POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Deprem sonrası AFAD'dan vatandaşlara önemli uyarı
Deprem sonrası AFAD'dan vatandaşlara önemli uyarı
Balıkesir depremi sonrası uzmanlardan açıklama
Balıkesir depremi sonrası uzmanlardan açıklama
Radar görüntüsü ortaya çıktı: Kaptan tutuklandı
Radar görüntüsü ortaya çıktı: Kaptan tutuklandı
Özel duyurdu: Bir belediye CHP'ye geçti
Özel duyurdu: Bir belediye CHP'ye geçti
10 Ağustos 2025 Pazar - 19:58

Balıkesir'de 6.1 büyüklüğünde deprem: Yıkılan binalar var

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde 6,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İstanbul ve İzmir başta olmak üzere Marmara ve Ege Bölgesi'nde de hissedildi. Depremin ardından birçok bölgeden binaların yıkıldığı bildirildi. 19.53’te meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki depremin ardından saat 21.46'ya kadar geçen sürede büyüklükleri 2.6 ile 4.1 arasında değişen 47 artçı sarsıntı oldu. Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Akın, enkaz altında kalan bir vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Balıkesir de 6.1 büyüklüğünde deprem: Yıkılan binalar var

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde, saat 19.53'te 6,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

İstanbul başta olmak üzere, İzmir, Bursa, Aydın, Yalova, Eskişehir ve Ankara’dan da hissedildi.

Bu depremden 8 dakika sonra saat 20.01'de 4,6 büyüklüğünde artçı bir deprem meydana geldi. 

İçişleri Bakan Ali Yerlikaya'dan açıklama geldi. Yerlikaya "Balıkesir Sındırgı'da 6,1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. İstanbul ve çevre illerden de hissedilen depremle ilgili olarak, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri derhal saha taramalarına başlamıştır. An itibarıyla herhangi olumsuz bir durum bulunmamaktadır. An be an takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.

YIKILAN BİNALAR VAR

Depremin ardından birçok bölgeden binaların yıkıldığı bildirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ilçe merkezinde 1 binanın yıkıldığını bildirdi.

Yerlikaya, bina içindeki iki kişinin kurtarıldığını,  iki kişiyi kurtarma çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Yerlikaya, çevre köylerde jandarmanın tarama çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Balıkesir Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak: 

"Sındırgı'da 10 binada yıkım meydana geldi. Bazı bölgelerden haber alamıyoruz."

Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak, katıldığı canlı yayında 10 binanın yıkıldığını bildirdi.

Sak, bazı binalardan birinde altı kişinin yaşadığını bunlardan 4'ünün kurtarıldığını, 2'sinin kurtarma çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. 

47 ARTÇI SARSINTI MEYDANA GELDİ

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde saat 19.53’te meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki depremin ardından saat 21.46'ya kadar geçen sürede büyüklükleri 2.6 ile 4.1 arasında değişen 47 artçı sarsıntı oldu.

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Akın, enkaz altında kalan bir vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı.

VALİ ELBAN VE BAŞKAN TUGAY'DAN AÇIKLAMA

İzmir Valisi Süleyman Elban sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "AFAD verilerine göre, Balıkesir’de 6.1 büyüklüğünde bir #deprem meydana gelmiş olup, deprem İzmir’de de hissedilmiştir.Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk tespit edilmemiş olup, bölgede tarama çalışmaları aralıksız sürmektedir. Tüm ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.Allah, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza eylesin."ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ise, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Balıkesir'de meydana gelen, başta İzmir olmak üzere çevre illerde de hissedilen 6.1 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Tüm ekiplerimizle teyakkuz halindeyiz, şu ana kadar birimlerimize ulaşan olumsuz bir durum bulunmuyor, hiçbir ilimizden kötü bir haber almamayı umuyoruz.”

 
AFAD duyurdu: Balıkesir'de peş peşe deprem!
 
Sözbilir'den dikkat çeken açıklama: 'Batı Anadolu için eşik değer'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AFAD duyurdu: Balıkesir'de peş peşe deprem!
AFAD, Balıkesir Sındırgı'da 3.5 büyüklüğünde bir deprem olduğunu duyurdu. ...
Radar görüntüsü ortaya çıktı: Kaptan tutuklandı
Marmara Denizi'nde teknesi parçalanmış halde bulunan iş insanı Halit Yukay'ı ...
Drift yapan sürücünün aracı trafikten men edildi
İzmir’in Bornova ilçesinde yüksek sesle müzik dinleyen 8 sürücüye cezai ...
 
Rize'de çok sayıda heyelan: Çalışmalar sürüyor
Rize'nin bazı ilçelerinde sağanağın ardından heyelanlar meydana geldi.
Sıcak hava İzmirlileri bunalttı
İzmir’de sıcaklık 40 derecenin üzerine çıkarken, kent merkezinde bunaltıcı ...
Öcalan serbest bırakılacak mı? Bakan Tunç açıkladı
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, terörist başı Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılacağı ...
 
Türkiye'de en yüksek sıcaklığın ölçüldüğü 10 şehir
Ülke genelinde bugün öğleye kadar termometreler 17 ilde 40 derecenin üzerini ...
'Sokakta böyle çıplak gezmeyin' deyip saldırdı!
İstanbul Bahçelievler'de, bir kadının diğer bir kadının kıyafeti hakkında ...
Kiraz’da otomobil devrildi: 2 kişi yaralandı
İzmir’in Kiraz ilçesinde kontrolden çıkan otomobilin devrilmesi sonucu ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Gündem kongre takvimi: 9 isim, 9 soru, 9 yanıt!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri