POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Barış Alper Yılmaz'ın menajerinden olay sözler
Barış Alper Yılmaz'ın menajerinden olay sözler
Memur-Sen'in 'Hakem Kurulu' kararı belli oldu!
Memur-Sen'in 'Hakem Kurulu' kararı belli oldu!
Genç oyuncudan Tayanç Ayaydın'a taciz suçlaması
Genç oyuncudan Tayanç Ayaydın'a taciz suçlaması
CHP'nin yeni miting adresi belli oldu!
CHP'nin yeni miting adresi belli oldu!
22 Ağustos 2025 Cuma - 17:18

Gülistan soruşturmasında yeni gelişme!

Tunceli'de 5 Ocak 2020'de kaybolan Gülistan Doku dosyasında yeni gelişme yaşandı. Olaya ilişkin kurulan özel ekip, kent güvenlik ve plaka tanıma kayıtlarını incelemeye başladı. Daha önce KGYS kameralarında yapılan incelemelerde bir minibüse bindiği görülen Gülistan Doku'nun nerede indiği tespit edilememişti.

Gülistan soruşturmasında yeni gelişme!

Tunceli’de 5 Ocak 2020’den beri kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’nun (21) kaybolmadan önceki gün ve kaybolduğu güne ait tüm Kent Güvenlik Yönetimi Sistemi (KGYS) görüntüleri ve Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kayıtları toplandı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 2024 Haziran kararnamesiyle Tunceli'ye atanan Başsavcı Ebru Cansu’nun talimatıyla kurulan özel ekibin çalışmaları sürüyor.

Gülistan Doku’nun kaybolmadan önceki gün ve kaybolduğu güne ait kentteki tüm KGYS görüntüleri ve PTS kayıtları toplandı. Adli tatil olmasına rağmen görüntüler ve kayıtlar kurulan özel ekip tarafından inceleniyor; Doku’ya ait iz aranıyor.

"KAMERA DOLU HER YER NİYE O GÜN BOZULDU"

Çalışmalar sürerken Diyarbakır'ın Ergani ilçesi kırsal Çayırdere Mahallesi'nde yaşayan Doku ailesinin bekleyişi devam ediyor.

Anne Bedriye Doku, adalete güvendiğini belirterek, “Benim kızım bu masada ders çalıştı, üniversite kazandı. O kadar mutluydu, o kadar çocukları seviyordu. Dedi, 'Ben okuyacağım çocuklara faydam olsun'. Ya benim kızım 21 yaşında bir öğrenci. Bunun başına ne getirdiler? Beş yıl bitti altıncı yıla giriyor. Gece gündüz ağlıyorum. Herkesin çocuğu var. Çocuğunuzu bir gün görmeseniz ne yaparsınız? Kim bu konuyla ilgili ne biliyorsa kim bu işe karıştıysa lütfen savcılığa gitsin, bilgi versin. Eğer korkuyorsa da mektup yazıp kapıya atsınlar. Biz şikayetçi olmayacağız kendisinden. Ben kızımın kemiklerini istiyorum, bir mezarı olsun. Ben o mezara artık sarılıp ağlayayım. Ben biliyorum hala içinde vicdanı olan insanlar var. Adalete güveniyorum başsavcıya güveniyorum. 3 başsavcı değişti, 3 vali değişti. Eski Vali Tuncay Sonel diyordu ‘Kızınız intihar etti bulacağım.’ Sen niye öyle diyordun kanıtı mı vardı? Dalgıçlar da bana diyordu ‘Teyze senin kızın bu suda yok.’ Kamera dolu her yer niye o gün bozuldu” diye konuştu.

GÜLİSTAN DOKU'YA NE OLDU?

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku, 5 Ocak 2020'de kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamadı.

Ailesi, 6 Ocak'ta İl Emniyet Müdürlüğü'ne kayıp başvurusunda bulundu. Yol güzergahındaki Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarında yapılan incelemelerde; bir minibüse bindiği görülen Gülistan Doku'nun nerede indiği tespit edilemedi.

Araştırmalar sonunda Doku'nun cep telefonunun, en son Uzunçayır Baraj Gölü'ndeki Sarı Saltuk Viyadüğü'nde sinyal verdiği belirlendi. Dönemin Valisi Tuncay Sonel koordinesinde ve talimatıyla Uzunçayır Baraj Gölü'nde AFAD Başkanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Ankara, Denizli, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Konya, Malatya, Manisa ve Kahramanmaraş büyükşehir belediyelerinden ekipler, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve gönüllülerden oluşan 542 kişilik personel, 88 araç, 38 bot, 10 ROV cihazı, 6 dron, 4 sonar ve 3 arama köpeğiyle yapılan aramalara rağmen Doku'ya ait ize rastlanmayınca çalışmalar sonlandırıldı.

ERKEK ARKADAŞI GÖZALTINA ALINMIŞTI

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada, kaybolmadan önce son görüştüğü kişi olduğu belirtilen erkek arkadaşı Zeynal Abarakov, olaydan yaklaşık 2 yıl sonra Antalya'nın Alanya ilçesinde gözaltına alındı.

Zeynal Abarakov, 4 saat süren ifadenin ardından adli kontrolle serbest bırakıldı ve hakkında yurt dışı yasağı konuldu. Zeynal Abarakov, sorgunun başında avukat talep etmezken, sorgunun devamında avukatla görüşmek istediğini belirtti. Zeynal Abarakov'un babası E.Y. hakkında da Gülistan Doku ile ilgili gizli kalması gereken kişisel bilgileri sosyal medyadan ifşa ettiği gerekçesiyle dava açıldı. Mahkeme, E.Y'yi kişisel verileri ele geçirip, yaydığı gerekçesiyle 2,5 yıl hapse çarptırdı. (DHA)

 
Beyoğlu Belediyesi'nde seçimi CHP kazandı!
 
CHP'nin yeni miting adresi belli oldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Beyoğlu Belediyesi'nde seçimi CHP kazandı!
Tutuklu Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney'in Beyoğlu Belediyesi'nde ...
İzmir'de zehir tacirlerine darbe!
İzmir’de uyuşturucu imalatçılarına yönelik operasyonda 3 şüpheli yakalanırken, ...
Zeytinli Rock Festivali iptal edildi!
Sarıyer Kaymakamlığı’nın Zeytinli Rock Festivali’ni ‘orman yangınları ...
 
'Köpek besleme' katliamında haksız tahrik indirimine Yargıtay freni!
İzmir Bayraklı'da 3 kişilik ailenin öldürüldüğü olayda Yargıtay, sanık ...
Balıkesir'de deprem: İzmir'i de salladı!
Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. ...
Şartlı tahliye edilen kazlara tatilcilerden yoğun ilgi
Balıkesir'de denize girdikleri için CİMER'e şikayet edilip kümese kapatılan ...
 
Tarım işçilerini taşıyan traktör devrildi: 1 ölü
Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde tarım işçilerini taşıyan traktörün devrilmesi ...
Kabus geri döndü: Körfez'de yeniden balık ölümleri!
İzmir Körfezi'nde geçen yıl yaşanan balık ölümleri ve pis koku, bu yaz ...
Yangının çıkış sebebi belli oldu: Menderes alevlere teslim!
İzmir’in Menderes ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına, havadan ve karadan müdahale ediliyor.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Gündem kongre takvimi: 9 isim, 9 soru, 9 yanıt!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri