacağına inanıyorum. Süresini bilmiyorum. Seçim ne zaman olur bilmiyorum ama emin olduğum bir şey var seçim hangi tarihte olsun AK Parti gidiyor, CHP’nin bir halkçı iktidarı kuruluyor. Bundan adım kadar eminim.

“TASARRUF TEDBİRLERİ ŞOVA DÖNÜK”

Aslanoğlu, hükümetin açıkladığı tasarruf tedbirleriyle ilgili de sert eleştirilerde bulundu. Aslanoğlu, “Tasarruf tedbirlerini birazı şova yönelik maddeler. İş bilmezlerin bazen böyle durumları olur. Elektrikleri kapatalım, klimalara kapatalım gibi… Sizin harcamalarınız nelerdir önce bunları bulmanızı gerekiyor. Asıl dert olan ana kalemlerde bir tasarruf görmedik. Tasarrufu savunmuyoruz değiliz, doğru buluyoruz. Ne kadar tasarruf ediyorsa devlet o kadar iyi olur. Başka bir yerde beş tane arabayı bırakmaktan acizsiniz. Bakanlarınız koruma ordusuyla geziyor. Yani bu devede kulak kalıyor” dedi.

 

 

Etiketler:
 
Başkan Mutlu İlk kadın mimar Asım’ı canlandırdı
 
21 Mayıs Salı günü İzmir'de hangi ilçelerde su kesintisi yaşanacak?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yüksel’den Tugay’a ‘3 konuda’ destek… ‘Tüzük’ mesajları ve ‘genelge’ eleştirisi!
CHP’nin tecrübeli ismi Yüksel, Yenigün TV’de gazeteci Avcı’nın konuğu ...
Aslanoğlu’ndan ‘süreç’ ve ‘anket’ açıklaması ve ‘Soyer’ sorusuna yanıt!
CHP İl Başkanı Aslanoğlu Kafe Siyaset programında gündeme dair açıklamalarda ...
Tugay’dan çarpıcı Soyer, Kocaoğlu ve Özel mesajları!
Karşıyaka Belediye Başkanı Tugay konuk olduğu Politika Durağı’nda değişimden ...
 
Özlale’den '3. yol' vurgusu ve rakiplere iddialı mesaj!
İYİ Parti Büyükşehir Adayı Özlale siyasi yolculuğunu detaylandırdığı, ...
Bezircilioğlu’ndan aday belirleme ve ittifak mesajları, Özlale ve Duran yorumu!
İYİ Parti İl Başkanı Bezircilioğlu, konuk olduğu Kafe Siyaset programında ...
Siyaset Bilimci Tosun yanıtladı: Kim kazandı/kaybetti, 'Kazanamaz' algısı kırıldı mı?
Siyaset Bilimci Prof. Dr. Tosun, Millet İttifakı cephesinde yaşanan ve ...
 
Adaylık için yola çıkan Kırkpınar'la A'dan Z'ye: Koltukta 4 yıl, o karar ve kongre takvimi!
Koltuğa yeniden talip olmayacağını ve milletvekili aday adayı olacağını ...
İZDEDA Başkanı Özkan’dan 2 yılın Z raporu: 4 başlıkta kazanımlar!
117 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin yaralandığı ve binlerce ...
CHP'li Balcı'dan 'kadın üye' raporu, 'AK Parti gidiyor' mesajı ve vekillik sorusuna yanıt!
CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Balcı kadınlar için İstanbul Sözleşmesi’nin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir’de değişimden istikrara ve sürpriz aktör adayı!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri