POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Burcu Köksal, 12 Mayıs'ta AK Parti'ye katılacak
Burcu Köksal, 12 Mayıs'ta AK Parti'ye katılacak
Özkan Yalım etkin pişmanlıktan faydalandı
Özkan Yalım etkin pişmanlıktan faydalandı
CHP'nin yeni miting adresi belli oldu
CHP'nin yeni miting adresi belli oldu
Burcu Köksal’ın sessizliği CHP’lileri sokağa döktü
Burcu Köksal’ın sessizliği CHP’lileri sokağa döktü
7 Mayıs 2026 Perşembe - 23:34

İmamoğlu çiftine 'Özgürlük Savaşçısı' ödülü

Ekrem İmamoğlu ve Dilek Kaya İmamoğlu’na, Almanya’daki Ludwig Erhard Zirvesi kapsamında “Özgürlük Savaşçısı” ödülü verildi. Zirvede Türkiye’de basın özgürlüğü, demokratik haklar ve yargı süreçleri ele alınırken, Mart 2025’te tutuklanan İmamoğlu'nun Silivri Cezaevi’nden gönderdiği mesaj okundu.

İmamoğlu çiftine  Özgürlük Savaşçısı  ödülü

Almanya’daki Ludwig Erhard Zirvesi kapsamında Ekrem ve Dilek İmamoğlu’na Özgürlük Savaşçısı ödülü verildi. Mart 2025’te tutuklanan ve sosyal medya hesapları mahkeme kararıyla kapatılan Ekrem İmamoğlu, Silivri'den gönderdiği mesajda kamusal görünürlüğünün engellendiğini bildirdi. Zirvede Türkiye'deki basın özgürlüğü ve yargı süreçleri ele alındı.

"ÖZGÜR SÖZ VE ÖZGÜR SEÇİMLER UĞRUNA MÜCADELE..."

Weimer Media Group tarafından organize edilen Ludwig Erhard Zirvesi'nde; Ekrem İmamoğlu’nun tutukluluk süreci, Türkiye’de basın özgürlüğü, demokratik haklar ve yargı süreçleri ele alındı. Zirvenin açılış konuşmasını yapan Weimer Media Group Genel Yayın Yönetmeni Christiane Goetz-Weimer, Ekrem İmamoğlu’nun “Özgür söz ve özgür seçimler uğruna mücadele ettiği için cezaevinde bulunduğunu” söyledi.

Goetz-Weimer konuşmasında, “Ekrem İmamoğlu’nun çalışmaları bir şeyi açıkça ortaya koymaktadır: Demokrasinin gücü aşağıdan büyür. Güven, katılım ve açık tartışma şehirlerde doğar. Canlı bir kent toplumu özgür devletlerin temelini oluşturur” ifadelerini kullandı.

Goetz-Weimer ayrıca, İmamoğlu’nun İstanbul’daki yönetim anlayışını “Şeffaflık, diyalog ve vatandaş katılımını önceleyen bir siyaset” olarak tanımlarken, Avrupa kurumlarının süreci takip ettiğini aktardı. Oturumlarda İmamoğlu hakkında açılan davalar, seyahat kısıtlamaları ve kamuoyunun davalara erişimi değerlendirildi. Konuşmalarda Avrupa Bölgeler Komitesi tarafından verilen Pawel Adamowicz Ödülü’ne de atıf yapıldı.

DİLEK İMAMOĞLU: SESSİZLİK, BU BASKIYA ORTAK OLMAKTIR

Zirveye videolu mesaj gönderen Dilek Kaya İmamoğlu, Türkiye’de gazetecilerin yargılandığını, bağımsız yayın organlarının kapatıldığını ve sosyal medya hesaplarının mahkeme kararlarıyla engellendiğini belirtti. Özgür basının olmadığı bir Türkiye'nin Avrupa’nın da sorunu olduğunu ifade eden Dilek İmamoğlu, mesajında şu sözlere yer verdi:

"Ekrem İmamoğlu yalnızca özgürlüğünden mahrum bırakılmış bir insan değildir. Onun sesi ve sözü hedef alınmıştır. Onun görünürlüğü hedef alınmıştır. Onun halkla kurduğu bağ hedef alınmıştır. Biz bunu yakından yaşıyoruz. Aile olarak yaşıyoruz. CHP olarak yaşıyoruz. Ülke olarak yaşıyoruz.”

“Bu bir iç mesele değildir. Özgür basının olmadığı bir Türkiye yalnızca bizim değil, hepimizin, Avrupa’nın da sorunudur. Bu yüzden Türkiye ile yürütülen her görüşmede, her müzakerede basın özgürlüğü ve tutuklu gazeteciler yer almalı. Ekrem İmamoğlu’nun davası Avrupa kurumlarında takip edilmeli, izlenmeli, seslendirilmeli. Sessizlik, bu baskıya ortak olmaktır.”

SİLİVRİ'DEN MESAJ: BU BİR SİYASİ RAKİBİ SUSTURMA PLANI

Mart 2025’te tutuklanan Ekrem İmamoğlu ise zirveye gönderdiği yazılı mesajda posterlerinin kaldırıldığını ve kamusal görünürlüğünün engellenmeye çalışıldığını aktardı. Türkiye’de medyanın büyük bölümünün hükümet etkisi altında olduğunu belirten İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Bugün aranızda değilim. Sizlere Silivri’deki hücremden sesleniyorum. Sesimin size ulaşması bile başlı başına bir mücadeledir. Çünkü onlar yalnızca bedenimi değil, sesimi de hapsetmek istiyor. Mart 2025’te tutuklandım. Hemen ardından yaklaşık 10 milyon takipçili sosyal medya hesabım mahkeme kararıyla kapatıldı. Posterlerim kaldırıldı. Adım, görüntüm, sesim kamusal alandan silinmek istendi. Bu bir tesadüf değil. Bu, bir siyasi rakibi susturma planının parçası.”

Geriye kalan bağımsız seslerin dijital platformlarda nefes almaya çalıştığını belirten İmamoğlu, mesajını şu sözlerle tamamladı:

“Şimdi o nefesi de kesmek istiyorlar. Çünkü özgür medya aynadır. Gerçekten korkanlar ilk taşı aynaya atar. Ben susturulsam da gerçek konuşur. Ben görünmesem de millet görür. Bu ülkenin vicdanı yazmaya devam eder. Özgür basın yeniden konuşacak. Adalet yeniden ayağa kalkacak. Milletin iradesi önüne kurulan bütün duvarları aşacak."

 
Özkan Yalım etkin pişmanlıktan faydalandı
 
Göztepe'de Gaziantep mesaisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özkan Yalım etkin pişmanlıktan faydalandı
Adalet Bakanı Akın Gürlek, Muhittin Böcek’in oğlu Mustafa Gökhan Böcek’in ...
Kırmızı bültenle aranan uyuşturucu kaçakçısı yakalandı
Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan yabancı uyruklu uyuşturucu ...
2 belediyede memurlar tam gün iş bırakıyor!
İzmir’de Bayraklı, Buca ve Karşıyaka belediyelerinde görev yapan emekçilerin ...
 
İzmir'de nefes kesen mayın tatbikatı!
İzmir'de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) EFES-2026 Tatbikatı kapsamında ...
Marketlerde yeni dönem: 1 Temmuz'da iadeler başlıyor
İçecek ambalajlarının geri dönüşüme kazandırılmasını sağlayan Depozitosu ...
İzmir'de silahlı yağma ve kara para baskını!
İçişleri Bakanlığı, aralarında İzmir'in de olduğu 22 ilde silahlı yağma ...
 
Sosyal medyada kimlik uygulamasında ayrıntılar
Sosyal medya platformlarına kimlik doğrulama sistemi geliyor. Bir kullanıcı, ...
Aziz İhsan Aktaş davasında ara karar
Aziz İhsan Aktaş suç örgütü davası kapsamında, 11'i tutuklu 200 kişinin ...
Kooperatif soruşturmasında yeni gelişme: Yine savcı değişti!
İZBETON’da yolsuzluk iddiası ile başlatılan ilk soruşturmadan tahliye ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
28 isim… Geride kalan 3 yıl… İzmir’in En’leri!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri