POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
CHP'nin Belediyeler Birliği Başkan Adayı belli oldu!
CHP'nin Belediyeler Birliği Başkan Adayı belli oldu!
Özgür Özel'den 'Selahattin Demirtaş' kararı
Özgür Özel'den 'Selahattin Demirtaş' kararı
Seçim değerlendirmesi: Beklentinin farkındayız!
Seçim değerlendirmesi: Beklentinin farkındayız!
Tansu Çiller'in eşi Özer Uçuran Çiller hayatını kaybetti
Tansu Çiller'in eşi Özer Uçuran Çiller hayatını kaybetti
5 Kasım 2018 Pazartesi - 11:58

CHP Karaburun Aday Adayı Çumçum’dan iddialı oy hedefi

CHP Karaburun Belediye Başkan Aday Adayı Bülent Çumçum, ilçede ‘doğru aday’ın önemine değindi, aday gösterilmesi halinde yüzde 65 oy hedefi ortaya koydu. Çumçum, ilçede teknolojinin doğaya uyumunu sağlamak istediklerini ifade etti, projelerinin 100-150 yıl sonraya uzanacak projeler olduğunu söyledi.

CHP Karaburun Aday Adayı Çumçum’dan iddialı oy hedefi

GERÇEKİZMİR - CHP Karaburun Belediye Başkan Aday Adayı Bülent Çumçum, Gerçekizmir’de gazeteci Sercan Avcı’nın hazırlayıp sunduğu Kafe Siyaset programına konuk oldu.

YÜZDE 65 İDDİASI
Çumçum programda iddialı bir çıkışa imza attı. Karaburun’da ‘doğru aday’ın önemine değinen Çumçum, 2019 yerel seçimlerinde aday olması halinde yüzde 65 oy alacağını düşündüğünü ifade etti.

Çumçum şunları söyledi:
Karaburun eğitim seviyesi yüksek bir ilçe, dışarıdan göç de alıyor. Aday çok önemli. Kemikleşmiş sağ ve sol oy var ama ortada olan oy da fazla. Adaya göre oy veriliyor. Çiftçi nasıl kalkınacağım derdinde, turizmci burada ne yapacağım derdinde, doğayı seven acaba buraları rant alanına mı dönecek bunun derdinde. Gelen adam neler yapacak diye düşünüyorlar. Gelen isme güvenmesi gerekiyor. Partinin aday gösterdiği şahsa güvenmesi gerek. Bu güveni verirseniz direkt olarak şahsa yönelinir ve oy patlaması yaşanır. Ben yüzde 65 oy alacağımı düşünüyorum. Bu büyük bir oy oranıdır. Karaburun 9 bin 870 nüfusu var. 10 bine kadar yerlerde 9 meclis üyemiz var. Önümüzdeki seçimlerde 10 bini geçecek. Meclis üyesi 2 artacak. Ben bunun en az 8 ya da 9’unu almayı planlıyorum. Güçlü şekilde gelmeyi planlıyorum. Bunu halkımızı rahatlıkla anlatabiliriz. Güçlü gelirseniz güçlü belediyecilikle güçlü ekiple daha iyi hizmet ederseniz. Vatandaşın sevdiği güvendiği bir aday varsa meclis üyeliklerinde de sayı artar.”

ACİL SORUNLAR SU VE KANALİZASYON ALT YAPISI
Karaburun’un acil çözülmesi gereken başlıca sorunları olarak  su ve kanalizasyon alt yapısını gösteren Çumçum, ilçeye büyük bir akımın olduğu bu nedenle yeni dönemin çok önemli olduğunu ifade etti.

Çumçum şunları söyledi:
Karaburun’da alan çok geniş ancak nüfus yaygın şekilde. Karaburun hala bakir. Yolu nedeniyle insanlar tercih etmiyordu. Şimdi yol yapıldı. Yolla birlikte müthiş bir akım başladı. Rant çevreleri de geliyor. Deniz 3-4 metreden dibi görürsünüz. Gazete koysanız okunur. Bu güzel alana yığılmanın olacağı kesin. Karaburun’a tsunami geliyor. İnsan seli geliyor. Bunun önüne geçemeyiz. İnsanlara pasaport soramazsanız. Bu tsunaminin önüne set çekemezsiniz. Böyle bir güç yok. Tsunaminin önüne set de çekemiyoruz ama şunu yapabiliriz içerideki dere yataklarını öyle bir kazarız ki gelen tsunami bizim istediğimiz gibi istediğimiz yönde akar. Alt yapı, tip projeler, yeşil alanlarımız, ana temalarımızı öyle bir koruruz ki düzgün bir gelişme olur.”

150 YIL SONRAYA UZANACAK PROJELER
“Teknolojinin doğaya uyumunu sağlamak istiyoruz” diyen Çumçum projelerinin 100-150 yıl sonraya uzanacak projeler olduğunu ifade etti. Çumçum, “ Karaburun’da doğa teknolojiye uymayacak. Biz teknolojiyi doğaya uyduracak yönetim anlayışı sergileyeceğiz.  Projelerin ömrümüzden uzun olması en büyük derdimiz. Kısa projelerle gidecek durumda değiliz. Hedef 150 yıl sonrasını koyduk. İnsanlar şöyle düşündü. ‘Ömrümüz yetmeyecek’ diyenler oldu. Yapacağımız projelerle şuanda kalkınacağız anı yaşayacağız ama 150 yıl sonra aynı projeyi kullanılabilir tutmak önemli. Bunu da yapacağız. Kısa süreli belediyecilik anlayışında olmayacağız. Belediye başkanı olursak bizden sonra gelecek başkanlara bırakabilecek projeler olmalı” dedi.

 
Oktay'dan asit iddiasıyla ilgili çarpıcı sözler
 
Karabağlar'da gençler Manduz için sahada!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oktay'dan asit iddiasıyla ilgili çarpıcı sözler
Oktay, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili olarak, "Asitle ...
AK Parti İl Başkanı Şengül rakam verdi: İzmir'e yatırım tarihi rekor kırdı!
AK Parti İl Başkanı Şengül, hükümetin bugüne kadar İzmir’e yaklaşık 70 ...
AK Parti İzmir'de fotoğraf netleşiyor: Hangi başkanlar adaylık için istifa edecek?
AK Parti’de yerel seçime yönelik parti içi aday adaylığı süreci başlıyor. ...
 
Bayraklı Aday Adayı Polat'tan alanda tam gaz mesai!
Bayraklı’da muhtar, STK ve esnaf ziyaretlerini sürdüren CHP Bayraklı Belediye ...
AK Parti'de Özhaseki'den 'İzmir' mesajları: Bu kaygıyı çok iyi anlıyorum!
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, ...
CHP İzmir'de 'yöntem' mesaisi: Başkan 30 ilçeden 'talep' istedi!
CHP İzmir'de adayların belirlenmesi noktasında örgütün görüşüne başvuran ...
 
TBMM Başkanı Yıldırım'dan 'adaylık' açıklaması
TBMM Başkanı Binali Yıldırım, yerel seçimlerde adaylık iddiaları için ...
AK Parti'de 800 başkan başvuru yapmayacak!
Yerel seçimlerde AK Partili belediye başkanları adaylık başvurusu yapmayacak. ...
İmama siyaset yasağına düzenleme
Diyanet, daha önce iptaline yönelik talebin Anayasa Mahkemesi tarafından ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri