POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Kirada yüzde 25 zam sınırı devam edecek mi?
Kirada yüzde 25 zam sınırı devam edecek mi?
Tekneler çarpıştı: 2 kişi öldü, 5 kişi kayıp
Tekneler çarpıştı: 2 kişi öldü, 5 kişi kayıp
14 ilde göçmen kaçakçılarına operasyon!
14 ilde göçmen kaçakçılarına operasyon!
Şok kaza: İran Cumhurbaşkanı Reisi öldü!
Şok kaza: İran Cumhurbaşkanı Reisi öldü!
9 Mayıs 2024 Perşembe - 11:31

Doğan’dan 'istifa' çıkışı: Müfteriler... Karşılarında beni bulacaklar!

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Doğan, kongre sonucu nedeniyle İzmir’de sadece iki ilçe başkanın istifa ettiğini söyleyerek, “Teşkilatımızda iddia edilen sayılarda istifaların söz konusu olmadığının altını çizerek; bunun normal bir sürecin parçası olduğunu söylemek isterim. İstifa edip partiye zarar verenler karşısında beni bulacaklar” dedi. Doğan, Kurucu İl Başkanı Yıldırım Ulupınar’ın beklentisine uygun sonuçlar çıkmayınca istifa ettiğini söyledi.

Doğan’dan  istifa  çıkışı: Müfteriler... Karşılarında beni bulacaklar!

Halil İbrahim GÜLER/ GERÇEK İZMİR- İYİ Parti İzmir’de yaşanan istifalar sonrası İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Ankara’da Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu ve kurmaylarıyla görüştüğünü belirten Doğan, “Öncelikle Milletin umudu olarak kurulan partimizin aynı vazife bilinci ile milletin derdinin sesi olmaya, çözüm için mücadele etmeye devam edeceğini belirterek sadece bir makamı değil bir bayrağı teslim aldığını ve o bayrağı daha da ileri  taşıyacağını ifade etmiştir” dedi.

İZMİR’DE İZİ VE EMEĞİ OLAN BİR GENEL BAŞKAN

İYİ Partili Doğan sözlerini şöyle sürdürdü:

İYİ Parti Genel İdare Kurulu tarafından 31 Mart 2024 yerel seçimlerine “hür ve müstakil” girme kararı alınmasının ardından Kurucu Genel Başkanımız Meral Akşener “Milletimiz bu kararımıza teveccüh ederse gereğini yapacak, adaylarımız seçilecek. Aksi takdirde tüm sorumluluk karşınızda duran kişiye aittir.” açıklamasında bulunmuş ve Türk siyasetinde alıştığımız davranışların aksine sorumluluğu alarak partimizi olağanüstü kurultaya götürmüştür.  27 Nisan 2024 tarihinde gerçekleşen ve şahsi kanaatimce kaybedenin olmadığı kurultayımız, büyük bir demokrasi şöleni havasında gerçekleşirken delegelerimiz iradelerini sandıkta göstermiştir. Türk Siyasetinin yanı sıra İzmir siyasetinde izi ve emeği olan bir İzmir milletvekilinin ilk kez genel başkanlık görevini üstlenmesi ile şehrimiz ve teşkilatımız için de ayrı bir gurur vesilesi olmuştur. Elbette bizler de bu sorumluluğumuzun bilinci ile hem şehrimizde hem de Tüm Türkiye’de İYİ Partiyi iktidara taşımak için var gücümüz ile çalışacağız.”

"MÜFTERİ" ÇIKIŞI!

“Biraz da son günlerde İzmir ‘de partimiz ile ilgili yaratılmaya çalışılan kaos haberlerine değinmek istiyorum” diyen Doğan sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Bilindiği üzere kongremiz  sonrasında ve kongremiz ne kadar demokratik olgunlukta gerçekleştiyse bir o kadar bu olgunluğa yakışmayan şekilde kamuoyunu yanlış yönlendirerek bilgi kirliliğine neden olan spekülasyonlar üretilmeye başlanmıştır.  Sözün hemen başında belirtmek isterim ki belli kişilerce servis edilen bu bilgilerin büyük bir kısmı yalandan ibarettir. Ve kara propaganda ile Partimize zarar veren kişilerle ilgili yasal süreçler de başlatılacaktır. Öncelikle 5. Olağanüstü Kurultayımızın yapıldığı 27 Nisan tarihinden itibaren partimizden binlerce kişinin istifa ettiği, istifaların durdurulamadığı yahut partinin eriyip bittiği iddiaları basınımıza servis edilmeye çalışılmıştır. Teşkilatımızda iddia edilen sayılarda istifaların söz konusu olmadığının altını çizerek; bunun normal bir sürecin parçası olduğunu, istifalarla ilgili değerlendirmeyi yalnızca kurultaya bağlı olarak yapmanın doğru olmayacağını, partimizin yerel seçimlerde arzu ettiği başarıyı elde edememiş olmasının ve İzmir’in ülke genelinden bağımsız dinamiklere bağlı siyasi konjonktürünün de göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtmek isterim. Siyasi parti kademelerinde görev alan ve siyaseti takip eden herkesin bileceği üzere her gün istifalar yaşanacağı gibi yeni üye kayıtları da olmaktadır. Bu itibar ile partimizin kurultay sonrasındaki süre içerisinde istifa eden üye sayısı makul kabul edilebilecek bir sayıdır ki bunların tamamının Kurultay bağlantılı olmadığı da izahtan varestedir. Keza bu dönemde yeni üye kayıtlarımız da hızlanmıştır. Dolayısı ile binlerce kişinin istifa ettiğini ileri sürenler müfteridir. Keza bazı ilçelerimizde yüzlerce kişinin istifa ettiği ileri sürülmüş hatta pek çok ilçemizin istifa ettiği haberleri yayılmaya çalışılmıştır. Kongre sonuçları nedeni ile istifa ettiğini açıklayan sadece 2 ilçemiz vardır. Bunun dışında hiçbir ilçe başkanımız görevini bu nedenle bırakmamıştır. Yeni seçilen Genel Başkanımızın ve yeni oluşabilecek teşkilatların önünün açılması için verilen istifaları dahi kongreye bağlamaya çalışarak kendi kötü niyetlerine malzememe yaratmaya çalışanları kınıyorum” diye konuştu.

"PARTİMİZE ZARAR VERENLER KARŞISINDA BENİ BULACAKLAR"

Doğan, “Kamuoyunun günlerdir İYİ Parti üye sayısı üzerinden manipüle edilmesini, bir takım gerçek olmayan istifa sayıları ile dezenformasyon yaratılmasını ve partimizin üye sayıları üzerinden tartışma yaratılmasını doğru bulmuyorum ancak bu sayıları veren de üzerinde tepinen de biz değiliz. Zira bizler tek üye yapmak için yazın sıcağında kışın ayazında beklemiş ve bekleyen insanlarız. 1 istifa da bin istifa olsa da olsa bizim için aynı derece önemli ve üzücüdür. Elbette her bir üyemiz hele hele ki İlçe başkanlığı gibi zorlu bir görevi ifa etmiş partililerimiz bizler için çok kıymetlidir. İstifalarını üzüntü ile karşılamak ile birlikte kararlarına saygı duyuyor kendilerine bugüne kadar ki hizmetleri için teşekkür ediyor ve bundan sonraki yaşantılarında başarılar diliyorum. Önemli olanın böyle zamanlarda yaşanan olumsuzlukları demokrasiye yaraşır bir olgunluk ve saygı çerçevesi içinde halledebilmek olduğunu düşünerek; İYİ Parti’mizin kurulduğu günden bu yana yaşanmış tüm zorlukları birlikte üstlendiğimiz, bugüne kadar emek vermiş ancak bazı nedenlerden dolayı istifa etme gereksinimi hissetmiş arkadaşlarımızın da kararlarına saygı duyuyor ve kendilerine başarılar diliyorum. Konuşmamın başında belirttiğim gibi istifa eden her bir arkadaşımıza kapımız her zaman açık olacaktır yeter ki partimize karşı eleştiri sınırlarını aşan, hakaretamiz ifadeler kullanmamış ve bin bir emekle büyüttüğümüz partimize zarar verecek tutum ve davranışlar içine girmemiş olsun. Bu kişiler, partimize zarar verenler, bu partiye fedakarca emek veren her bir partilimin emeğini hiçe sayanlar karşısında İl başkanı olarak bizzat beni bulacaklardır” diye konuştu.  

"HUKUK ÖNÜNDE HESAPLAŞACAĞIZ!"

Doğan konuşmasında, "Bu itibarla Yerel Seçim süreci boyunca bir yandan partimiz için çalışır görünürken diğer yandan ama el altından ama aleni olarak başka partileri destekleyen, partimiz aleyhine açıklamalar yapan, istifalar organize eden, seçimin hemen ardından Kurucu Genel Başkanımızı Türk siyasetinden sileceklerini hicap duymadan üçüncü kişilerle paylaşan, Kurucu Genel Başkanımızın istifası ve Olağanüstü Kurultayımızın ardından dahi seçilen Genel Başkanımız Sayın Müsavat DERVİŞOĞLU hakkında siyasi ahlaka uymayan söylem ve yorumlarda bulunan, gerek henüz istifa etmemiş olmasına rağmen gerekse partimizden istifa etmiş olduğu halde partimizden başkaca istifaları örgütleyen, kamuoyu nezdinde partimizi ve parti yönetimlerimizi manipülatif açıklamalarla tahrik, tağyir ve taciz edenlerin bu gayri ahlaki ve anti demokratik tutumları karşısında sessiz ve tepkisiz kalmayacağımızın ve bu kimselerle hukuk önünde de hesaplaşacağımızın da bilinmesini isterim" diye konuştu. 

400 CİVARINDA İSTİFA VERİLDİ
Partideki istifa sayıları ile ilgili soru üzerine Doğan, “Bu sayılar, partiler içerisinde gizli kayıtlardır. Yargıtay her dönem kayıtları açıklar. Bunun dışında sayıların açıklamasını doğru değil. Bu bilgiler bizim mahrem bilgilerimiz. Bu konuda bir sayı vermeyeceğim. Aksi taktirde bir oyunu yaratanlar emellerine ulaşacaktır. Üye sayımızı yaklaşık 30 bine çıkarmıştık. 11 Ocak’ta göreve gelmişti. Burada düşüşler olmuştu. Partilerde her zaman istifalar olur ya da yeni kayıt olabilir. Bizim kongre sonra sonrasında 400 civarındadır. Bu bizim açımızdan çok üzücüdür, kıymetlidir. Bu insanları yeniden kazanmak isterim. Ama İYİ Parti bitti yaygarasını çıkarmak isteyenlerin isteği gibi olmadığını belirtmek isterim” diye konuştu.  

SADECE İKİ İLÇEDE İSTİFA VAR

İlçeler ile ilgili bilgi veren Başkan Doğan, “Kurultay sonuçları nedeniyle partide istenilen ortam oluşmadığını belirterek istifa eden iki ilçe var. Biri Gaziemir diğeri Bornova. Yedeklerden yükselenlerle birlikte bir ilçede yönetimin düşmüş olma ihtimali var Bayraklı’da yönetimin düşmüş olma ihtimali var. Menderes ve Tire yanlış lanse edildi kamuoyuna. Seçim döneminde durumu beyan ettiler ve seçim sonrası teşkilatın güçlenmesi adına istifa edeceklerini belirtmişlerdir. İzmir’de 8 ilçenin ya da 10 ilçenin istifa ettiği haberleri var bunlar tamamen yalan” dedi. 

ULUPINAR, İSTEMEDİĞİ SONUÇ SONRASI İSTİFA EDİYOR

Kurucu İl Başkanı Yıldırım Ulupınar ve bazı parti üyelerinin istifasının sorulması üzerine Doğan, “Kişiler üzerinden yorum yapmayı doğru bulmuyorum. Kendisinin il başkanı olduğu dönemde yönetiminde yer almıştım. Kendisi çok tecrübeli bir siyasetçidir. Geçtiğimiz süreçte de şahit olmuştuk. Sayın Ulupınar’ın beklentisine uygun bir sonuç çıkmayınca istifa ediyor. Tecrübeli bir siyasetçi, siyasi tecrübesine uygun bir siyasi tavır içerisinde olmasını isterdim. Partimizin geleceğini Sayın Ulupınar görüşü üzerine inşa edemeyiz. Bizler İYİ Parti’yi kişiler üzerinden dizayn etmiyoruz.Koray Ükünç kısa bir dönem görev yaptı. Koray Bey'in şu an bir başka partinin belediyesinde genel müdür olduğunu düşünürsek istifanın gerekçesini bulabiliriz”

 
Bornova'da güç birliği zirvesi!
 
TCMB enflasyon tahminini yükseltti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tugay’dan kadın başkanlara: Başarılarını gıpta ile izliyorum!
Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İzmir’in ilçe belediyelerinde seçilerek ...
Saygılı’dan haciz çıkışı: Tugay’a yüklendi
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Karşıyaka Belediyesi’ndeki haciz ...
AK Parti’den CHP’ye geçmişti… Başkan borç listesini astı
Bayındır Belediye Başkanı Davut Sakarsu, belediyenin borcunu hazırlattığı ...
 
Özel'den tepki çeken isimle fotoğrafa açıklama!
CHP lideri Özgür Özel, AK Parti'ye yakınlığı ile bilinen eski Yeni Şafak ...
Dervişoğlu'dan "Küskünlükleri sonlandıralım" çağrısı
Genel Başkan seçilip mazbatasını aldıktan sonra partisinin ilk grup toplantısına ...
Aday gösterilmemişlerdi…. Eski başkanlardan kim/ne yapacak?
CHP İzmir’de yeni dönemde sadece 4 belediye başkanı yeniden aday gösterilmişti. ...
 
TBMM Genel Kurulu toplantısında bir ilk
TBMM Genel Kurulu’nun bugünkü toplantısında Başkanlık Divanı’nın tamamı ...
Ankara’da ‘Özel’ buluşmada İzmir mesajları!
CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu ve il yönetimi TBMM’de Genel Başkan Özel ...
Özel'den Cumhurbaşkanı adaylığı açıklaması!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri