POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Sokakta vahşet: Baba oğul hayatını kaybetti
Sokakta vahşet: Baba oğul hayatını kaybetti
Komisyonun toplantı programı belli oldu
Komisyonun toplantı programı belli oldu
İYİ Parti'nin olağan kurultay takvimi belli oldu
İYİ Parti'nin olağan kurultay takvimi belli oldu
Sadettin Saran, resmen Fenerbahçe başkan adayı!
Sadettin Saran, resmen Fenerbahçe başkan adayı!
25 Ağustos 2025 Pazartesi - 20:23

Erdoğan: Enflasyon beklentileri iyileşiyor

Ahlat'ta toplanan Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomiye ilişkin mesajlar verdi. Enflasyon beklentilerinin iyileştiğini belirten Erdoğan, "Ekonomi programımızın meyvelerine birçok alanda topluyoruz, Türkiye ekonomisi yapısal dönüşümünü tamamlayacaktır" dedi.

Erdoğan: Enflasyon beklentileri iyileşiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin 954. yıl dönümü kutlamalarına katılmak üzere MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve bakanlarla birlikte Ahlat'a gitti.

Erdoğan, Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kabine Toplantısı'na başkanlık etti. Toplantı, 1 saat 45 dakika sürdü. 

"TÜRK LİRASINA GÜVEN HIZLA YÜKSELİYOR"

Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Erdoğan, ekonomiye ilişkin mesajlar verdi. 

176,5 milyar dolarlık rezerv ile Cumhuriyet tarihi rekoru kırıldığını belirten Erdoğan, "İstihdam verilerinde sorun görünmüyor, işsizlik oranı 26 aydır tek hanede. Borsamızdaki toparlanma son haftalarda hız kazandı, Türk lirasına olan güven hızla yükseliyor" dedi.

"Enflasyon beklentileri iyileşiyor" diyen Erdoğan, "Ekonomi programımızın meyvelerine birçok alanda topluyoruz, Türkiye ekonomisi yapısal dönüşümünü tamamlayacaktır" ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları: 

"Gözü dönmüş Netanyahu hükümeti insanlık adına ne varsa yok etmek için cani saldırılarına aralıksız devam ediyor. İsrail, Gazze'de hastane vurdu. 5'i gazeteci en az 20 Filistinli hayatını kaybetti. Önümüzdeki dönemde ülkemizin Gazze'deki katliamı durdurmak için atacağımız ilave adımları değerlendirdik.

"MUHTERİSLER İÇİN DENİZ BİTTİ"

Siyasi fırsatçılara pabuç bırakmadık. Vatandaş hizmet beklerken halkın kaynaklarını sömürerek semirenler ve belediyeleri aile çiftliğine çeviren muhterisler için artık deniz bitmiştir.

Zengezur Koridoru için tarihi adım atıldı. Zengezur geçişi bölgemiz için bir barış projesidir. Projenin tüm unsurlarıyla hayata geçmesiyle Türkiye, Azerbaycan ve Ermenistan arasında ekonomik işbirliği yeni bir boyut kazanacaktır. 

Demiryolu ağımızı geliştireceğiz. Hedefimiz, demir yolu ağımızı 2028'de 17 bin 500 kilometreye, 2053'te ise 28 bin 600 kilometreye çıkarmaktır.

320 hin üreticimize 23,5 milyar TL destek ödemesi yapacağız. Çiftçilerimiz tarsim sigortası yaptırmalı.

ORMAN YANGINLARI

5 bin 473 yangının 4 bin 195'i 1 Haziran'dan sonra oldu. Yangın ile mücadelede filomuz güçlü. Orman yangınlarıyla mücadelede parmakla gösterilecek noktadayız.

Yanan alanların toplam orman varlığı oranına baktığımızda, aynı iklim kuşağında olduğumuz ülkelerin neredeyse tamamından daha iyi bir yerdeyiz. Yangın sonrası ağaçlandırmada da son derece başarılıyız. En çok ağaçlandırma yapan ülkeler arasında Avrupa'da 1'inci, dünyada ise 4'üncüyüz.

"YURT DIŞINDA YAŞAYAN KARDEŞLERİMİZ BİR KUM TORBASI DEĞİLDİR"

Yurt dışında yaşayan kardeşlerimiz, kimsenin, ana muhalefetin şuursuz aktörlerinin, üzerlerinde keyiflerince siyaset yapacakları bir kum torbası değildir. Emekleriyle, mücadeleleriyle, sayısız başarılarıyla gurbeti sılaya dönüştüren bu kardeşlerimizin ötekileştirilmesine asla müsaade etmeyiz."

 
Alsancak Limanı'nda sıcak gelişme: Yerli şirketler de artık masada
 
İnan'dan CHP Lideri'nin İzmir'deki sözlerine tepki: Özür dileyeceğinize...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
O ilçede flaş gelişme: İlçe sekreteri, ilçe başkanına rakip oldu!
CHP Narlıdere’de önemli bir gelişme yaşandı. Önümüzdeki pazar günü delege ...
Komisyonun toplantı programı belli oldu
Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, 6 ve 7'nci toplantılarını ...
Konak, Karabağlar ve Karşıyaka'da sandık kuruldu: İşte listeler!
CHP İzmir’de pazartesi delege seçimi mesaisinde Karşıyaka’da 3, Konak'ta ...
 
İYİ Parti'nin olağan kurultay takvimi belli oldu
İYİ Parti, 4. Olağan Kurultay sürecini 27 Ağustos'ta başlatıyor. İlçe ...
Tugay'dan çarpıcı Özel ve Soyer mesajları!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Enver Aysever’in Youtube ...
Özel'den Buca Cezaevi önünde mesaj üstüne mesaj!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel Buca Cezaevi'nde gerçekleştirdiği ziyaretlerin ...
 
Kabine Toplantısı Ahlat’ta: Erdoğan ne mesaj verecek?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin 954. yıl dönümü ...
YDK üyesi listeye yazılmadı… Liste çıkarma kararı aldı!
CHP Karabağlar’da Yurdoğlu mahallesindeki seçim ertelendi. CHP YDK Üyesi ...
AK Partili Bursalı Büyükşehir'e yüklendi: 'Körfez can çekişiyor'
AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, Bayraklı ve Bostanlı sahillerinde ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Gündem kongre takvimi: 9 isim, 9 soru, 9 yanıt!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri