POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
19 ünlüden 8’inin testi pozitif çıktı!
19 ünlüden 8’inin testi pozitif çıktı!
Nobel Barış Ödülü'nü kazandı, İsrail'i övdü!
Nobel Barış Ödülü'nü kazandı, İsrail'i övdü!
Sapık doktorun cezası belli oldu!
Sapık doktorun cezası belli oldu!
Markette çocuğunu tekmeleyen baba tutuklandı
Markette çocuğunu tekmeleyen baba tutuklandı
17 Ekim 2025 Cuma - 09:34

Bornova'da muhtarlara hayati eğitim

Bornova Kaymakamlığı koordinasyonunda, Bornova Belediyesi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen “Bornova İlk Yardım Bilinçlendirme Projesi (BİBEP)” kapsamında muhtarlara yönelik ilk yardım eğitimleri tamamlandı. Muhtarlar sertifikalarını düzenlenen törenle aldı.

Bornova da muhtarlara hayati eğitim

Bornova Kaymakamlığı koordinasyonunda, Bornova İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Bornova Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen “Temel İlk Yardım ve Temel Yaşam Desteği” eğitimleri, Bornova’daki muhtarların katılımıyla tamamlandı. BİBEP Projesi kapsamında düzenlenen eğitimlerin sonunda muhtarlara sertifikaları, Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleştirilen törenle takdim edildi.

Törene Bornova Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Cem Arıkan, Bornova İlçe Sağlık Müdürü Dr. V. Tevfik Oğuz, Bornova Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Şahin Doğan, Bornova Muhtarlar Derneği Başkanı Zeki Güler ve çok sayıda muhtar katıldı.

“Bornova’da dayanışma örneği sergiliyoruz”

Bornova Kaymakamı Muzaffer Şahiner, ilçede kamu kurumları, yerel yönetim ve mahalle muhtarları arasındaki güçlü iş birliğine dikkat çekerek, “Biz Bornova’da muhtarlarımızın her biriyle ayrı gurur duyuyoruz. Bornova, İzmir’deki 30 ve Türkiye’nin 900’den fazla ilçesine örnek bir koordinasyon içinde. Her fırsatta bir araya geliyor, dertlerimizi ve mutluluklarımızı birlikte paylaşıyoruz. Bugün de öyle bir gündeyiz,” dedi.

“Muhtarlarımızla gurur duyuyoruz”

Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Cem Arıkan da Bornovalı muhtarların birlik ve dayanışma ruhuyla örnek çalışmalara imza attığını belirterek,

 “Bornovamızın muhtarları, İzmir ve Türkiye’ye örnek olacak projelerle sürekli gündemdeler. Bu çalışmaya emek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Hayati önem taşıyan bir eğitim”

Bornova Muhtarlar Derneği Başkanı Zeki Güler ise eğitimlerin önemine vurgu yaparak,  “Hayati önem taşıyan bir konuda çok değerli bilgiler edindik. Bize destek olan tüm kurum ve kişilere teşekkür ediyoruz,” ifadelerini kullandı.

Başkan Eşki: “Bilinçli toplum için birlikte çalışıyoruz”

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, BİBEP Projesi’nin Bornova’daki güçlü dayanışma kültürünün bir göstergesi olduğunu belirterek şunları söyledi:  “Bornova’da yalnızca hizmet değil, bilinç de üretiyoruz. Muhtarlarımızın bu eğitime gösterdiği ilgi, mahallelerimizdeki dayanışma ve farkındalık düzeyinin ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor. İlk yardım bilgisi, bir gün birinin hayatını kurtarabilir. Bu bilinçle hareket eden tüm muhtarlarımıza ve paydaş kurumlarımıza teşekkür ediyorum.”

 
Tugay okudu, Kadifekaleli çocuklar dinledi
 
Kemalpaşa'da 2026 bütçesine onay!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tugay okudu, Kadifekaleli çocuklar dinledi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Kültürpark’ta kapılarını ...
İzmir resmen 'Yaşlı Dostu Şehir' oldu!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Dünya Sağlık Örgütü ...
Büyükşehir'in Cumhuriyet Bayramı programı belli oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı’nın 102’nci yıl kutlamaları ...
 
İEKKK'da gündem su krizi: Tugay'dan 'Düvertepe' çağrısı ve 'kayıp kaçak' mesajı!
İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu'nun (İEKKK) 139'uncu toplantısında ...
Meclis'te 'beceriksiz başkan' polemiği!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 3. oturumunda ...
Kordon'da otopark abonelik fiyatı belli oldu!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Kordon bölgesinde uygulanacak aboneli ...
 
Meclis'te milyarlık İZBETON gündemi: AK Parti'den 'İyi yönetilmiyor' çıkışı!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, belediye iştiraki İZBETON’un 987 ...
İZMAR yeni adresinde... Tugay sıradaki ilçeleri de açıkladı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, halkı uygun fiyatlı, ...
Bayraklı'da miniklere hijyen eğitimi
Bayraklı Belediyesi, çocuklarda hijyen bilincini artırmak amacıyla yürüttüğü ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir’de ‘Özel’ kararın kronolojisi!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri