POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
'Nükleer koklayıcı' Rusya'nın kapısında!
"Nükleer koklayıcı" Rusya'nın kapısında!
Galatasaray'dan savunmaya sürpriz transfer!
Galatasaray'dan savunmaya sürpriz transfer!
İsrail'in yerle bir ettiği Gazze havadan görüntülendi
İsrail'in yerle bir ettiği Gazze havadan görüntülendi
Mehmet Şimşek tek haneli enflasyon için tarih verdi
Mehmet Şimşek tek haneli enflasyon için tarih verdi
6 Ağustos 2025 Çarşamba - 09:18

Bornova'da sokak sokak hijyen harekatı!

Bornova Belediyesi’nin başlattığı “Her Gün İki Mahalle” temizlik uygulamasıyla, ilçede temizlik hizmetleri hem daha kapsamlı hem de daha hijyenik hale geldi. 45 mahallede dönüşümlü olarak yürütülen detaylı temizlik çalışmalarıyla sokak sokak temizlik sağlanırken, yaz aylarında kötü kokulara karşı çöp araçları da düzenli olarak yıkanıp dezenfekte ediliyor.

Bornova da sokak sokak hijyen harekatı!

Bornova Belediyesi’nin bir ay önce başlattığı “Her Gün İki Mahalle” temizlik uygulaması, kentte temizlik hizmetlerinin kalitesini artırdı. Bir yandan mahallelerdeki düzenli temizlik çalışmaları yürütülürken diğer yandan da haftanın altı günü günde iki mahallede detaylı temizlik yapılıyor. Yaz aylarında kötü koku oluşumunu önlemek amacıyla çöp toplama araçları da özel ekipmanlarla düzenli olarak temizleniyor.

45 mahallede girilmedik sokak kalmayacak

Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı 10’ar kişilik süpürgeci ekipler, Pazar günleri hariç her gün iki mahallede detaylı temizlik çalışmaları gerçekleştiriyor. Ekipler mahallelerin cadde ve sokaklarını tek tek dolaşarak, çöp, yaprak, toz ve diğer atıkları titizlikle topluyor. Uygulamanın ilk adresi Mevlana Mahallesi olurken, çalışmalar dönüşümlü olarak tüm mahallelerde sürecek.

Araçlar temizleniyor, görüntü kirliliği önleniyor

Bornova Belediyesi, yaz aylarında çöp toplama araçlarında oluşabilecek kötü kokular ve kirliliğe karşı da önlem aldı. Temizlik İşleri Şantiyesi’nde oluşturulan özel ekip, araçların dışını ve içini düzenli olarak yıkayıp dezenfekte ediyor. Bu sayede hem hijyen sağlanıyor hem de kent estetiği korunuyor.

Başkan Eşki: “Temiz bir Bornova hepimizin sorumluluğu”

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, temizlik çalışmalarının sadece belediye ekiplerinin değil, tüm Bornovalıların ortak sorumluluğu olduğunu vurguladı.

Başkan Eşki, “Bu kenti birlikte paylaşıyoruz, birlikte temiz tutabiliriz. Mahalle mahalle başlattığımız temizlik atağını artık kalıcı hale getirdik. Daha temiz bir Bornova için her mahallede birlikte hareket etmeliyiz.” diye konuştu.

 
Büyükşehir Spor Kulübü'nde Berkhan Alptekin dönemi!
 
Akaryakıtta tabela değişecek: Motorine indirim geliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
82 milyonluk yatırım, modern park, güvenli altyapı... Büyükşehir'den Buca'ya büyük dokunuş!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ...
Tugay açıkladı: Kadifekale'de dönüşüm!
İzmir turizmini geliştirmek amacıyla ilki geçen Haziran ayında yapılan ...
Karabağlar Belediyesinden eğitime güçlü destek
Karabağlar Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı’nın birinci oturumu, ...
 
Tugay'dan net mesaj: O inşaatlar yapılacak, bitecek.
Katıldığı televizyon programında İzmirli gazetecilerin sorularını yanıtlayan ...
Saygılı çağrı yapmıştı... Tugay'dan İZBAN açıklaması: Vergi borcumuzu ödüyoruz, konu para değil!
AK Parti İl Başkanı Bilal Saygılı, “Tavsiyem İZBAN’ın tek bir yerden kontrol ...
İzmirliler dikkat: Çeşme'den sonra kesinti yapılacak ilçeler ve tarihler belli oldu!
İZSU Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada kuraklık ve azalan su kaynakları ...
 
Tugay'dan su krizi mesajları... AK Partili Çankırı'ya yüklendi: Karşımda olsa gözünün içine bakarak söylerim!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay katıldığı bir canlı yayında ...
Bayraklı’da binlerce can dosta şifa, yüzlercesine yuva
Bayraklı Belediyesi, sahipsiz sokak hayvanlarına umut olmaya devam ediyor. ...
Ateş Özerk’in adı Karşıyaka’nın kalbine yazıldı
Karşıyaka Belediyesi, basketbolun simge ismi Ateş Özerk’in adını Mustafa ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Gündem kongre takvimi: 9 isim, 9 soru, 9 yanıt!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri