POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
T24 haber platformu hakkında kapatma kararı!
T24 haber platformu hakkında kapatma kararı!
Süper Kupa tarihi ve eşleşmeler belli oldu!
Süper Kupa tarihi ve eşleşmeler belli oldu!
2 ünlü ismin uyuşturucu test sonucu belli oldu!
2 ünlü ismin uyuşturucu test sonucu belli oldu!
'Cumhurbaşkanına hakaret'ten gözaltına alındı!
'Cumhurbaşkanına hakaret'ten gözaltına alındı!
30 Eylül 2026 Çarşamba - 13:01

Buca'ya haciz şoku: Belediyeden açıklama!

İzmir'in Buca Belediyesi'ne bir firmadan kiralanan araçlar için 150 milyon TL'nin ödenmemesi nedeniyle haciz işlemi başlatıldı. Haciz işleminin başlatılmasının ardından belediyeden konuya ilişkin açıklama geldi.

Buca ya haciz şoku: Belediyeden açıklama!

Buca Belediyesi tarafından bir firmadan iş makineleri, binek araçlar, çöp kamyonları ve ekskavatörlerin kiralanmasına ilişkin sözleşmeden kaynaklanan ve 2024-2025 döneminden kalan 150 milyon TL'lik borç nedeniyle haciz geldi.

Alacaklı firmanın avukatı Ümmü Gökçe Aydoğdu, polis eşliğinde 5’inci İcra Müdürlüğü ekipleriyle, saat 11.30 sıralarında Buca Belediyesi'ne geldi. Belediye başkanı, başkan vekilleri ve başkan yardımcılarının odalarındaki eşyaların haczedileceği öğrenildi.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA:

Belediyemizin araç ve iş makinesi kiralama hizmetlerine ilişkin olarak kamuoyuna yansıyan 150 milyon TL tutarındaki borç iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Söz konusu tutar, belediyemizin firmaya olan mevcut borç bakiyesini ifade etmemektedir.

İlgili firma ile yapılan protokol kapsamında Mart 2026 tarihinden bu yana düzenli ödemeler gerçekleştirilmiştir. Son dönemde ise kamu hizmetlerinin aksamaması ve öncelikli olarak belediye emekçilerimizin maaş ve diğer hak ediş ödemelerinin karşılanması amacıyla, söz konusu protokol kapsamında yapılması planlanan ödemelerde kısa süreli bir aksama yaşanmıştır.

Bu süreçte ilgili firmanın icra takibi başlattığı anlaşılmıştır. Bugün gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda firma ile karşılıklı mutabakata varılmış olup süreç uzlaşıyla çözüme kavuşturulmuştur.

Buca Belediyesi olarak kamu kaynaklarının etkin ve sorumlu kullanılması, belediye hizmetlerinin kesintisiz sürdürülmesi ve tüm yükümlülüklerimizin planlı biçimde yerine getirilmesi doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.

 
Fıçı'dan AK Parti'ye geçen Yıldız'a tebrik: Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde...
 
Balkan, İtfaiye Haftası’nda itfaiyecilerle buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eski SPK Başkanı Gönül ifade verecek
Eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül'ün, İstanbul ...
30 Eylül Çarşamba günü İzmir'de hangi ilçelerde su kesintisi yaşanacak?
İZSU, 30 Eylül Çarşamba günü İzmir'de arıza ve bakım çalışmasına bağlı ...
Dubai-Tel Aviv uçağında kaçırılma alarmı
Dubai-Tel Aviv seferi yapan ve içinde 180 İsrailli yolcu bulunan İsrail ...
 
Zeybekci’den ‘fon’ yorumu: Devlet bunları bilebilirdi!
'Fon’ soruşturması kapsamında incelemeye alınan fona, AK Partili Nihat ...
İzmir'e sarı kodlu fırtına uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından İzmir’in 12 ilçesine fırtına ...
Melis Sandal ve babası hakkında yakalama kararı!
Sermaye piyasası işlemlerine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Melis ...
 
Karar Resmi Gazete'de: Süresiz nafaka iptal edildi!
Anayasa Mahkemesi, Türk Medeni Kanunu'nun yoksulluk nafakasını düzenleyen ...
Fon soruşturması: Bütün mal varlığı dondurulacak
Fon soruşturması kapsamında eski bakan Fatma Betül Sayan Kaya ve İlyas ...
Balkondan düşmüştü: Eşim bacaklarımdan tutup attı!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde, 4'üncü kattaki dairenin balkonundan düşüp ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Ön seçim sandığının Z raporu ve verdiği mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri