POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Kılıçdaroğlu bu hafta grup toplantısı yapacak mı?
Kılıçdaroğlu bu hafta grup toplantısı yapacak mı?
Meteoroloji raporu: Yeni haftada hava nasıl olacak?
Meteoroloji raporu: Yeni haftada hava nasıl olacak?
Erhan Karaal'ın kaçırılmasında yeni gözaltılar!
Erhan Karaal'ın kaçırılmasında yeni gözaltılar!
CHP'li belediyeye operasyon: Başkan yardımcısına gözaltı
CHP'li belediyeye operasyon: Başkan yardımcısına gözaltı
21 Haziran 2026 Pazar - 22:53

CHP İzmir'de ortalık karıştı: Makama oturan Gümrükçü ve binadan ayrılan Güç'ten ilk açıklama!

CHP'de mahkeme kararıyla Genel Başkanlık görevine dönen Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki MYK tarafından görevden alınan Çağatay Güç'ün yerine CHP İzmir İl Başkanlığı görevine atanan Utku Gümrükçü il binasına geldi. İl binasında nöbet tutanlar ile Gümrükçü destekçileri arasında gerginlik yaşandı, tansiyon yükseldi... Tezahüratlar eşliğinde binadan ayrılan Güç ve makama oturan Gümrükçü açıklama yaptı.

CHP İzmir de ortalık karıştı: Makama oturan Gümrükçü ve binadan ayrılan Güç ten ilk açıklama!

GERÇEKİZMİR - CHP'de mahkeme kararıyla Genel Başkanlık görevine dönen Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki MYK, CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç'ü görevden almış ve Utku Gümrükçü'yü atamıştı.

CHP İzmir İl Başkanlığı'nda başlayan başkanlık nöbeti dördüncü gününde de sürerken Gümrükçü ve beraberindeki partililer binaya giriş yaptı. 

Görevden aınan Güç'le birlikte il binasında nöbet tutanlar ve Gümrükçü destekçileri arasında gerginlik yaşandı, tansiyon yükseldi...

Söz konusu gerginliğin ardından, atanan başkan Gümrükçü koltuğuna oturdu.  Gümrükçü’nün il başkanlığında odaya girmesiyle beraber “Halkın umudu Kılıçdaroğlu” sloganları atıldığı görüldü. 

GÜMRÜKÇÜ: BANA 'S...... GİT' DEDİ

Gümrükçü, makam odasına geçtikten sonra, Özgür Özel’e destek veren İzmir Milletvekili ve il eski başkanı Deniz Yücel ile birlikte partililere seslendi.

Gümrükçü, Yücel’e yaşananları anlatarak, “Çağatay Bey ‘S… git’ dedi bana. Ben olayı anlatıyorum. Yaşadığını anlat dedin. Buraya geldik, kapı kilitliydi. Anahtar cebinden çıktı. Açmadılar kapıyı bize. Personelde dediler” ifadelerini kullandı.

"MÜCADELEMİZ DIŞARIYA DÖNÜK OLACAK"

Gümrükçü konuşmasında şunları söyledi; “Biz CHP’liyiz. Kardeş kavgasına asla fırsat vermeyeceğiz. Mücadelemiz dışarıya dönük olacak. Bu partide alın teri olan emeği olan herkes başımızın tacı…Deniz Yücel bu partinin il başkanıdır. Bu binayı alan yapan il başkanıdır. Her santimetrekaresinde emeği vardır. Saygı duyuyoruz. O da biliyor ki Utku Gümrükçü’nün de burada bir metrekare de olsa bir parçası vardır. Partiler böyle büyür. Emekle büyür alın teriyle büyür. Sol partiler yoldaşlıkla büyür. Partimizi büyüteceğiz."

FOTOĞRAFINI KALDIRTMADI

Özgür Özel’in fotoğrafını kaldırmak isteyen partililere müdahale eden Utku Gümrükçü, “Özgür Özel de bizim yoldaşımız. Bu partiye üye olan herkes bizim yoldaşımız” diyerek fotoğrafın indirilmesine izin vermedi.

YÜCEL: BU ŞEKİLDE İL BAŞKANLIĞI GÖREVİNE GELMESİ NEDENİYLE ÜZGÜNÜM

Deniz Yücel ise şunları söyledi; CHP’nin bir milletvekili ve eski il başkanı olarak bunlar yaşandığı için üzgünüm. Utku Gümrükçü benim kardeşim dostum yol arkadaşımdır. Ancak mahkeme kararıyla göreve gelen bir yönetimin atamasıyla il başkanlığı görevine gelmesi nedeniyle üzgünüm. Birbirinizi kırmayın…Yarın öbür gün üzüleceğiniz pişman olacağınız şeyler söylemeyin. Bu günleri aşacağız. Birleşe birleşe kazanacağız."

GÜMRÜKÇÜ POLAT'A ANLATTI: TARTAKLANDIM 

Yüksek Disiplin Kurulu(YDK), Başkanı İzmir Milletvekili Mahir Polat da il binasına geldi.  Gümrükçü, il binasına girerken tartaklandığını, göğsünün ezildiğini kaydederek, YDK Başkanı Polat’a yazılı dilekçe sunacağını belirtti.

GÜÇ:  KAPILARI KIRARAK GİRDİLER

Tezahüratlar eşliğinde binadan ayrılan Güç’e, il başkan yardımcıları ve çok sayıda partili eşlik etti. Güç il binası önünde şunları söyledi; "

"Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşamak isteyen vatansever, ülkesini seven insanlarız. Maalesef, maalesef bu insanlar il binamıza gecenin bir yarısı toplanarak, gelip kapıları kırarak girdiler. Bizim kadınlarımız buradaydı, genç arkadaşlarımız buradaydı. Tabii, arkadaşlar, arkadaşlarımızın az olduğu gecenin bir yarısı kapıyı kırıp girdiler. Cumhuriyet Halk Partisi'nin gerçek temsilcileri olarak bizim binalara ihtiyacımız yok, biz sokaklardayız arkadaşlar. Sokaklar bizimdi, sokaklarda mücadele etmeye devam edeceğiz. AKP'nin yaptığı bu kumpası ve bizim partililerin alet olduğu bu kumpası eninde sonunda sonunu getireceğiz ve ülkesini seven, vatansever ve gençlerin geleceği umudu olan Genel Başkanımız Özgür Özel'le beraber ülkemizi çok daha ferah, çok daha huzurlu, çok daha mutlu yaşadığımız ülke haline getireceğiz."

Güç'ün açıklamalarının ardından partililerden "Özgür Türkiye, Özgür gelecek!" sloganları yükseldi. 

 

 
Kılıçdaroğlu bu hafta grup toplantısı yapacak mı?
 
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu bu hafta grup toplantısı yapacak mı?
CHP'nin mahkeme kararıyla genel başkanlığına getirilen Kemal Kılıçdaroğlu, ...
MHP'li Adan: Seçilmiş bir belediye başkanının hizmetten uzak durması üzüntü verici
TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, Milliyetçi ...
Özel'den 'Tugay' yanıtı: Partiye geri dönmeli!
CHP’den istifa eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın “Özgür ...
 
TBMM'de bu hafta neler görüşülecek?
TBMM Genel Kurulu, yeni haftada Emniyet Teşkilatı'ndan Basın İlan Kurumu'nun ...
Kurultay tartışmaları: Özel cephesi 10 gün süre verdi
Kemal Kılıçdaroğlu'nun olağanüstü kurultay çağrılarına kapıyı kapatan ...
Güç'ten mutlak butlan yönetimine: AKP'den daha AKP'liler!
CHP İzmir İl Başkanlığı görevinden alınan Çağatay Güç, il binasında süren ...
 
Kaya'dan Sabuncubeli-Onat kıyası: İzmir maket değil, bitirilmiş proje görmek istiyor!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Buca-Onat Tüneli'nin 9 ...
Cemil Tugay: Yeni parti kurulacak ve orada olacağım!
CHP’den istifa eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, AK ...
CHP’de çarpıcı iddia: Destek varsa operasyon yok
CHP Genel Merkezi’ne yakın bazı isimlerin belediye başkanlarına, “Operasyon ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Kılıçdaroğlu için ‘doğru’, Gümrükçü için ‘yanlış’, Güç için ‘Özel’ tablo!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri