POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İmamoğlu'ndan Kemal Kılıçdaroğlu açıklaması
İmamoğlu'ndan Kemal Kılıçdaroğlu açıklaması
MGK'dan terörle mücadele vurgusu
MGK'dan terörle mücadele vurgusu
Kılıçdaroğlu, Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etti!
Kılıçdaroğlu, Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etti!
Mourinho teklifleri doğruladı: Bir karar vermem gerekiyor!
Mourinho teklifleri doğruladı: Bir karar vermem gerekiyor!
14 Mayıs 2024 Salı - 18:15

Erdoğan'dan seçim değerlendirmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimden sonra partisinin ilk Genişletilmiş İl Toplantısı'nda seçim değerlendirmesinde bulundu. "İştişare ve yenilenme sürecimizin sonunda AK Parti olarak yolumuza çok daha güçlü bir şekilde devam etmekte kararlıyız." diye konuşan Erdoğan, geleneksel istişare kampının yapılacağını dile getirdi. Erdoğan, "Hata değil, yanlışta ısrar kaybettirir." ifadelerini kullanıp AK Parti'nin her türlü kişisel hesabın üzerinde olduğunu vurguladı.

Erdoğan dan seçim değerlendirmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katıldı. 

31 Mart seçim sürecini değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "31 Mart seçimlerinde yine milletimizin takdiri ile Türkiye haritası daha fazla renge boyandı. Daha çok sayıda siyasi parti belediye başkanlığı kazandı. Başkaları gibi 14 Mayıs seçimleri gibi 'Öndeyiz' müsamerelerine başvurmadık. Bizim için önmeli olan Türkiye'nin ve Türk demokrasisinin kazanmasıdır. Biz siyaseti önce milletimiz şiarı ile yapıyoruz." dedi.

İştişare ve yenilenme sürecine girdiklerini ve sonunda AK Parti olarak yollarına çok daha güçlü devam edeceklerinin altını çizen Erdoğan, "Başlatmayı kararlaştırdığımız kongre sürecini en önemli vesilesi olarak görüyoruz. Kongrelerimizi birer yeniden diriliş yeniden şahlanış vesilesi haline dönüştürmek arzusundayız." ifadelerini kullandı. 

"SANDIĞA GÖLGE DÜŞÜRECEK HİÇBİR OLAY YAŞANMADI"

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Ziyaret ettiğimiz 52 ilimizde halkımızın nabzını tutmanın yanı sıra seçim çalışmalarını da sahada görme fırsatı bulduk. 31 Mart seçim çalışmalarımızı çok yoğun bir şekilde devam ettirirken teşkilatlarımızla irtibatımızı en üst seviyede tuttuk. 31 Mart seçimleri demokrasi şöleni havasında gerçekleşti. Ülkemiz genelinde sandığa gölge düşürecek hiçbir olay yaşanmadı.

Ülkemiz alehine yürütülen onca propagandaya rağmen 85 milyon olarak sandığın gücünü ortaya koyduk. Demokrası asla ve asla 0 toplamlı bir oyun değildir. Demokrasinin kazandığı br yerde kaybeden olmaz. Sivil siyaseti güçlendiren her sonuç Türk demokrasisinin istikbali adına eşsiz bir başarıdır.

Biz 75 yıllık çok partili demokrasi hayatına 2 darbe, 2 muhtura, 2 darbe girişimi sığdırmış bir milletiz. Her 10 yılda bir vesayet odaklarının saldırısına uğradı. Vesayet odaklarının asla uyumadığını uygun ortam kolladıpını hepimiz çok iyi biliyoruz.

SEÇİM MESAJI

Son yıllarda FETÖ'cülerin ve marjinal yapıların da propagandasıyla bazı toplum kesimleirnde çok paritli demokrasiye ve sandığa karşı söylemlerin zemin bulmaya başladığını görüyorum. 31 Mart seçimlerinde milli irade farklı bir şekilde tecelli etti. Milletin irasını öpüp başımızın üzerine koyduk.

14 Mayıs'ya ortaya çıkan belirsizlik 28 Mayıs'ta giderildi. Millet ülke idaresinde mührü bize takdim etti.

31 Mart seçimlerinde yine milletimizin takdiri ile Türkiye haritası daha fazla renge boyandı. Daha çok sayıda siyasi parti belediye başkanlığı kazandı. Başkaları gibi 14 Mayıs seçimleri gibi 'Öndeyiz' müsamerelerine başvurmadık. Bizim için önmeli olan Türkiye'nin ve Türk demokrasisinin kazanmasıdır. Biz siyaseti önce milletimiz şiarı ile yapıyoruz.

Siyaset milletin içinde milletle omuz omuza sırt sırta vererek yapılır. Halkla araya mesafe koymanın, duvar örmenin, sokaklarla, çarşıyla, pazarla, mahalleyle bağı zayıflatmanın siyaset geleneğimizde yeri yoktur. Eksiğimiz, hatamız, problemimiz, millete karşı kusurumuz varsa çok açık söylüyorum mutlaka kendimizi düzeltmemiz gerekiyor. Partimizin ve davamızın geleceği her türlü şahsi kaygı ve kişisel hesabın ötesindedir.

SİYASETTE YUMUŞAMA TARTIŞMALARI

AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın olgun duruşu siyasetin genel havasını da değiştirmiştir. Siyaseti atmosferde oluşan yumuşama ikliminde siyasetçilerin mesajları kadar toplumda siyaset kurumuna yönelik güvenin artmasında da önemli payı vardır. Bu iklimin geçici bir bahar esintisi değil, Türk siyasetinin hakim karakteri haline gelmesini ümit ediyoruz. Samimiyetimizi ve yapıcı tavrımızı bugüne kadar muhafaza ettik.

"İŞTİŞARE VE YENİLENME SÜRECİ"

Geleneksel istişare kampımızı yapacağız. Hata değil, yanlışta ısrar kaybettirir.

Siyasetçisiyle kaprisli bürokratıyla kimse partimize gönül veren fedakarlıklarını şahsi hevesleri için zayi edemez. İştişare ve yenilenme sürecimizin sonunda AK Parti olarak yolumuza çok daha güçlü bir şekilde devam etmekte kararlıyız. Başlatmayı kararlaştırdığımız kongre sürecini en önemli vesilesi olarak görüyoruz.

Siyasette rotamızı bugüne kadar hep milletimiz çizdi. İstişarelerimizi milletimizle yaptık. Derdimizi milletimize anlattık. Sorunlarımıza milletimizle birlikte çözüm aradık. Başarılarımızın sevincini yine milletimizle paylaştık. İhtiyaç duyduğumuzda her zaman milletimizi yanımızda bulduk. Millet bize bakınca kendini gördü, kendi meselelerini gördü aynı zamanda sıkıntılarına çözüm üretecek güçlü irade gördü.

Attığımız adımları bugüne kadar dedikodulara göre belirlemedik. Temel bir kriterimiz vardır; o da Hakka ve halka hizmet etmektir.

Yeni isimlerle, yeni değerlerle, yeni hizmet erleriyle kadrolarımızı tahkim ederken paritmizin emektarlarına vefasızlık göstermeyeceğiz. AK Parti'den güç devşirecek değil, Ak Parti'ye güç katacak, heyecan katacak şahsiyetlere ihtiyacımız var. Siyaseti kariyer basamağı olarak görenlerle geçmiş tecrübelerimizin ışığında da çok çok iyi biliyoruz.

Kongrelerimizi birer yeniden diriliş yeniden şahlanış vesilesi haline dönüştürmek arzusundayız.

 
İzmir’de eski koca dehşet saçtı!
 
'İlk önceliğimiz enflasyonu tek haneye indirmek'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özel'den tasarruf genelgesi yorumu
CHP lideri Özgür Özel tasarruf genelgesi hakkında "Belediyelerimizin hem ...
Erdoğan: 'Türkiye'de tarım bitti' demek cehalettir
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “‘Türkiye’de tarım bitti’ demek cehalettir.” ...
Özel'den Dervişoğlu'na ziyaret
Özgür Özel, perşembe günü İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nu ...
 
CHP’li Durmaz: İnandık ve kazandık!
Yerel seçimlerde zaferin kazanıldığı Bergama’da CHP ilçe Başkanı İsmail ...
Kurtulmuş'tan Bahçeli'ye yeni anayasa ziyareti
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, bugün MHP ...
İşte İzmir vekillerinin 1 yıllık karnesi: Dikkat çeken veriler!
14 Mayıs Genel Seçimleri’nden bu yana tam 1 yıl geride kaldı. TBMM’de ...
 
CHP’den 'tasarruf paketi' tepkisi!
CHP Parti Sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Deniz ...
İYİ Partili Tatlıoğlu, partisinden istifa etti
İYİ Parti eski TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, partisinden istifa ettiğini duyurdu
Tugay ve Aslanoğlu’ndan 'normalleşme' turu: Kim/ne mesaj verdi?
CHP Lideri Özel'in başlattığı ve siyasette ‘normalleşme adımları’ olarak ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri