POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
2024 yılı yaş çay alım fiyatı belli oldu
2024 yılı yaş çay alım fiyatı belli oldu
İsrail Genelkurmay Başkanı Netanyahu'yu eleştirdi
İsrail Genelkurmay Başkanı Netanyahu'yu eleştirdi
Gazze'de korkunç tablo: Hastaneler toplu mezar!
Gazze'de korkunç tablo: Hastaneler toplu mezar!
Ayhan Bora Kaplan davasında yeni gelişme
Ayhan Bora Kaplan davasında yeni gelişme
6 Ocak 2019 Pazar - 09:01

Cumhur İttifakında İzmir adaylarının röntgeni!

AK Parti ve MHP işbirliğinde oluşan Cumhur İttifakı’nın İzmir ilçe belediye başkanları açıklandı. Adaylardan kaç tanesi İzmir doğumlu, kaç ilçede kadın aday gösterildi, eski ilçe başkanlarından kimler aday oldu, en genç ve en yaş almış adaylar kimler, mevcut başkanlardan kaç tanesi ile yola devam edildi, adaylardan kaç tanesi önceki dönemlerde belediye başkanlığı yapmış, istifa eden ilçe başkanlarından kaç tanesi aday gösterildi? İşte o detaylar...

Cumhur İttifakında İzmir adaylarının röntgeni!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR- AK Parti ve MHP’nin yerel seçimlere ittifak ile gitme kararı almasının ardından uzun zamandır süren görüşemeler sonucunda İzmir’de de tablo netleşti. 

AK PARTİ'DEN 25, MHP'DEN 5 ADAY

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Halkapınar Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen aday tanıtım toplantısında Cumhur İttifakı’nın İzmir ilçe belediye başkan adaylarını ilan etti. Cumhur ittifakı İzmir aday raporuna göre; İzmir’de 25 ilçede AK Parti’nin adayları ile seçimlere gidilme kararı alınırken, 5 ilçede ise MHP’nin adayları ile seçime girilmesinde karar kılındı.

30 İLÇENİN ADAY LİSTESİ

İzmir’in 30 ilçe belediye başkan adayları listesine göre AK Parti’den;Balçova’da Evrim Özen, Bayraklı’da Ali Aslan, Bayındır’da Uğur Demirezen, Bornova’da Reşat Gençtürk, Buca’da Mustafa Arslan, Bergama’da Hakan Koştu, Beydağ’da Ogün Asil Aydoğdu, Çiğli’de Okan Korkmaz, Gaziemir’de Nazmi Yılmaz, Güzelbahçe’de Burcu Dereci, Menderes’te Bülent Soylu, Menemen’de Durmaz Bayraktar, Karaburun’da Ferhan Eroğlu, Karabağlar’da Bilal Doğan, Karşıyaka’da Ayda Maç, Kemalpaşa’da Arif Uğurlu, Kınık’da Sadık Doğruer, Kiraz’da Saliha Özçınar, Konak’ta Melek Eroğlu, Ödemiş’te Münir Bezmez, Torbalı’da Adnan Yaşar Görmez, Seferihisar’da Hamit Nişancı, Selçuk’ta Osman Başterzi, Tire’de Mustafa Selman İçelli ve Urla’da Adıgüzel Demirel aday gösterildi. MHP’den ise; Aliağa’da Serkan Acar, Çeşme’de Sema Aydın, Dikili’de Buğra Akın, Foça’da Serdar Mersin ve Narlıdere’de Süleyman Kocabıyık aday gösterildi.

MEVCUT BAŞKANLARDA 2 DEĞİŞİKLİK

İzmir’de AK Parti’nin yerelde iktidar olduğu Kınık’ta Sadık Doğruer, Kemalpaşa’da Arif Uğurlu, Menderes’te Bülent Soylu, Torbalı’da Adnan Yaşar Görmez ve Kiraz’da ise Saliha Özçınar olmak üzere 5 mevcut başkanla yola devam edilirken, Selçuk ve Ödemiş’te aday değişikliğine gidildi. Ödemiş’te mevcut Başkan Mahmut Badem yerine, 1984-1999 yılları arasında Ödemiş Belediye Başkanlığı yapmış olan Münir Bezmez, Selçuk da ise mevcut Başkan Zeynel Bakıcı yerine Eski İlçe Başkanı Osman Başterzi aday gösterildi.

9 ESKİ İLÇE BAŞKANI ADAY GÖSTERİLDİ

AK Parti İzmir’de belediye başkan aday adaylığı için mevcut görevinden istifa eden 11 ilçe başkanından 9 isim aday gösterildi.Aday gösterilen eski ilçe başkanları içinde yer alan isimler şöyle ; Selçuk'ta Osman Başterzi, Bayındır’da Uğur Demirezen, Bergama’da Hakan Koştu, Buca’da Mustafa Arslan, Güzelbahçe’de Burcu Dereci, Tire’de Selman İçelli, Beydağ’da Ogün Asil Aydoğdu, Gaziemir’de Nazmi Yılmaz ve Balçova’da Evrim Özen...

