POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Fenerbahçe'de Emre Belözoğlu ile imzalar atıldı
Fenerbahçe'de Emre Belözoğlu ile imzalar atıldı
Galatasaray Avrupa'da uçuşa geçti
Galatasaray Avrupa'da uçuşa geçti
Milas Belediye Başkan Vekilli belli oldu
Milas Belediye Başkan Vekilli belli oldu
AFAD duyurdu: Ege Denizi'nde deprem!
AFAD duyurdu: Ege Denizi'nde deprem!
3 Kasım 2026 Salı - 10:10

Çöp krizi WhatsApp’a taşındı: YENİ Parti grubu terk etti, Başkan’a rest çekti!

Karşıyaka’da çöp krizi belediye başkanı CHP’li Ünsal ile YENİ Parti Grubu arasında kriz çıkardı.  YENİ Parti Meclis Grubu, mecliste yaşanan tartışma ve Ünsal’ın sözleri üzerine yerel seçimlerden bu yana yer aldıkları şikayet-talepler için kurulan WhatsApp grubundan ayrıldı. Attıkları mesajda Ünsal'ın yönetim tarzı eleştirilirken, “Bundan sonra kentimizde gördüğümüz eksiklikleri, fotoğrafları ve somut kanıtlarıyla birlikte doğrudan sosyal medyada kamuoyuyla paylaşıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Çöp krizi WhatsApp’a taşındı: YENİ Parti grubu terk etti, Başkan’a rest çekti!

GERÇEKİZMİR - Karşıyaka Belediyesi Kasım ayı meclis birinci birleşimi Başkan Yıldız İşçimenler Ünsal idaresinde gerçekleştirilirken, meclis toplantısında ilçedeki çöp toplama hizmetlerinde yaşanan aksaklıklar gündem oldu.

Karşıyaka Belediye Başkanı Ünsal’ın, YENİ Partili Meclis Üyesi Sedredil Coşkuner’in mahallelerdeki sorun, şikayet ve talepler için kurulan ve meclis üyeleriyle belediye bürokratlarının yer aldığı WhatsApp grubunda paylaştığı çöp fotoğrafları üzerinden gündeme getirdiği iddia Ünsal ile YENi Parti arasında kriz çıkardı.

Ünsal, mecliste, “Karşıyaka’daki çöplerin fotoğrafını çekip siyaset üretmek çok adil bir yaklaşım değil. Ortak gruba attığınız resimlerle ilgili söyleyeyim. Gelen bilgi çöp temizlendikten sonra sizin şahsınızda eski resimleri dönüp dönüp atmanız.  Sorunun farkındayız. Yakın zamanda bu sorun tarih olacak. Geçici ihale süreçleri tamamlandı. Yeni araç filosunun ve ekibinin sahaya inmesi için 15 Kasım’ı belirledik” ifadelerini kullandı.

Ünsal’ın iddiasının doğru olmadığını ifade eden meclis üyesi Coşkuner söz alarak tepki gösterdi. YENİ Parti Grubu, Ünsal’a ‘somut delil ortaya koy’ derken, Ünsal da önümüzdeki günlerde bu konudaki görsellerin kendileriyle paylaşılacağını söyledi.

GRUPTAN AYRILMA KARARI VE SOSYAL MEDYA RESTİ

YENİ Parti Meclis Grubu, mecliste yaşanan tartışma ve Ünsal’ın sözleri üzerine yerel seçimlerden bu yana yer aldıkları şikayet-talepler için kurulan WhatsApp grubundan ayrıldı.

YENİ Parti meclis üyeleri adına gruba atılan mesajda “Kentimizin ortak sorunlarının paylaşılması, eksikliklerin hızlıca giderilmesi ve çözüm üretilmesi amacıyla kurulmuş olan bu grup, ne yazık ki bugün iyi niyetle paylaştığımız fotoğrafların dahi sahtekârlık olarak değerlendirildiği, sanki basına ya da sosyal medyaya servis edilmiş gibi Belediye Başkanı tarafından itham edildiğimiz bir yer haline gelmiştir. Belediye dedikoduyla, söylentiyle, algıyla yönetilmez!” ifadeleri kullanılırken, gruptan ayrılma kararı bildirildi.

Mesajda bundan sonraki süreç için ise ‘sosyal medya’ resti ortaya kondu. Mesajda, “Bundan sonra kentimizde gördüğümüz eksiklikleri, fotoğrafları ve somut kanıtlarıyla birlikte doğrudan sosyal medyada kamuoyuyla paylaşırız. Siz de oradan takip eder, çözmek isterseniz çözersiniz.” denildi

YENİ Partili meclis üyeleri, CHP’den ayrılış sürecinde CHP’li meclis üyeleri ve Başkan Yıldız’ın olduğu koordinayon için kurulan WhatsApp grubundan da ayrılmıştı. 

 

 
Saygılı'dan '24. yıl' mesajı: İzmir'de tarihin en kapsamlı yatırım dönemi!
 
3 Kasım Salı günü İzmir'de hangi ilçelerde su kesintisi yaşanacak?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Böbrek nakliyle hayata tutundu, organ bağışı için gönüllü oldu
Böbrek nakliyle sağlığına kavuşan Kıymet Merve Duman, üniversite eğitimini ...
Bornovalı minikler geleceğe kök salıyor
Bornova Belediyesi, çocukların gelişimini desteklemek ve onlara erken ...
Büyükşehir’den zeytin üreticisine destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir zeytini ve zeytinyağının üretimden ...
 
Karşıyaka-Çiğli hattında trafiğe iki yeni nefes
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Harmandalı ile Karşıyaka-Çiğli hattında ...
İzmir Metrosu’nda arıza nedeniyle sefer düzenlemesi
İzmir Metro AŞ’den yapılan açıklamada yolcusuz test treninde meydana gelen ...
Karşıyaka’nın 114 yıllık hikayesi 'Hatıra Bahçesi’nde yaşayacak
Karşıyaka Belediyesi, Karşıyaka Spor Kulübü’nün kuruluş anısını yaşatmak ...
 
Eşki'den dikkat çeken 'Tugay' adımı: Üyeliği sonlandırıyor!
Bornova Belediyesi'nin kasım ayı meclis gündeminde dikkat çeken önerge ...
ABAK deprem tatbikatında görev aldı
Aliağa Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Müdürlüğüne bağlı Aliağa ...
Karşıyaka’da öğrenmenin yaşı yok!
Karşıyaka Belediyesi Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi, ileri yaştaki ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Tarihe geçen kongrenin 'liste'si!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri