POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Araç içi ekran kullananlara ceza geliyor
Araç içi ekran kullananlara ceza geliyor
İmamoğlu TRT'ye çok sert tepki gösterdi
İmamoğlu TRT'ye çok sert tepki gösterdi
Dikkat çekici açıklama: İran’dan Dünya Kupası kararı
Dikkat çekici açıklama: İran’dan Dünya Kupası kararı
Emekli bayram ikramiyesi için tarih belli oldu
Emekli bayram ikramiyesi için tarih belli oldu
11 Mart 2026 Çarşamba - 16:20

Foça'da 'av sahasına çamur dökümü' iddiasına İZSU'dan açıklama!

Foça Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Sedat Özdemir, balıkçı ağlarından çıkan çamurların İzmir Körfezi’nde yapılan temizlik çalışmaları çerçevesinde bırakılan çamurlar olduğu iddiasıyla ilgili İZSU açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, " Körfez tarama faaliyetlerinde çıkarılan dip malzemesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından uygunluk belgesi verilen Foça açıklarındaki E-3 döküm noktasına bırakılmaktadır" denildi.

Foça da  av sahasına çamur dökümü  iddiasına İZSU dan açıklama!

GERÇEKİZMİR - İzmir Körfezi'ndeki kirlilik ve balık ölümleriyle mücadeleye yönelik acil eylem planı kapsamında, Büyükşehir Belediyesi tarafından dip tarama çalışmaları tüm yoğunluğuyla sürdürülürken, Foça ilçesinde son günlerde av sahasına çıkan bazı balıkçıların oltalarına yoğun bir biçimde çamur takılmaya başladı.

Foça Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Sedat Özdemir, balıkçı ağlarından çıkan çamurların İzmir Körfezi’nde yapılan temizlik çalışmaları çerçevesinde bırakılan çamurlar olduğunu iddia ederken, "Temizliği yapan firmanın çıkardığı çamuru anlaşma kapsamında belli bir mile, açığa bırakması lazım ama bu firma av sahasına boşaltmış" dedi.

İZSU'DAN AÇIKLAMA: BAKANLIK TARAFINDAN BELİRLENEN ALANA DÖKÜLDÜ

İZSU, Özdemir'in iddiası üzerine sosyal medyadan açıklama yaptı.Yapılan açıklamada, " Körfez tarama faaliyetlerinde çıkarılan dip malzemesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından uygunluk belgesi verilen Foça açıklarındaki E-3 döküm noktasına bırakılmaktadır" denildi. 

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

İzmir Körfezi'ndeki kirlilik ve balık ölümleriyle mücadeleye yönelik acil eylem planı kapsamında, Büyükşehir Belediyesi tarafından dip tarama çalışmaları tüm yoğunluğuyla sürdürülürken, 11 Mart 2026 tarihinde sosyal medyada ve bazı yayın organlarında, tarama çalışmalarında çıkarılan malzemenin izinli döküm alanı dışına bırakıldığı yönünde iddialar yer almıştır.

Söz konusu görüntülerde adı geçen ALKOR2 ve ALKOR3 gemileri, 1. Etap Körfez Tarama çalışmaları kapsamında görev yapan gemiler olup DGN Denizcilik firmasına aittir.

Körfez tarama faaliyetlerinde çıkarılan dip malzemesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından uygunluk belgesi verilen Foça açıklarındaki E-3 döküm noktasına bırakılmaktadır.

Gemilerin döküm faaliyetleri hem İZSU hem de ilgili kurumlar tarafından sürekli olarak izlenmektedir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın AIS gemi takip sistemi üzerinden yapılan kontrollerde, söz konusu gemilerin döküm işlemlerini Bakanlık tarafından belirlenen E-3 koordinatları içinde gerçekleştirdiği tespit edilmiştir.

İZSU Genel Müdürlüğü olarak İzmir Körfezi’nin temizlenmesi ve kirliliğin önlenmesi amacıyla yürütülen çalışmalarımız kararlılıkla devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.  

 
Emekli bayram ikramiyesi için tarih belli oldu
 
AK Parti’den STK’lara 2 başkan için uyarı: Yürüdüğünüz kişilere dikkat edin!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayramda İzmir'e ulaşımda indirim müjdesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 20, 21, 22 Mart’ı kapsayan Ramazan Bayramı ...
Bayraklı'da öğrencilere hijyen eğitimi
Bayraklı Belediyesi ile Bayraklı İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde ...
Köy meydanında ramazan buluşması
Karşıyaka Belediyesi, Ramazan ayının başından bu yana farklı mahallelerde ...
 
Buca’da sağlık seferberliği
Buca Belediyesi, koruyucu sağlık hizmetlerini mahallelere taşıyor. “Köşe ...
Karabağlar'da anlamlı iftar sofrası
Karabağlar Belediyesi, Ramazan ayı dolayısıyla şehit aileleri ve gaziler ...
Sengel'den oda başkanlarına ziyaret
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, kentin ekonomik ve ...
 
Konak'ta 'filler' sokağa çıktı
Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünün, temizlik filosuna kattığı ...
Bornova'da temizlik seferberliği
Daha temiz ve yaşanabilir kent yaratma hedefiyle çalışan Bornova Belediyesi, ...
Balçova'da yeni evlenen çiftlere büyük destek
Balçova Belediyesi, 2026 yılında ilçede ikamet eden ve nikâhını Balçova’da ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Rıfat Nalbantoğlu sessizliğini bozdu
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri