POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Özel, mesajını yineledi: Yeni bir yol açacağız
Özel, mesajını yineledi: Yeni bir yol açacağız
Kılıçdaroğlu ve ekibine adliyede protesto!
Kılıçdaroğlu ve ekibine adliyede protesto!
Komedyen Deniz Göktaş adliyeye sevk edildi
Komedyen Deniz Göktaş adliyeye sevk edildi
Temmuz ayı kira artış oranı belli oldu
Temmuz ayı kira artış oranı belli oldu
2 Temmuz 2026 Perşembe - 16:31

Bayraklı'da Madımak anması

Bayraklı Belediyesi, 2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Oteli’nde yaşamını yitiren aydın, sanatçı ve yurttaşları düzenlediği anma programıyla andı. Nafiz Gürman Mahallesi’ndeki 2 Temmuz Anıtı önünde gerçekleştirilen programda saygı duruşunda bulunuldu, anıta karanfiller bırakıldı, anı defterine duygu ve düşünceler yazıldı, şiirler okundu ve barış güvercinleri uçuruldu.

Bayraklı da Madımak anması

Bayraklı Belediyesi, 2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Oteli’nde yaşamını yitiren aydın, sanatçı ve yurttaşları düzenlediği anma programıyla andı. Nafiz Gürman Mahallesi’ndeki 2 Temmuz Anıtı önünde gerçekleştirilen programda saygı duruşunda bulunuldu, anıta karanfiller bırakıldı, anı defterine duygu ve düşünceler yazıldı, şiirler okundu ve barış güvercinleri uçuruldu.

Anma programına Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Münir Demir, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, Ege Bölgesi Alevi Bektaşi Federasyonu Sorumlusu Mehmet Bozkurt, DİSK Genel-İş 6 No’lu Şube Başkanı Değer Yıldız, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, saygı duruşunun ardından 2 Temmuz Anıtı’na karanfillerin bırakılmasıyla başladı. Günün anlam ve önemine ilişkin şiiri Şükrü Boyraz okurken, anma etkinliği şiir dinletisi ve barış güvercinlerinin uçurulmasıyla devam etti.

Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, konuşmasında Madımak Katliamı’nın Türkiye’nin ortak hafızasında derin izler bıraktığını belirterek, “2 Temmuz, bu toprakların hafızasında hiç dinmeyen bir acının tarihidir. Madımak’ta yalnızca insanlarımızı kaybetmedik. Yakılmak istenen düşünce özgürlüğüydü, bilimdi, sanattı, laik Cumhuriyet’in temel değerleriydi, bir arada yaşama iradesiydi.

Madımak yalnızca geçmişte yaşanmış bir katliam değildir; yüzleşilmesi gereken bir insanlık suçudur. Bu acıyı unutmamak, unutturmamak ve genç kuşaklara aktarmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Demokrasiye, laikliğe, eşitliğe ve özgürlüğe sahip çıkmaya devam edeceğiz. Madımak’ta yaşamını yitiren aydınlarımızı, sanatçılarımızı ve tüm yurttaşlarımızı saygı, rahmet ve özlemle anıyorum” dedi.

Programda söz alan CHP Bayraklı İlçe Başkanı Münir Demir, Ege Bölgesi Alevi Bektaşi Federasyonu Sorumlusu Mehmet Bozkurt ile DİSK Genel-İş 6 No’lu Şube Başkanı Değer Yıldız da yaptıkları konuşmalarda Madımak Katliamı’nda yaşamını yitirenleri saygıyla anarak, adaletin sağlanmasının, toplumsal barışın, laikliğin ve birlikte yaşama kültürünün önemine vurgu yaptı.

 
''Türkiye’nin birinci partisi'' yazısı kaldırıldı!
 
Şevket Çoruh'tan Deniz Göktaş'a destek!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mutlu’dan Konaklı komşularına aşure ikramı
Konak Belediyesi’nin ilki Basmane’de gerçekleştirilen Geleneksel Aşure ...
İzmir, sürdürülebilir ulaşımın yol haritasını dünyayla paylaşıyor
İzmir'in ev sahipliğinde düzenlenen UITP Avrasya Konferansı'nda sürdürülebilir, ...
Menemen'de miniklere trafik eğitimi
Menemen Belediyesi'nin geleceğin bilinçli sürücülerini ve yayalarını yetiştirmek ...
 
Genç Yaka’da bilgi yarışması heyecanı!
Karşıyaka Belediyesi, yepyeni bir oyun ve sosyal yaşam merkezi olarak ...
Başkan Vekili Benzer’den Madımak mesajı
Buca Belediye Başkan Vekili Hüseyin Benzer, Sivas Katliamı’nın yıl dönümünde ...
Dikili'de Kabotaj Bayramı coşkusu!
Dikili'de Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 100. yılı törenler ve geleneksel yarışmalarla kutlandı.
 
Bornova'nın üç dev projesi Türkiye vitrinine çıkıyor
Bornova Belediyesi, Başkan Ömer Eşki liderliğinde kentsel, yeşil ve dijital ...
İzmir’in simgesel durağında sona doğru!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından kentin tarihi ...
Afetlere karşı dayanışma ağı güçleniyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, afetlere karşı daha güçlü ve koordineli bir ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Kılıçdaroğlu için ‘doğru’, Gümrükçü için ‘yanlış’, Güç için ‘Özel’ tablo!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri