POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Yeni Fed Başkanı Kevin Warsh oldu
Yeni Fed Başkanı Kevin Warsh oldu
Türkiye Kupası'nda finalin adı belli oldu!
Türkiye Kupası'nda finalin adı belli oldu!
Beşiktaş Gain derbide kazandı, liderlik yarışı kızıştı!
Beşiktaş Gain derbide kazandı, liderlik yarışı kızıştı!
CHP'den 'oy karşılığı işe alım' iddialarına yanıt
CHP'den 'oy karşılığı işe alım' iddialarına yanıt
4 Haziran 2025 Çarşamba - 13:49

CHP'de 'uzlaşı heyeti'nden 'grev' mesaisi: İlk açıklama!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde devam eden grev sürecine ilişkin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi devreye girdi. CHP Genel Başkan Yardımcıları Gamze Taşcıer, Murat Bakan ve Deniz Yücel, sendika ile belediye arasında uzlaşı sağlamak üzere görevlendirildi. Taşcıer, CHP İzmir İl Başkanlığı’nda bir basın açıklaması yaptı. Taşçıer, " Bugün uzlaşının sağlanacağını düşünüyorum” dedi.

CHP de  uzlaşı heyeti nden  grev  mesaisi: İlk açıklama!

Gelişmeye ilişkin CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, CHP İzmir İl Başkanlığı’nda bir basın açıklaması yaptı. Taşcıer, grev sürecini ilk günden itibaren yakından takip ettiklerini belirtti. Türkiye’nin zorlu bir süreçten geçtiğini vurgulayan Taşcıer, “Ülkemizde demokrasi ve hukukun üstünlüğü açısından oldukça sıkıntılı bir dönem yaşıyoruz. Hukukun, siyaseti dizayn etme aracı olarak kullanıldığı ve belediyeler üzerinden ciddi bir baskı oluşturulduğu bir atmosferdeyiz. Cumhurbaşkanının belediyelere yönelik 'silkeleme' talimatı ile başlayan bu süreçte, kötü yönetilen ekonomik tablonun faturasını CHP’li belediyelere kesmeye çalışan bir iktidarla karşı karşıyayız” dedi. CHP’nin emek ve emekçiye bakışının yıllardır değişmediğini ifade eden Taşcıer, işçilerin haklarının bir lütuf değil, temel bir hak olarak görüldüğünü vurguladı. “Biz bu mücadeleyi, insanca yaşam koşullarına sahip bir Türkiye hayaliyle sürdürüyoruz” dedi.

“UZLAŞMA SAĞLANMASI GEREKİYOR”
Özellikle İzmir’de CHP’li belediyelere yönelik uzun süredir bir engelleme politikası uygulandığını ifade eden Taşcıer, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın kamu hizmetlerinin aksamadan sürdürülmesini esas alan bir yaklaşım sergilediğini ve emekçilerin haklarının teslim edilmesi için çaba gösterdiğini söyledi. Grevde yedinci güne girildiğini hatırlatan Taşcıer, toplu sözleşme sürecinin doğası gereği tarafların karşılıklı öneriler sunduğunu belirterek, “İşçi tarafı taleplerini ortaya koyar, işveren de ekonomik koşullar doğrultusunda teklif sunar. Bu süreç sonunda bir uzlaşma sağlanması gerekir” dedi.

Taşcıer, bugün yapılacak görüşmelerle birlikte uzlaşma ortamının sağlanacağına inandıklarını ifade ederek, “Hem İzmir halkını, hem belediyeyi, hem de emekçileri rahatlatacak bir sonuçla bu süreci sonlandıracağımıza inanıyorum. CHP olarak her zaman emekten yana bir duruş sergiledik. Ancak içinde bulunduğumuz ekonomik şartlar ve kamu hizmetlerinin sürdürülebilirliği de göz önünde bulundurularak, belediye başkanlarımız bu süreci büyük bir hassasiyetle yönetiyor” dedi.

Taşcıer, açıklamasını, “İzmir halkının bu süreçten en az etkilenmesi ve uzlaşmanın bir an önce sağlanması en büyük temennimizdir” diyerek tamamladı.(CUMHURİYET)

 
 
'Cehennem Necati' Çeşme'yi haraca bağlamış!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'li Şahin'den çarpıcı grev çıkışı: Soyer'in CHP'ye kurduğu tuzak!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin otuz ilçeyi ...
19 binden fazla mahkuma tahliye yolu açıldı!
19 binden fazla mahkuma tahliye yolunu açan infaz düzenlemesini içeren ...
Ege Planlama Ajansı Başkanı Aykut Erdoğdu tutuklandı
İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturması ...
 
Numan Kurtulmuş yeniden TBMM Başkanı seçildi
AK Parti İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, TBMM Genel Kurulundaki ...
Ege Planlama Ajansı Başkanı Aykut Erdoğdu’nun ifadesi ortaya çıktı
İBB'ye yönelik 5'inci dalga operasyonda gözaltına alınan Ege Planlama ...
CHP'li Aslanoğlu'ndan Aliağa Cezaevi'ne ziyaret: Ülkenin yarınları tutsak edilemez
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Aliağa Cezaevi’nde tutuklu bulunan ...
 
CHP'nin sekizinci mitinginde adres değişti
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasına karşı çarşamba akşamları ...
Özel'den 'kayyım' çıkışı: 2 milyon üyemiz alnını karışlar!
CHP Lideri Özel, partisinin Meclis'teki grup toplantısında konuştu. Erdoğan ...
CHP İzmir'den Ekrem İmamoğlu mesajı
CHP İzmir İl Başkanlığı Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan CHP’nin Cumhurbaşkanı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
28 isim… Geride kalan 3 yıl… İzmir’in En’leri!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri