GERÇEKİZMİR - CHP'de mahkeme kararıyla Genel Başkanlık görevine dönen Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki MYK, CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç'ü görevden almış ve Utku Gümrükçü'yü atamıştı.
CHP İzmir İl Başkanlığı'nda başlayan başkanlık nöbeti dördüncü gününde de sürerken Gümrükçü ve beraberindeki partililer binaya giriş yaptı.
Görevden aınan Güç'le birlikte il binasında nöbet tutanlar ve Gümrükçü destekçileri arasında gerginlik yaşandı, tansiyon yükseldi...
Söz konusu gerginliğin ardından, atanan başkan Gümrükçü koltuğuna oturdu. Gümrükçü’nün il başkanlığında odaya girmesiyle beraber “Halkın umudu Kılıçdaroğlu” sloganları atıldığı görüldü.

GÜMRÜKÇÜ: BANA 'S...... GİT' DEDİ
Gümrükçü, makam odasına geçtikten sonra, Özgür Özel’e destek veren İzmir Milletvekili ve il eski başkanı Deniz Yücel ile birlikte partililere seslendi.
Gümrükçü, Yücel’e yaşananları anlatarak, “Çağatay Bey ‘S… git’ dedi bana. Ben olayı anlatıyorum. Yaşadığını anlat dedin. Buraya geldik, kapı kilitliydi. Anahtar cebinden çıktı. Açmadılar kapıyı bize. Personelde dediler” ifadelerini kullandı.

"MÜCADELEMİZ DIŞARIYA DÖNÜK OLACAK"
Gümrükçü konuşmasında şunları söyledi; “Biz CHP’liyiz. Kardeş kavgasına asla fırsat vermeyeceğiz. Mücadelemiz dışarıya dönük olacak. Bu partide alın teri olan emeği olan herkes başımızın tacı…Deniz Yücel bu partinin il başkanıdır. Bu binayı alan yapan il başkanıdır. Her santimetrekaresinde emeği vardır. Saygı duyuyoruz. O da biliyor ki Utku Gümrükçü’nün de burada bir metrekare de olsa bir parçası vardır. Partiler böyle büyür. Emekle büyür alın teriyle büyür. Sol partiler yoldaşlıkla büyür. Partimizi büyüteceğiz."
FOTOĞRAFINI KALDIRTMADI
Özgür Özel’in fotoğrafını kaldırmak isteyen partililere müdahale eden Utku Gümrükçü, “Özgür Özel de bizim yoldaşımız. Bu partiye üye olan herkes bizim yoldaşımız” diyerek fotoğrafın indirilmesine izin vermedi.
YÜCEL: BU ŞEKİLDE İL BAŞKANLIĞI GÖREVİNE GELMESİ NEDENİYLE ÜZGÜNÜM
Deniz Yücel ise şunları söyledi; CHP’nin bir milletvekili ve eski il başkanı olarak bunlar yaşandığı için üzgünüm. Utku Gümrükçü benim kardeşim dostum yol arkadaşımdır. Ancak mahkeme kararıyla göreve gelen bir yönetimin atamasıyla il başkanlığı görevine gelmesi nedeniyle üzgünüm. Birbirinizi kırmayın…Yarın öbür gün üzüleceğiniz pişman olacağınız şeyler söylemeyin. Bu günleri aşacağız. Birleşe birleşe kazanacağız."
GÜMRÜKÇÜ POLAT'A ANLATTI: TARTAKLANDIM
Yüksek Disiplin Kurulu(YDK), Başkanı İzmir Milletvekili Mahir Polat da il binasına geldi. Gümrükçü, il binasına girerken tartaklandığını, göğsünün ezildiğini kaydederek, YDK Başkanı Polat’a yazılı dilekçe sunacağını belirtti.

GÜÇ: KAPILARI KIRARAK GİRDİLER
Tezahüratlar eşliğinde binadan ayrılan Güç’e, il başkan yardımcıları ve çok sayıda partili eşlik etti. Güç il binası önünde şunları söyledi; "
"Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşamak isteyen vatansever, ülkesini seven insanlarız. Maalesef, maalesef bu insanlar il binamıza gecenin bir yarısı toplanarak, gelip kapıları kırarak girdiler. Bizim kadınlarımız buradaydı, genç arkadaşlarımız buradaydı. Tabii, arkadaşlar, arkadaşlarımızın az olduğu gecenin bir yarısı kapıyı kırıp girdiler. Cumhuriyet Halk Partisi'nin gerçek temsilcileri olarak bizim binalara ihtiyacımız yok, biz sokaklardayız arkadaşlar. Sokaklar bizimdi, sokaklarda mücadele etmeye devam edeceğiz. AKP'nin yaptığı bu kumpası ve bizim partililerin alet olduğu bu kumpası eninde sonunda sonunu getireceğiz ve ülkesini seven, vatansever ve gençlerin geleceği umudu olan Genel Başkanımız Özgür Özel'le beraber ülkemizi çok daha ferah, çok daha huzurlu, çok daha mutlu yaşadığımız ülke haline getireceğiz."
Güç'ün açıklamalarının ardından partililerden "Özgür Türkiye, Özgür gelecek!" sloganları yükseldi.
![]() |
![]() |
|||||
|
||||||
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |











Künye
İletişim
Facebook
Twitter
RSS
Sitene Ekle
Günün Haberleri