GERÇEKİZMİR - Rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında görevinden uzaklaştırılan Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, görevine iade edildi. Makamına yeniden dönen Yiğit, belediye önünde kalabalık tarafından karşılandı.
Belediye önünde açıklamalarda bulunan Yiğit, yaklaşık iki aylık görevden uzaklaştırma sürecinde yaşadıklarını anlattı. Yargıya ve adalete güvendiğini belirten Yiğit, “Hiçbir şey için, hiçbir makam için, dünyadaki herhangi bir maddi şey için hata yapmam. Yapmayacağım. Balçova'nın hakkını yedirmeyeceğim” dedi.
2 aylık süreci anlattı
Yiğit süreci şöyle anlattı: “Balçova halkının emanetini tekrar teslim almak için buraya geldik. Sizlerle gurur duyuyorum. Bu 2 ay kolay geçmedi maalesef. Kendi açımdan, ailem,ve sevenlerim için kolay geçmedi. Çok şeyler konuşuldu, yazıldı, dedikodular üretildi. Hepsini duymazdan geldim ve hukuka inandım. Biraz kendimden bahsedeceğim. Ben tanıştığım herkese ‘iyi’ derim. Yani herkes iyi olamaz. Bu şekilde eleştiririm ama bu benim yetiştirilme tarzımla ilgili bir durum. Çünkü bize evde her zaman şu söylendi: ‘İyilik yap, denize at’ veya başımıza kötü bir şey geldiğinde babam hep şunu derdi: “Ya ben bir hata yaptım ya sen yaptın ya bizim babamız, dedemiz yaptı.” Biz bu dünyada yaptıklarımızın bedelini bu dünyada ödeyeceğimize inanan insanlarız. Ve bu felsefe bugün benim kurtarıcım oldu. İyilik yaptık, denize attık ama boşu boşuna gitmedi. Bu iyiliklerin karşılığında işte güvendiğim buydu. Adalete o yüzden güveniyordum. Çünkü ben hiçbir şey için, hiçbir makam için, dünyadaki herhangi bir maddi şey için hata yapmam. Yapmayacağım. Balçova’nın hakkını yedirmeyeceğim.”
“Rozetsiz bir şekilde bana kardeş gibi davrandılar”
Süreç boyunca farklı siyasi görüşlerden kişi ve kurumların kendisine destek verdiğini belirten Yiğit, İzmir'deki milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, kulüpler, odalar ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.
Yiğit şunları söyledi:
Hata yapmadığımız için, sadece iyilik düşündüğümüz için bugün kendi arkadaşlarımız, kendi ideolojimizdeki, kendi tabanımızdaki herkes zaten bize sahip çıktı. Onları zaten çok seviyoruz. Hep birlikte siyaset yaptık. Hayatımızı onlarla birlikte geçirdik. Ancak şunu söylemek istiyorum. Rozetsiz bir şekilde İzmir’in milletvekillerinin, İzmir kamuoyunun, kulüplerin, odaların, STK’ların hepsinin desteğini aldık. Ve onlar bana şunu söyledi: “Şahsınızı seviyor olabiliriz. Ancak sana sahip çıkmamızın sebebi şahsın değil. Yaptığın güzel hizmetler, Balçova’ya sahip çıkman, İzmir’e sahip çıkman.” İzmir’deki tüm siyasilere bir defa teşekkür etmek istiyorum. Burada yaşanılan süreçlerde tamamıyla benim yanımda oldular. Rozetsiz bir şekilde hepsi bana kardeşi gibi davrandı ve bu sürecin geçmesi için büyük mücadele verdiler.”
2’nci dönem mesajı
Konuşmasında Balçova'daki memnuniyet oranlarına da değinen Yiğit, yüzde 62 oyla seçildiğini, yapılan anketlerde ise belediye yönetiminden memnuniyetin yüzde 85'in üzerinde çıktığını söyledi. Daha önce görevini bir başka arkadaşına devretmeyi düşündüğünü belirten Yiğit, yaşadığı sürecin ardından bu kararının değiştiğini açıkladı. Yiğit “Yapılan tüm anketlerde yüzde 85’in üstünde memnuniyet çıkıyor. ‘Ben bir şeyler tamamlarım. Siyasi hırsların içerisine girmemek lazım. Ondan sonra bir arkadaşımıza devredelim’ diyordum ama bu yaşanılan süreçlerden sonra bu devir tarihini bir ileriye almayı düşünüyorum. Siyasi olarak daha da hırslandım. Hizmet etme anlamında daha da hırslandım. Hizmet aşkı bitmeyecek. 85’le yetinmez, 95’ler bizim olacak. Yüzde yüzler bizim olacak.”
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
|||||||
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |











Künye
İletişim
Facebook
Twitter
RSS
Sitene Ekle
Günün Haberleri