POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Tabela yine değişecek! Motorine dev zam kesinleşti
Tabela yine değişecek! Motorine dev zam kesinleşti
Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin tarihi belli oldu
Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin tarihi belli oldu
İncirlik Üssü'nde siren sesleri: MSB'den açıklama!
İncirlik Üssü'nde siren sesleri: MSB'den açıklama!
Kılıçlı yemin davasında bir teğmen hakkında daha karar!
Kılıçlı yemin davasında bir teğmen hakkında daha karar!
27 Mart 2026 Cuma - 09:50

Bornova'da dikkat çeken farkındalık etkinliği

Bornova Belediyesi, Dünya Su Günü kapsamında “Su ve Cinsiyet” temasıyla düzenlediği etkinlikte öğrenciler, uzmanlar ve STK’ları bir araya getirerek suyun sürdürülebilirliği ve toplumsal eşitlik boyutuna dikkat çekti. Sunumlar, panel ve atölye çalışmalarıyla farkındalık artırılırken, atık pil toplayan okullar da ödüllendirildi. Etkinlikte suyun hem çevresel hem de sosyal bir hak olduğu vurgulandı.

Bornova da dikkat çeken farkındalık etkinliği

Bornova Belediyesi, 22 Mart Dünya Su Günü kapsamında bu yıl “Su ve Cinsiyet” temasıyla dikkat çeken bir farkındalık etkinliğine ev sahipliği yaptı. Nevzat Kavalar Kültür Merkezi Nikah Salonu’nda düzenlenen programda öğrenciler, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek suyun yaşamsal önemini farklı boyutlarıyla ele aldı.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 1993 yılında ilan edilen Dünya Su Günü’nün önemine vurgu yapılan etkinlikte, suya erişim, sürdürülebilirlik ve toplumsal eşitlik konuları öne çıktı.

Uzmanlardan su, iklim ve yaşam tarzı vurgusu

Programın ilk bölümünde gerçekleştirilen sunumlarda alanında uzman isimler önemli mesajlar verdi. Bornova Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Fatma Mesutgil, daha önceki çalışmalarında da vurguladığı gibi iklim krizinin su kaynakları üzerindeki baskıyı artırdığını belirterek, su yönetiminin toplumsal eşitlik boyutunun göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade etti.

Zeytince Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği’nden Doç. Dr. Meneviş Uzbey Pirilli ise sürdürülebilir yaşam alışkanlıklarının su ve karbon ayak izi üzerindeki etkisine dikkat çekerek, bireysel tercihlerle doğa üzerindeki yükün azaltılabileceğini dile getirdi.

AIESEC İzmir Şubesi’nden Nisan Çen ise sürdürülebilirlik hedefleri kapsamında “Sudaki Yaşam” başlığının gelecek için kritik önem taşıdığını vurguladı.

Atık pil toplayan okullara ödül

Etkinlik kapsamında Bornova genelinde atık pil toplama konusunda duyarlılık gösteren okullar da ödüllendirildi. Batı Anadolu Çimento İlkokulu, Reşat Turhan Ortaokulu, Malazgirt İlkokulu, Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi, Şehit Sabri Emir İlkokulu ve Çamdibi Kordon Birlik Ortaokulu’na spor setleri takdim edildi.

Gençlerden “Su ve Cinsiyet” paneli

Ortaokul ve lise öğrencilerinin aktif katılımıyla gerçekleşen “Su ve Cinsiyet” panelinde gençler, suya erişimde eşitsizlikler ve toplumsal etkiler üzerine görüşlerini paylaştı. Nil Sultan Can, Melike Beyza Eşlik ve Ayşe Tutgun’un konuşmaları, suyun sadece çevresel değil aynı zamanda sosyal bir mesele olduğunu ortaya koydu.

Uygulamalı atölye ile farkındalık pekiştirildi

Programın son bölümünde düzenlenen uygulamalı küme çalışmasında öğrenciler, Dünya Su Günü temasına uygun kompozisyon ve resim çalışmaları yaparak öğrendiklerini yaratıcı şekilde ifade etme fırsatı buldu.

Başkan Eşki: “Suya erişim aynı zamanda bir eşitlik meselesidir”

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, etkinliğe ilişkin değerlendirmesinde suyun yalnızca doğal bir kaynak değil, aynı zamanda temel bir insan hakkı olduğuna dikkat çekerek, “Su, yaşamın kaynağı olduğu kadar toplumsal adaletin de bir parçasıdır. ‘Su ve Cinsiyet’ teması, suya erişimdeki eşitsizlikleri görünür kılması açısından çok kıymetli. Bornova Belediyesi olarak hem çevreyi koruyan hem de toplumsal farkındalığı artıran çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz.” dedi.

 
Efes Selçuk'ta gençlere kariyer yolculuğu eğitimi
 
CHP'li başkanın gözaltına alınmasına ilk tepki!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Efes Selçuk'ta gençlere kariyer yolculuğu eğitimi
Kariyer yolculuğunda sivil toplum kuruluşlarının rolünü yükseköğrenim ...
Konak’ta çeyrek final heyecanı
Konak Belediyespor U-17 Kızlar Takımı yeşil sahada bir kez daha destan ...
''Meslek Fabrikası'nın kapanması bazı insanların yeniden uyuşturucuya dönmesi demek''
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası, yıllarca seyyar satıcılık ...
 
Büyükşehir'den Lefkoşa’ya spor parkı desteği!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ...
Başkan Uzun'dan Bakan Işıkhan'a ziyaret
Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ...
İZDENİZ Genel Müdürü'nden 'modifiye kil' açıklaması: Olumsuz etkisi yok!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından “Sağlıklı Bir Körfez İçin Bir Adım ...
 
Bilim insanları İzmir için buluştu: Körfez hala ölmüş değil!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İzmir Körfez Konferansı, ...
Duygulandıran buluşma milyonlara ulaştı!
Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir ile pazarda tanıştığı Karakuyu köyünden ...
Karabağlar'da belediyeden mobilya sektörüne destek
Mobilya sektörüne yönelik projeleri ve desteklerle öne çıkan Karabağlar ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
‘Güç’ sınav: CHP İzmir’de ses var, görüntü yok!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri