GERÇEKİZMİR - Çiğli’de Belediyesi’nde örgütlü DİSK’e bağlı Genel-İş İzmir 10 No’lu Şube ile SODEMSEN ve belediye yetkilileri arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç çıkmamış, belediyede görevli binden fazla işçi 17 Nisan’da greve çıkmıştı.
Grev kararının ardından Çiğli’de çöp dağları oluşurken Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız’dan müjdeli haber geldi.
Yıldız bugün yapılan görüşmenin ardından sürecin anlaşma ile bittiğini ve grevin sonlandığını açıkladı.
Yıldız şunları söyledi:
DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası ile Belediyemiz arasında devam eden toplu iş sözleşmesi süreci, bugün yapılan son görüşme sonrasında, tarafların olumlu yaklaşımları sonucunda anlaşma ile sonuçlanmıştır.
Demokratik bir hak olarak yapılmış bu grev nedeni ile ilçemizde aksayan hizmetlerin şu andan itibaren işçilerimiz tarafından hızlı bir şekilde giderileceğine inanıyor, toplu iş sözleşmemizin hayırlı olmasını diliyorum.
İMZA KRİZİ AŞILDI
Yıldız yaptığı açıklamada TİS imzalarının atıldığı bilgisini verirken Genel-İş Genel Merkezi'nin devreye girerek belediye cephesi ile anlaşması grevci işçilerde rahatsızlık yarattı.
Greve çıkan işçilerin bazıları greve devam kararı aldı. Bugün devam eden görüşmelerin ardından işveren ve sendika arasında ek protokol imzalandı. Zam oranı yüzde 33'ten 35'e çıkarılacak kriz çözüldü.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |
|
|||||
|