6 İLÇEDE KADIN ADAY

Öte yandan AK Parti 5 ilçede kadın aday formülüne yer verdi. Güzelbahçe'de Burcu Dereci, Balçova'da Evrim Özen, Kiraz'da Saliha Özçınar, Karşıyaka’da Ayda Maç, Konak’ta ise Melek Eroğlu aday gösterildi. Çeşme’de MHP’nin adayı Sema Aydın ile birlikte Cumhur İttifakı kapsamında İzmir’de toplamda 6 ilçede kadın aday gösterilmiş oldu.

EN GENÇ VE EN YAŞ ALMIŞ ADAYLAR

Cumhur İttifakı’nın İzmir adayları arasında en genç belediye başkan adayı 1989 doğumlu olan MHP Narlıdere Belediye Başkan Adayı Süleyman Kocabıyık olurken, en yaş almış aday ise 1955 doğumlu MHP Foça Belediye Başkan Adayı Serdar Mersin oldu. AK Parti’nin adaylarından en genç 1983 doğumlu Kiraz Belediye Başkan Adayı Saliha Özçınar olurken, en yaş almış ise 1957 doğumlu Karaburun Belediye Başkan Adayı Ferhan Eroğlu oldu.

ÖNCEKİ DÖNEMLERDE BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPANLAR

Mevcut belediye başkanları dışında önceki dönemlerde belediye başkanlığı yapmış isimlerden AK Parti adayları arasında; 1984-1999 yılları arasında Ödemiş Belediye Başkanlığı yapmış olan Münir Bezmez, 1999-2009 yılları arasında Seferihisar Belediye Başkanlığı yapmış Hamit Nişancı, 1999-2004 yılları arasında Mordoğan Belediye Başkanlığı yapmış Ferhan Eroğlu yer aldı. MHP’li adaylardan ise önceki dönemlerde belediye başkanlığı yapmış isim olarak 1984-1989 yılları arasında Foça Belediye Başkanlığı görevinde bulunmuş olan Serdar Mersin var.

İZMİR DOĞUMLU OLAN ADAYLAR

Cumhur İttifakı’nın adayları arasında İzmirli doğumlu olanlar ise AK Parti’den; Seferihisar Belediye Başkan Adayı Hamit Nişancı, Kınık Belediye Başkanı ve yeniden aday gösterilen Sadık Doğruer, Güzelbahçe Belediye Başkan Adayı Burcu Dereci, Menderes Belediye Başkanı ve yeniden aday gösterilen Bülent Soylu, Menemen Belediye Başkan Adayı Durmaz Bayraktar, Balçova Belediye Başkan Adayı Evrim Özen, Karaburun Belediye Başkan Adayı Ferhan Eroğlu, Bergama Belediye Başkan Adayı Hakan Koştu, Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, Beydağ Belediye Başkan Adayı Ogün Asil Aydoğdu, Çiğli Belediye Başkan Adayı Okan Korkmaz, Kiraz Belediye Başkanı ve yeniden aday gösterilen Saliha Özçınar, Bayındır Belediye Başkan Adayı Uğur Demirezen yer alırken, MHP’den ise; Aliağa Belediye Başkanı ve yeniden aday gösterilen Serkan Acar, Çeşme Belediye Başkan Adayı Sema Aydın, Dikili Belediye Başkan Adayı Buğra Akın ve Narlıdere Belediye Başkan Adayı Süleyman Kocabıyık İzmir doğumlu.

 
İzmir'de 'akıllı vezne' dönemi
 
ABD'den Suriye'ye kimyasal silah uyarısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan Muharrem Ertaş'ın dizeleriyle seslendi: Geçme derler, geçeceğim İzmir'e!
Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir'de düzenlenen aday tanıtım toplantısında önemli ...
Şengül'den Erdoğan, Yıldırım ve Zeybekci'ye övgü seli, CHP'ye salvo!
AK Parti İl Başkanı Şengül aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada ...
CHP'de 'eğilim' belirsizliği: Süre uzadı, gözler il başkanlığında!
CHP’de eğilim yoklaması belirsizliği sürüyor. Parti Genel Merkezi, il ...
 
Bakan Gül'den kritik 'ABD heyeti' mesajı
FETÖ soruşturması için gelen ABD heyetinin temaslarına yönelik konuşan ...
İYİ Parti 99 adayını daha açıkladı
İYİ Parti 7'si il toplam 99 belediye başkanını açıkladı.
CHP'li Beko: İZBAN grevi politiktir
İzmir’in merkeze uzak ilçelerinde CHP örgütü ve halkla buluşan CHP İzmir ...
 
İttifakta flaş karar: O ilçe de AK Parti'ye kaldı, İzmir fotoğrafı netleşti!
AK Parti-MHP ittifakında flaş bir gelişme yaşandı. Daha önce masada MHP'ye ...
CHP'li Bakan o tesisi Meclis'e taşıdı: Kuş seslerinin yerini dinamit sesleri almasın!
Urla’da yapılası planlanan ve ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verilen taş ...
İzmir'de büyük gün: Ve Erdoğan ittifakın 30 adayını açıkladı
Halkapınar Spor Salonu'nda Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri