İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu'nun (İEKKK) 136'ncı toplantısında Kültürpark Ortak Akıl Çalışması paylaşıldı.
Kentin ortak sorunlarının çözümü amacıyla Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde oluşturulan İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu'nun (İEKKK) 136'ncı toplantısında Kültürpark’ın geleceği masaya yatırıldı.
“Basmane Çukuru ile ilgili süreç devam ediyor”
Konuşmasının son bölümünde kentin en büyük tartışma konularından biri olan ve halk arasında Basmane Çukuru olarak tabir edilen alan hakkında bilgilendirme yapan Başkan Tugay, “Basmane Çukuru ile ilgili alanda süreç adım adım ilerliyor. Hukuki süreç nihayete ermek üzere. Orası fuara dahil edilebilecek bir yer değil. Çünkü mülkiyeti bizde değil. Mülkiyeti bizde olsa dahi hissesinin çoğunluğu bizde değil. İzmirlilerin memnun olacağı bir yer olacak bunu garanti ederim. Ne Kemeraltı esnafının alışverişini engelleyecek, ne turizm açısından İzmir’e negatif etki yaratacak ne de görüntüsüyle İzmir’e yük olacak bir şey yapılmayacak oraya. Biz de bu işin bir parçası olacağımız için emin olabilirsiniz” dedi.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |