POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Beşiktaş, Ernest Poku ile anlaştı
Beşiktaş, Ernest Poku ile anlaştı
Şahan Gökbakar’ın ifadesi ortaya çıktı
Şahan Gökbakar’ın ifadesi ortaya çıktı
CHP'de ön seçim zorunlu olacak!
CHP'de ön seçim zorunlu olacak!
Cem Küçük soruşturması: 3 kişi hakkında yakalama kararı
Cem Küçük soruşturması: 3 kişi hakkında yakalama kararı
25 Ağustos 2026 Salı - 13:37

‘Paçavra’ tartışmasında yeni perde: İGC siyasi amigoluk makamı değil!

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) arasındaki "paçavra" gerilimi tırmanıyor; basın meslek örgütlerinin tepki açıklamasına yanıt veren İnan, "İzmir cemiyet başkanlığı siyasi amigoluk yapma makamı değildir" diyerek yalanla mücadelelerini hukuk önünde sürdüreceklerini belirtti.

‘Paçavra’ tartışmasında yeni perde: İGC siyasi amigoluk makamı değil!

GERÇEKİZMİR - AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan geçtiğimiz hafta İzmir'i ziyaret ederek önemli program ve açılışlara imza attı.

AK Partili İnan’ın 21 Ağustos Cuma günü gerçekleştirdiği YENİ Parti Bergama Belediyesi Başkanlığı ziyareti öncesi ise Belediye Başkanı Tanju Çelik’in AK Parti’ye geçeceği iddia edildi.

AK Partili İnan söz konusu haberi ve gazeteciyi hedef alarak “Ey paçavra gazeteci, buradan söylüyorum, yazdığın şey paçavra” demişti.

Ardından İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) konuya ilişkin bir açıklama yayınlayarak, İnan’ı eleştirdi.

İnan, Gappi ve İGC’ye yönelik, “Sen kimsin de TBMM’de İzmirlilerin sesi olan bir vekile, arkasında koskoca bir şehrin iradesi bulunan bir siyasi harekete bildiri yayımlama hadsizliğini gösteriyorsun?” ifadelerini kullandı.

İGC Başkanı Dilek Gappi ise açıklama sonrası Basın Savcılığı tarafından ifadeye çağrıldı.

İGC SİYASİ AMİGOLUK MAKAMI DEĞİL!

Bugün TGC, TGS, TÜRKYAYBİR, TYS ve PEN Türkiye ortak bir açıklama yayınlayarak İzmir Gazeteciler Cemiyeti ile Gappi’nin yanında olduklarını duyurdu.

Basın meslek örgütlerinin İnan’a tepki gösterdiği açıklamayı alıntılayan İnan, “Basın özgürlüğü yalan söyleme hürriyeti olmadığı gibi, İzmir cemiyet başkanlığı da siyasi amigoluk yapma makamı değildir. ?Bizim bu suni gündemlere ayıracak vaktimiz yok. Biz, hukukun üstünlüğüne inanarak yalanla mücadelemizi hukuk önünde sürdüreceğiz. Milletimizden aldığımız vekaletin hukukunu sonuna kadar koruyacağız, milletimiz bize bunun için oy ve yetki veriyor. Paçavra haberleri yutup, sözde cemiyet başkanlarının operasyonlarına sessiz kalalım diye değil” ifadelerini kullandı. 

 

 
Başkan Yiğit görevine döndü: Siyasi olarak daha da hırslandım!
 
Silahlı kavgada yaralanmıştı: Acı haber geldi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’de 30 ilçede başkan atamaları tamamlandı!
CHP’de Bergama’ya atanan ancak görevi kabul etmeyen Türkdoğan’ın yerine ...
Belediye başkanı açıkladı: YENİ Parti'ye eğilim yüzde 95!
Ödemiş’te YENİ Parti İlçe Başkanlığı’nın açılışı yoğun katılımla gerçekleştirildi. ...
Özel duyurdu: Genel Merkez ne zaman açılacak?
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partinin genel merkezinin 30 Ağustos’ta açılacağını duyurdu.
 
Çağatay Güç’ün parti içi sınavı: O formül gündeme gelir mi?
--------------------------------------------------------
Rıza Akpolat’tan 23 yıllık hapis cezasına tepki
Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Aziz İhsan Aktaş davasında hakkında ...
Tekirdağ'da 5 belediye başkanı YENİ Parti’ye geçti
YENİ Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bilecik ...
 
YENİ Parti’den Aziz İhsan Aktaş davası tepkisi
YENİ Parti Grup Başkanvekili Murat Emir, Aziz İhsan Aktaş davasında verilen ...
Tekirdağ Belediye Başkanı CHP'den istifa etti
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, sosyal medya hesabından ...
Dilek Köktaş Gündoğdu, CHP Karşıyaka Kadın Kolları Başkanlığına seçildi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karşıyaka İlçe Başkanlığı’nda gerçekleştirilen ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Çağatay Güç'ün parti içi sınavı: O formül gündeme gelir mi?
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri