POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
'İncirlik' soruşturması: Gazeteciler serbest
'İncirlik' soruşturması: Gazeteciler serbest
Erdoğan: Savaşı durdurmak için çalışıyoruz!
Erdoğan: Savaşı durdurmak için çalışıyoruz!
AK Parti MKYK toplandı: Hakan Fidan sunum yapacak
AK Parti MKYK toplandı: Hakan Fidan sunum yapacak
Altının kilogram fiyatında rekor artış
Altının kilogram fiyatında rekor artış
2 Mart 2026 Pazartesi - 20:18

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tutuklandı

Bolu Belediyesi'ne yönelik "irtikap" operasyonunda gözaltına alınan CHP'li Belediye Başkanı Tanju Özcan tutuklandı. Belediye Başkan Yardımcısı S.C de tutuklanırken, diğer 11 zanlı adli kontrolle serbest bırakıldı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tutuklandı

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 28 Şubat'ta gözaltına alınan aralarında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın da bulunduğu 13 zanlının jandarmadaki işlemleri tamamlandı.

Güvenlik önlemleri eşliğinde adliyeye getirilen şüpheliler, arka giriş kapısından adliye binasına alındı.

TANJU ÖZCAN TUTUKLANDI

Savcılıktaki ifade işlemleri tamamlanan şüphelilerden Özcan, S.C. ve A.S. tutuklanmaları, diğer 10 kişi ise adli kontrol tedbiriyle salıverilmeleri talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Tanju Özcan ile S.C tutuklanırken, diğer 11 zanlı adli kontrol şartıyla salıverildi.

Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 28 Şubat’ta Bolu Belediyesi'ne yönelik "irtikap" operasyonu düzenlenmiş, Belediye Başkanı Tanju Özcan ile Belediye Başkan Yardımcısı S.C., Mali Hizmetler Müdürü N.A., BOLSEV Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı A.S., belediye meclisi üyeleri H.E.S., B.Ö. ve C.G., eski Zabıta Müdürü H.Y, eski İnsan Kaynakları Müdürü ve mevcut İtfaiye Müdürü M.A., eski Yazı İşleri Müdürü T.A., eski belediye meclisi üyesi ve Bolu Bel A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı E.T., İmar Müdürü S.P. ile imar müdürlüğü personeli Y.B. gözaltına alınmıştı.

TANJU ÖZCAN'IN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma, Bolu Bel Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye gelir sağlamak için zincir marketlere reklam sözleşmesi imzalatılmak istendiği iddiasına dayanıyor.

Dosyada yer alan tanık beyanlarına göre, hazırlanan reklam teklifleri market temsilcilerince yüksek bulundu.

Tanju Özcan ifadesinde market sahipleriyle, belediye binasında toplantı yapıldığını ve burs amaçlı BOLSEV Vakfı'na destek istediğini anlattı.

Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı A.S. ise "Ticari reklam anlaşması yaptık." dedi. Vakıf yöneticisi S.C. de para istenmediğini öne sürdü.

İddiaya göre sözleşmeyi imzalamayan marketlere denetim ve faaliyetten men yaptırımı uygulandı.

Belediye yetkilileri ise denetimlerin rutin olduğunu savundu.

CHP LİDERİ ÖZEL'DEN TEPKİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Özcan'ın gözaltına alınmasına tepki göstermişti.

"Bir belediye başkanını, ifadeye çağırmak yerine evinden jandarma baskınıyla gözaltına aldırmak tarafsız hukuku değil, düşman ceza hukukunu işletmektir." diyen Özel, Özcan'ın şehirdeki öğrencilere burs sağlayan bir vakfa yapılan bağışla ilgili suçlandığını söylemişti.

Tanju Özcan'ın yanında olduklarını belirten CHP lideri, "Bu hukuksuz uygulamaların, milletin vicdanında yeri yoktur." ifadesini kullanmıştı.

TANJU ÖZCAN KİMDİR?

12 Aralık 1973’te Bolu’da doğan Tanju Özcan, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi.

Serbest avukat olarak çalıştıktan sonra Belediye Meclis Üyeliği, Boluspor Yöneticiliği görevlerinde bulunan Özcan, evli ve bir çocuk babası.

DAHA ÖNCE CHP'DEN İHRAÇ EDİLMİŞTİ

26 Temmuz 2023 yılında CHP, Özcan'ın partiden bir yıllık süreyle ihracına karar vermişti.

Geçici ihraç süresi dolan Özcan, CHP'ye dönüp eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na değişim çağrısı yapmıştı.

 
'İncirlik' soruşturması: Gazeteciler serbest
 
Büyükşehir’den Başkan Ünsal’a yalanlama: Bakanlık devri veto etti, Karşıyaka’ya ödememiz yok!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'İncirlik' soruşturması: Gazeteciler serbest
ABD ve İsrail'in İran'a yönelik saldırılarının başlamasının ardından İncirlik ...
İzmir'de freni boşalan vinç dehşet saçtı: Otomobilleri sürükleyip iş yerine girdi!
İzmir’in Konak ilçesinde yokuşta freni boşalan vinç geri kayarak iki otomobile ...
Bedelli askerliğe zam geliyor: Yeni rakam belli oldu
AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, yaptığı açıklamada "Bedelli askerlik ...
 
'Dur' ihtarına uymayan sürücü dehşet saçtı!
İzmir'in Gaziemir ilçesinde alkollü sürücünün neden olduğu zincirleme ...
Madencilere TOMA ve biber gazıyla müdahale: İşçiler barikatı aştı!
11 gündür direnen Polyak Maden işçileri, Çinli Qitaihe şirketine tanınan ...
'Laikliği Birlikte Savunuyoruz!' bildirisine soruşturma
"Laikliği Birlikte Savunuyoruz!" bildirisine yönelik açılan soruşturma ...
 
İZSU açıkladı: 24 saatlik kesinti!
İZSU, Torbalı’nın Ayrancılar Mahallesi’nde yapılacak şebeke hattı bakım ...
Öğrencilerden tarım işçilerine iftar sofrası
İzmir'in Torbalı Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ...
İzmir'de yine göçmen dramı!
Seferihisar Önen Koyu mevkiinde kara üzerinde tespit edilen 22 düzensiz ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Rıfat Nalbantoğlu sessizliğini bozdu
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri