POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Erdoğan ABD Başkanı Trump ile görüştü
Erdoğan ABD Başkanı Trump ile görüştü
Eski bakan Nihat Matkap CHP'den istifa etti
Eski bakan Nihat Matkap CHP'den istifa etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Azerbaycan'a gidecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Azerbaycan'a gidecek
Meteoroloji 'den 18 il için kar ve fırtına uyarısı
Meteoroloji 'den 18 il için kar ve fırtına uyarısı
8 Kasım 2026 Pazar - 10:38

Geleceğin milli sporcuları Buca'da yetişiyor

Buca Belediyesi'nin açmış olduğu yüzme kurslarına katılarak yetenekleriyle öne çıkan çocuklar, Buca Belediyesi Spor Kulübü alt yapısına kazandırılıyor. Burada antrenörler eşliğinde sıkı bir hazırlık süreci geçiren minikler, yarışmalara katılarak profesyonel spor dünyasına ilk adımlarını atıyorlar. Buca Belediye Başkan Vekili Hüseyin Benzer, profesyonel spor hayatına giden yolda minik sporculara destek olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Geleceğin milli sporcuları Buca da yetişiyor

Buca Belediyesi'nin açmış olduğu yüzme kurslarına katılarak yetenekleriyle öne çıkan çocuklar, Buca Belediyesi Spor Kulübü alt yapısına kazandırılıyor. Burada antrenörler eşliğinde sıkı bir hazırlık süreci geçiren minikler, yarışmalara katılarak profesyonel spor dünyasına ilk adımlarını atıyorlar. Buca Belediye Başkan Vekili Hüseyin Benzer, profesyonel spor hayatına giden yolda minik sporculara destek olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Buca Belediyesi'nin ilçede yaşama geçirdiği yüzme kursları, çocuklara yüzme öğretmekle kalmıyor, profesyonel sporcuların keşfedildiği bir altyapı merkezi olarak faaliyet gösteriyor. Kurslarda uzman antrenörler tarafından erken yaşta fark edilen çocuklar, Buca Belediyesi Spor Kulübü bünyesine dahil edilerek profesyonel çalışma disipliniyle tanıştırılıyor. Bölgesel ve ulusal düzeyde yarışmalara katılan genç sporcular, bu yarışmalardan madalyalarla dönüyorlar.

KENDİLERİ KÜÇÜK HEDEFLERİ BÜYÜK
Buca Belediyesi’nin yüzme kurslarında keşfedilerek Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından gerçekleştirilen İzmir İli 7-8 Yaş Yüzme Yarışlarına katılan Liya Cihan, Derin Nalbant, Irmak Biçer, Yiğit Bayram Akkaş, Belinay Eren, Bilge Kırtay, Yusuf Kağan Kuzugüden ve Salih Önal kendi kategorilerinde başarılara imza attılar.

Minik sporculardan Derin Nalbant, hedefinin olimpiyatlara katılarak Türkiye'yi temsil etmek olduğunu söyleyerek, "Yüzmede birinci oldum. Hedefim kupa kazanmak" diye konuştu. Yüzerken kendisini profesyonel bir sporcu gibi hissettiğini ifade eden Yiğit Bayram Akkaş ise, "2018 doğumlular kategorisindeki yarışa katıldım ve kendi kulvarımda birinci oldum. Kulüpteki abilerim gibi yüzmek, yüzmede madalyalar ve kupalar kazanmak istiyorum" diye konuştu.

"SPORCULARA DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Profesyonel spor hayatına giden yolda minik sporculara destek olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Buca Belediye Başkan Vekili Hüseyin Benzer, yürütülen çalışmaların hedefinin sadece sportif başarıdan ibaret olmadığını belirterek şöyle konuştu:
"Asıl amacımız, çocuklarımıza sorumluluk bilinci, disiplinli bir çalışma kültürü kazandırmak ve onların en büyük hayallerini gerçeğe dönüştürebilecekleri güçlü bir altyapı sunmak. Buca'dan nice başarılı sporcuların çıkması için yerel yönetim olarak tüm imkanlarımızı seferber etmeye devam edeceğiz."

 
İzmir'de tarihi eser operasyonu: 525 parça ele geçirildi
 
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Gri su misyon ekibi' sahada: İzmir'de suyun her damlası yeniden değerlendiriliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, gri suyu arıtarak yeniden kullanıma kazandırıyor. ...
Bornova’nın parklarından sofralara dayanışma köprüsü
Bornova Belediyesi, ilçenin park, yeşil alan ve rekreasyon alanlarında ...
Candan Yüceer YENİ Parti'den istifa etti
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, sosyal medya hesabından ...
 
Başkan Mutlu’dan üreten kadınlara tatlı ziyaret
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Konak Mutfak Atölyesi’nde ...
İnciraltı Kent Ormanı EXPO'ya hazırlanıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 16 Nisan-2 Mayıs 2027 tarihleri arasında ...
DEHB panelinde dayanışma ve destek ağının temelleri atıldı
Kültürpark Gençlik Tiyatrosu’nda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ...
 
İzmir 2 ton zayıfladı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Sağlık ve Esenlik Merkezlerinde (İZSEM) ...
Sağlıklı Kentler Birliği yerelin sesi olacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın başkanı olduğu Türkiye ...
Atatürk’ün adımlarıyla Karşıyaka!
Karşıyaka Belediyesi, ‘Atatürk’ün Adımlarıyla Karşıyaka’ rotasında görme ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Bir lansmandan fazlası... Bir başkanın zor sınavı... Tugay'ın 30 günü!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri