POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
MHP'de bir il teşkilatı daha feshedildi!
MHP'de bir il teşkilatı daha feshedildi!
DEVA'lı vekilden 'AK Parti'ye geçecek' iddialarına yanıt
DEVA'lı vekilden 'AK Parti'ye geçecek' iddialarına yanıt
PFDK'dan Zorbay Küçük kararı!
PFDK'dan Zorbay Küçük kararı!
Özkan Yalım'dan 'ek ifade verme' talebi
Özkan Yalım'dan 'ek ifade verme' talebi
14 Mayıs 2026 Perşembe - 14:23

‘Çankaya Katlı Otoparkı kısmi olarak açılacak’ iddiası!

Kemeraltı bölgesinin yükünü çeken Çankaya Katlı Otoparkı’nın kapatılması kararına tepkiler gelmeye devam ederken Kemeraltı Çarşı Esnaf Koruma Derneği Başkanı Zafer Bilici, Kurban Bayramı’ndan sonra otoparkın kısmen açılacağı duyumunu aldıklarını belirtti. AK Parti İzmir Milletvekili Çankırı ise konuya ilişkin, “İnşallah. Çünkü oradaki esnafı rahatlatmamız lazım” ifadesini kullanarak, bayram sonrası kısmi açılış iddiasını reddetmedi.

‘Çankaya Katlı Otoparkı kısmi olarak açılacak’ iddiası!

GERÇEKİZMİR - Tarihi Kemeraltı Çarşısı’na komşu konumda bulunan ve bölgenin park yükünü çeken Çankaya Katlı Otoparkı, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yılın ilk günlerinde deprem riski nedeniyle kapatıldı.

Güçlendirme tartışmasının gölgesinde AK Parti ve bölge esnafı Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Cemil Tugay’a karar üzerinden tepki gösterirken, belediye cephesi uygulamanın keyfi değil zorunlu bir işlem olduğu açıklamasını yaptı.

Son olarak Çankaya Katlı Otoparkı'nın bulunduğu alan için dikkat çeken bir karar alındı.

Koruma Kurulu, bölgede yapılan incelemelerde kültür varlığı kalıntısına rastlanmaması ve kamu yararı gerekçesiyle alanın SİT derecesini 1. dereceden 3. derece arkeolojik SİT'e düşürdü.

'KISMİ OLARAK AÇILACAK' İDDİASI!

Çankaya Katlı Otoparkı ile ilgili konuşulan iddialardan biri ise otoparkın önümüzdeki Kurban Bayramı’nın ardından kısmi olarak kullanıma açılacağı oldu.

BİLİCİ: KISIM KISIM AÇILACAK DUYUMUNU ALDIK!

Esnafın yaşadığı mağduriyet nedeniyle kısmi olarak otoparkın kullanıma açılacağı iddiası gündeme gelirken Kemeraltı Çarşı Esnaf Koruma Derneği Başkanı Zafer Bilici güçlendirme öncesi test çalışmalarının hızlanması sonrası eylemlere mola verdiklerini açıklarken Kurban Bayramı’ndan sonra otoparkın kısım kısım açılacağı duyumunu aldıklarını belirtti.

ÇANKIRI: İNŞALLAH!

Bayramdan sonra Çankaya Katlı Otoparkı’nın kısmi olarak açılacağı iddiası ile ilgili Gerçek İzmir’e konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, “İnşallah. Çünkü oradaki esnafı rahatlatmamız lazım. Güçlendirme yapmak için fizibilite çalışması yapılıyor. İnşallah” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Yüzde 46,5 oranındaki hissesi Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Çankaya Katlı Otopark ve Alışveriş Merkezi binasının geriye kalan çoğunluk hisseleri Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Ziraat Bankası’na ait. Söz konusu binada yapılan inceleme sonrasında 07.01.2021 tarihinde tapu siciline “6306 Sayılı Kanun Gereğince Riskli Yapı" şerhi işlenmiş, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün 26.05.2022 tarihli yazısı ile de söz konusu taşınmazdaki riskli yapı tespitinin kesinleştiği bildirilmişti. Süreçte riskli yapı tespitine ve yapının yıkımına itiraz edilerek dava açılmış ancak İzmir 4. İdare Mahkemesi’nin 08.03.2023 tarihli kararı ile itiraz reddedilmişti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay gelen tepkilerin ardından güçlendirme yapmak isteyen çoğunluk hissedarlarına engel olmayacaklarını belirtmişti. 

AK Parti’li siyasiler tapu siciline ‘riskli yapı’ şerhi işlenmesinin ardından yaklaşık 5 yıl kullanımda kalmasını eleştirirken, Konak İskelesi’nin de ‘ağır hasarlı’ olduğuna vurgu yapılarak iskelenin aktif olarak kullanıldığına vurgu yapmıştı.

 

 
Bayram alışverişlerinde dolandırıcılara dikkat!
 
İzmir'de konut satışlarında düşüş!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özkan Yalım farklı bir cezaevine nakledildi
'Rüşvet' soruşturması kapsamında tutuklanan ve etkin pişmanlık kapsamında ...
Sosyal medya ünlüsü Testo Taylan tahliye edildi
“Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” ile “müstehcenlik” suçlamalarıyla 18 ...
İzmir'de korkutan anlar!
İzmir’in Menemen ilçesinde bugün hortum meydana geldi.
 
Aziz İhsan Aktaş davasında ara karar!
7 CHP'li belediye başkanının aralarında bulunduğu, 11'i tutuklu 200 sanığın ...
İzmir'de otogar ve hal denetimleri sıklaştırıldı
Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı tatili öncesi vatandaşların ...
Hava değişimine çıktı, 19 yıldır ortada yok: Bulana 100 bin dolar!
İzmir'de 2007 yılında askerlik görevini yaparken hava değişimi iznine ...
 
19 Mayıs coşkusu İzmir'i saracak!
Tüm Türkiye'de olduğu gibi 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın ...
‘Özel’ eylem kararı iptal: Bayraklı’da müzakere masasında uzlaşı!
Bayraklı Belediyesi’nde Başkan Önal ile memur sendikalarının temsilcilerinin ...
Çeşme'de günübirlik alana rezidans: 'İnşaat derhal durdurulmalı!'
Çeşme Çevre Derneği, Ayasaranda Bölgesi’nde devam eden “NOA Sunrise” projesinin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
28 isim… Geride kalan 3 yıl… İzmir’in En’leri!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri