POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Gençlerbirliği yeni hocasını resmen duyurdu!
Gençlerbirliği yeni hocasını resmen duyurdu!
CHP ve MHP'den umut hakkı açıklaması
CHP ve MHP'den umut hakkı açıklaması
Ekrem İmamoğlu'nun 'diploma' davası ertelendi
Ekrem İmamoğlu'nun 'diploma' davası ertelendi
CHP, Hasbi Dede'nin ihracı için düğmeye bastı
CHP, Hasbi Dede'nin ihracı için düğmeye bastı
16 Şubat 2026 Pazartesi - 11:33

Çeşme'deki kanlı hesaplaşma davası: Kafa atma 'haksız tahrik' sayıldı!

Çeşme ilçesinde 2024 yılında 3 kişiyi tabancayla öldürüp 1 kişiyi yaralayan Batuhan Başar'ın 2 kez müebbet, 46 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına ilişkin davada gerekçeli karar açıklandı. Maktullerden Abdurrahim Doğan'ın sanığa kafa atmasının "haksız tahrik" olarak değerlendirildiği belirtildi

Çeşme deki kanlı hesaplaşma davası: Kafa atma  haksız tahrik  sayıldı!

İzmir'in Çeşme ilçesinde 2024 yılında 3 kişiyi tabancayla öldürüp 1 kişiyi yaralayan Batuhan Başar'ın 2 kez müebbet, 46 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına ilişkin davada gerekçeli karar açıklandı.

Çeşme Ağır Ceza Mahkemesinin gerekçeli kararında, sanık Batuhan Başar (23) ile maktul Abdurrahim Doğan'ın (19) bir kafede birbirleriyle bakıştığı, daha sonra maktul Doğan'ın karşı grubun masasına giderek tartıştığı ifade edildi.

Tartışmanın ardından Başar'ın Oytun Akgün (22) ile konuşarak maktul Doğan ile buluşma ayarlamasını istediği, maktulün de olayın meydana geldiği yerin konumunu göndererek sanıklar Batuhan Başar, Ömür Özkan ve Oytun Akgün'ü çağırdığı kaydedildi.

Kararda, maktul Doğan'ın buluşma yerinde tartıştığı sanık Başar'a kafa attığı, sanık Başar'ın belinden çıkardığı tabancayla Doğan, Azat Demir (22) ve Mehmet Sait Medeni (19) ile müştekiler A.D. (22) ve A.M.'nin (22) bulunduğu tarafa doğru hedef gözeterek ateş ettiği belirtildi.

Olayda Abdurrahim Doğan, Azat Demir ve Mehmet Sait Medeni'nin hayatını kaybettiği, A.M.'nin ağır yaralandığı, çalılıklara doğru atlayan A.D.'nin ise yara almadan kurtulduğu kaydedildi.

Maktullerden Abdurrahim Doğan'ın sanığa kafa atmasının "haksız tahrik" olarak değerlendirildiği belirtilen gerekçeli kararda, şu ifadelere yer verildi:

"Abdurrahim'in Batuhan'a kafa atması nedeniyle haksız tahrik altında gerçekleştirdiği anlaşıldığından TCK 29/1 maddesi uyarınca, sanığa yönelik eylemin haksızlık derecesi ve meydana gelen neticenin ağırlığı dikkate alınarak, asgari hadden haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasına, sanığın maktulleri ve katılanları olay yerinde bırakarak kaçması, ambulans çağırmaması, uzak atış mesafesinde atış yaptığı hususunun tespit edilmesine göre, olay yerinden uzaklaşırken dahi ateş etmesi, meydana gelen neticenin ağırlığı, kastının yoğunluğu dikkate alınarak takdiren TCK 62/1 maddesindeki indirim hükmünün uygulanmasına yer olmadığına karar verilmiştir."

Kararda sanığın buluşma öncesinde tabancayı yanına almasının tek başına tasarlama veya planlı hareket olarak değerlendirilemeyeceği, buluşma yerinin maktul Doğan tarafından değiştirildiğinin telefon inceleme tutanaklarıyla sabit olduğu, olay yerinin sanık tarafından belirlenmediği dikkate alındığında eylemin tasarlanarak gerçekleştirildiğinin kabul edilemeyeceği kaydedildi.

Mahkeme heyeti, sanık Başar'ın maktuller Demir ve Medeni'ye yönelik eylemlerini ayrı ayrı değerlendirdi.

Kararda, sanığın olay sırasında tabanca ile ateş ederek her iki maktule isabet kaydeden atışlar yaptığı, atışların öldürmeye elverişli nitelikte olduğu ve eylemin kasten gerçekleştirildiğinin sabit olduğu belirtildi. Adli raporlar, olay yeri inceleme bulguları ve tanık beyanları birlikte değerlendirildiğinde, maktullerin ateşli silah yaralanmasına bağlı olarak hayatlarını kaybettiğinin anlaşıldığı aktarıldı.

Heyetin sanığın her iki maktule yönelik eyleminde doğrudan öldürme kastıyla hareket ettiğini, fiillerin ayrı ayrı "kasten öldürme" suçunu oluşturduğunu belirterek, sanık hakkında iki ayrı müebbet hapis cezasına hükmettiğine yer verildi.

NE OLMUŞTU?

İzmir'in Çeşme ilçesinde 28 Kasım 2024'te çıkan silahlı kavgada tabancayla vurulan Azat Demir, Abdurrahim Doğan ve Mehmet Sait Medeni hayatını kaybetmiş, A.M. ağır yaralanmış, çalılıklara atlayan A.D. ise yaralanmamıştı.

Olayın ardından kaçan şüphelilerden Oytun Akgün ve Ömür Özkan polise teslim olmuş, Batuhan Başar da polis ekiplerince yakalanmıştı.

Çeşme Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 7 Ocak 2026'daki karar duruşmasında sanık Başar'a 3 maktule karşı "kasten öldürme" suçundan 2 kez müebbet ile 18 yıl, 2 kişiye karşı "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 12 ve 14'er yıl, "Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet" suçundan ise 2 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti.

Mahkeme heyeti, sanık Oytun Akgün'e "suçluyu kayırma" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası vermiş, sanık Ömür Özkan ise tüm suçlardan beraat etmişti. (AA)

 
Karşıyaka’da işçiler bir kez daha sokağa indi: 7 aydır maaş yok!
 
‘Mutlu Çocuklar’a hayvan sevgisi eğitimi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Taklit ve tağşiş gıda uyarısı: En riskli ürünler açıklandı!
Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ulaş ...
İZBETON operasyonunda mahkemeden karar!
İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İZBETON'a yönelik düzenlenen ...
'Alo Adalet' hattı geliyor: Nasıl çalışacak?
Adalet Bakanı Akın Gürlek, dava süreçlerindeki gecikmelere ilişkin şikâyetlerin ...
 
Tahtalı Barajı yüzde 30'u geçti!
İzmir’i etkisi altına alan kuvvetli sağanak sonucu kenti besleyen barajlarda ...
Ekrem İmamoğlu'nun 'diploma' davası ertelendi
CHP’nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yargılandığı ...
16 Şubat Pazartesi günü İzmir'de hangi ilçelerde su kesintisi yaşanacak?
İZSU, 16 Şubat Pazartesi günü İzmir'de arıza ve bakım çalışmasına bağlı ...
 
İzmir'de yeni haftanın hava durumu: Yağışlar ne kadar sürecek?
İzmir’de yeni haftanın ilk üç günü sağanak yağışlar etkisini sürdürecek. ...
Kordon'da tahliye mesaisi!
İzmir’de etkili olan sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü, sürücüler ...
İzmir'de silahlı kavga!
İzmir’in Konak ilçesinde metruk binada derbedildikten sonra tabanca ile ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Rıfat Nalbantoğlu sessizliğini bozdu
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri