POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özgür Çelik'e 15 yıla kadar hapis istemi!
Özgür Çelik'e 15 yıla kadar hapis istemi!
Büyükçekmece Belediyesi'ne yolsuzluk soruşturması
Büyükçekmece Belediyesi'ne yolsuzluk soruşturması
Ümit Özdağ hastaneye kaldırıldı!
Ümit Özdağ hastaneye kaldırıldı!
Önder'e suikast iddiası: Aracında düzenek bulundu!
Önder'e suikast iddiası: Aracında düzenek bulundu!
7 Mayıs 2025 Çarşamba - 20:32

Başkan Ünsal'a çok konuşulacak suçlama: Cemil Tugay'ın kuyusunu kazmak için evrak verdi!

Karşıyaka Belediyesi Meclisi’nin Mayıs ayı olağan meclisi 2. birleşimi çok konuşulacak ifadelere sahne oldu. Karşıyaka Belediye Başkanı Ünsal yaptığı konuşmada AK Parti Meclis Üyesi Özgür Solmaz’ı isim vermeden kendisinden makam ve mevki talep ettiğini söyledi. AK Parti meclis üyesi Solmaz ise, Ünsal’ın önceki dönem Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın kuyusunu kazmak için kendisine evraklar verdiğini iddia etti.

Başkan Ünsal a çok konuşulacak suçlama: Cemil Tugay ın kuyusunu kazmak için evrak verdi!

GERÇEKİZMİR - Karşıyaka Belediyesi Meclisi’nin Mayıs ayı olağan meclisi 2. birleşimi çok konuşulacak ifadelere sahne oldu.

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal yaptığı konuşmada AK Parti Meclis Üyesi Özgür Solmaz’ı isim vermeden kendisinden makam ve mevki talep ettiğini söyledi.

Başkan Ünsal’ın konuşmasına yanıt veren AK Parti meclis üyesi Solmaz ise, Ünsal’ın önceki dönem Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın kuyusunu kazmak için kendisine evraklar verdiğini iddia etti. Başkan Ünsal iddiaları reddetti.

“MAKAM DERDİNE DÜŞTÜ”

Meclisteki diyaloglar şu şekilde gerçekleşti:

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız  Ünsal: Yıldız Ünsal’ın yönettiği bir ilçede kimse kul hakkı yemeyecek hak etmediğini de asla almayacaktır. Bizler hepimiz Karşıyaka için varız. Kimse makam mevki peşinde koşmadan kim hizmet etmek istiyorsa kapım herkese açık. 37 belediye meclis üyemiz var. 36’sı bugüne kadar hiçbir menfaat gözetmeden ortak sevdamız Karşıyaka’ya nasıl hizmet sunabilir dedi. Bir arkadaşımız belediyemizin içinde bulunduğu maddi imkansızlıkları fırsat bilerek kendi makam derdine düşerek benimle makam pazarlığında bulundu. Aynı arkadaş bu makam isteği yerine gelmediği için yandaş kanallara çıkıp çalışmalarımıza akıl almaz iftiralarda bulundu. Hesap veremeyeceğimiz hiçbir konu yok.

“CEMİL TUGAY’IN KUYUSUNU KAZMAK İÇİN BANA EVRAK VERECEĞİNİ SÖYLEDİ”

AK Parti meclis üyesi Özgür Solmaz: Burada söylenen söz banaydı. Bu talihsiz açıklamaya istinaden cevap hakkı doğdu. Temmuz 2024 meclis çıkışında verdiğimiz soru önergelerinin cevaplanmadığını bu konuda partimizin yazılı cevap istediğimizi ilettim. Kendisi de soru önergeleri çok önemli değil odamda görüşelim dedi. Bu süreçte makam katındaki şoför odasında hatta cep telefonlarını dışarıdaki bırakarak görüştük. Cemil Tugay’ı tabiri caizse kuyusunu kazmak için bana evraklar vereceğini söyledi. İlk olarak verdiği evrak da budur. Bunu bana sizin odanızda gazetecinin CİMER’e yaptığı şikayetti. Sizin odanız Utku Yılmaz verdi. Sizin talimatınızla verdi. Cemil Bey’in döneminde belediyede zabıta olarak çalışan vatandaşın ailesine ait şirketle belediyeye yapmış olduğu doğrudan teminler ve ihalelerle ile ilgiliydi. Ben şunu dedim siz bunu çıkartın o zaman dedim. Ben CHP’liyim dedi, kendi Büyükşehir Belediye Başkanımızı ben taşıyamam sen MHP’lisin altını da dolduralım al bunu savcılığa ver dedi. Cemil Bey’in kuyusunu kazmak için bizi piyon olarak kullanmak istediniz. Bu konuşmalardan Ebrü Gürdemir de şahittir.

ÜNSAL: BÖYLE BİR ŞEY OLMADI

Başkan Ünsal cevaben, “Böyle bir şey olmadı” ifadesini kullandı.

SOLMAZ: BİZİ PİYON OLARAK KULLANACAKTI!

Solmaz: 6 adet görüşmelerin arkasından ben bunların hiçbiri gizli kalmadı. Yıldız hanım tembihledi aman kimsenin haberi olmasın diye. Ben bunu ilçe başkanımıza, milletvekilime de anlattım. Ben böyle bir töhmetin altında kalmak istemiyordum. Biz bu konuşmayı parti büyüklerime ilettiğim için de bu kumpasın parçası olmadım. Yıldız Hanım’ın Cemil Bey’e kurmayı planladığı oyunun oyuncusu olmamak için bu görüşmeleri kabul etmedik. Biz piyon olarak kullanılacaktık, bizi kullanacaktı. Şunu dedik bizden bu konuda uzaklaşsın diye bizi MHP’li olarak belediye başkan yardımcısı yapın dedik. Kabul etmediği için bizden uzaklaştı. Ondan sonra bu iş bitti. Çarşı esnafı olan bir CHP meclis üyesi beni aradı CHP’ye mi geçiyorsun dedi. Hayır dedim, nereden çıktı. Siz 32 meclis üyeniz var, 32 imza ile bir kararı mı geçiremiyorsunuz dedim. Diğer bir meclis üyesi Özgür Başkan yardımcılığını verelim şu konuları kapat dedi. Onun da var şahidi. Bana CHP’ye ne zaman geçiyorsunuz dediniz. Hatırlıyor musunuz? Hiçbir şeyi hatırlamıyorsunuz. Bir MHP’li meclis üyesi kimsenin kuklası olmadık olmayacağız. Omurgasız siyaset yapmayacağız.

ÜNSAL: SAÇMA SAPAN BİR ŞEY SÖYLÜYORSUNUZ!

Başka Ünsal: Ben herkes ile görüşüyorum. Adem Bey ile de görüşüyorum. Görüşmediğim yok. Kapım açık görüşüyorum. Karşıyaka ile ilgili. Bu gelen yazıda birisi yazmış. İhaleler ile ilgili falan filan. Geçen dönem ile ilgili. Cemil Tugay ile ilgili beni karşı karşıya getirmeyin. Hiçbir beyanatım yok, hiçbir şey yapmadım şimdiye kadar. Çok borçlu bir belediye devraldığımı söyledim. Sıkıntılarım var çok borçlu bir belediyeyim. Bu tesisler müdürlüğü ile ilgili şey bize geldi. Ben size bunu gidin verin demedim. İç denetimde iyi bulgular bulmadık. Teftiş müdürümüz inceledi. Geçen dönemdeki belediye başkanımızı da alakadar etmiyor. Sürekli bir doğrudan alım var. Tesisler müdürlüğünü göreve geldikten sonra savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Ben kendi işimi kendim halleden bir insanım. Uymadı bu dediğiniz. Zaten suç duyurusunda bulundum. Saçma sapan bir şey söylüyorsunuz.

 
Seferihisar meclisinde Özel'e saldırıya kınama
 
Bakan, Tengioğlu'nun 2020'deki sokak röportajını hatırlattı: 'Gizli el' ortaya çıkarılsın!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seferihisar meclisinde Özel'e saldırıya kınama
Seferihisar Belediyesi’nin Mayıs ayı meclis toplantısında, CHP Genel Başkanı ...
2 simge ismin anıları İzmir’de yaşatılacak
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kararıyla, Karşıyaka’daki bir cadde ...
Sığacık'ta turizm ve çevre şenliği
Seferihisar'ın mavi bayraklı Sığacık Akkum Plajı'nda düzenlenen “Mavi ...
 
Başkan Tugay’dan TİS mesajı ve 'maaş gecikmesi' açıklaması
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, toplu iş sözleşmesi ...
Övünç Demir'den tartışmalı fabrika için net mesaj: Bu doğa talanına siper olacağız!
Torbalı’da kurulması planlanan kağıt fabrikası kamuoyunda tartışmalara ...
CHP’li Tanal’dan başkan Duman’a övgü!
Toplumsal olaylardaki mücadeleci tavrıyla öne çıkan Cumhuriyet Halk Partisi ...
 
Çeşme'de başkan Denizli'den sahada 'yeni sezon' mesaisi!
Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel ...
Menemen’de Hıdırellez coşkusu... Pehlivan: Menemen'de yürekler bir atar!
Menemen ilçesinde, baharın müjdecisi ve umudu simgeleyen Hıdırellez kutlamaları ...
Karşıyaka'da geleneksel koşuda son başvuru 9 Mayıs!
Ulu Önder Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın anıt kabrinin bulunduğu Karşıyaka, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 1 yılı ve görevden almaların anlattığı
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri