GERÇEKİZMİR - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (İZSU) başvurusu sonucunda Menemen Atıksu Arıtma Tesisi Kapasite Artışı Projesi için ÇED süreci başlattı.
238 milyon 297 bin 807 TL’ye mal olması beklenen proje ile 2010 yılında işletime alınan ve Menemen Günerli’de bulunan tesisin kapasitesinin artırılması hedefleniyor.
Mevcut durumda günde 21 bin 600 metreküp arıtma kapasitesi olan tesis ÇED başvuru dosyasında yer alan bilgilere göre ilçenin hızla gelişmesinden dolayı atıksu arıtma ihtiyacını karşılayamaz duruma geldi.
Proje ile birlikte tesisin kapasitesinin mevcuttaki halinden yaklaşık 3 kat artırılarak günde 60 bin metreküp suyu arıtabilecek seviyeye çıkartılması planlanıyor. Kapasite artışı ile 2056 yılına kadar bölgede oluşacak atık suyun arıtılmasının sağlanması bekleniyor. Projenin ÇED onayı alması halinde artışın 1 yıl içinde tamamlanması öngörülüyor.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |