POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Demirtaş ve Yüksekdağ'ın tahliye başvurusuna ret!
Demirtaş ve Yüksekdağ'ın tahliye başvurusuna ret!
Bahçeli'den iddialara sert tepki: Müfteridir, namerttir!
Bahçeli'den iddialara sert tepki: Müfteridir, namerttir!
Kartalkaya faciasıyla ilgili 3 bürokrata soruşturma izni
Kartalkaya faciasıyla ilgili 3 bürokrata soruşturma izni
Ferdi Zeyrek, vefatının 40. gününde anıldı
Ferdi Zeyrek, vefatının 40. gününde anıldı
18 Temmuz 2025 Cuma - 19:00

İşten çıkarma krizinde düğüm çözüldü!

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinde çalışan 1030 işçinin işten çıkartılması kararı sonrası başlayan kriz sonlandı. Bugün Başkan Tugay ve sendika arasında gerçekleşen görüşmede işten çıkartılan işçilerin tümünün işlerine geri dönmesi kararı alındı. Sendika bunun karşılığında Büyükşehir’in taleplerini kabul etti.

İşten çıkarma krizinde düğüm çözüldü!

GERÇEKİZMİR - İzBB şirketlerinde çalışan ve Belediye İş'te örgütlü 1030 işçinin işten çıkarılması kararının ardından gelişen süreçte düğüm çözüldü.

Bugüne kadar 360 kişinin iş akdi feshedilirken bugün Belediye-İş sendikası İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi öncesi oturma eylemi gerçekleştirdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, sendika temsilcileri ile görüşürken işten çıkarma krizi çözüldü.

Sendika cephesi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şartlarını kabul ederken, işten atılan işçilerin tamamının işlerin geri dönmesi kararı alındı. Kararla birlikte eylül ayında yapılacak ek iyileştirme önümüzdeki yılın ocak ayına ertelendi. İşe devam ve rapor almama primleri ise iptal edildi. 

“Hiçbirinizin mutsuzluğunu istemem”
İşçilerle bir araya gelen Başkan Cemil Tugay, “Sizlerin iyi olduğunu görmek bizim için çok kıymetli. Biri sizin gibi yokluklar içerisinde büyüyen, aynı sokaklarda yaşayan Cemil. Diğeri de İzmir’in bütün insanlarının buraya başkan olarak gönderdiği, buraya hizmet etsin, iyi çalışmalar yapsın diye gönderdiği bir başka Cemil var. İkinci Cemil bazen sert kararlar almak zorunda kalıyor. Sakın yanlış anlamayın. Aslında gerçekte ikinci Cemil’in içindeki gerçek Cemil, birinci Cemil. Hiçbir zaman hiçbirinizin ne mutsuzluğunu ne de kötülüğünü istemem. Ama anlatmaya çalıştığımız bir şeyler var. Bazı dertlerimiz var. Sizler bu kurumun emekçilerisiniz. Emek veren insana kimse dokunmaz. Onu işinden gücünden etmez. Böyle bir amacımız olmaz. Ama öyle zaman geliyor ki uzlaşamıyoruz. O zamanlarda bu tür durumlar yaşanabiliyor. Biz sizin ne ailenizi ne de sevdiklerinizi kırmayı amaçlamadık” ifadelerini kullandı. 

“Halk bizim kutsalımız”
Ülkenin zor günlerden geçtiğini anlatan Tugay, “Ülkemiz darda. Şehrimiz sıkıntıda. Hepimizin hayatında büyük sorunlar var. Sizler devletin çalışanısınız. Kamunun çalışanı halka hizmet ederken başka her türlü hesaptan ari yapacak. Halk bizim kutsalımız biz bu milletin mensupları olarak halkımıza hizmet ederken asla yanlış bir işin içerisinde olmayacağız. İçimizde yanlış varsa onu hep birlikte düzelteceğiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi gibi köklü bir kurum hepimizin gurur duyduğu bir kurum olur. Çalışan arkadaşlarımızın hepsi birbirinden kıymetli değerli insanlar. Her birinize ayrı ayrı sarılıp, her birinizden ayrı ayrı özür dilerim. Ama benim de temsil ettiğim halkın da size ihtiyacı var. Sizin işinize sahip çıkmanıza, bu kurumun içerisinde yalan yanlış ne varsa bunları hep birlikte temizlememize, milletimizin ihtiyacı var” diye konuştu. 
Büyükşehir’in tüm emekçileri ile gurur duyduğunu da söyleyen Başkan Tugay, “Bizim iyiliğimizi istemiyorlar. Kavga etmemizi istiyorlar. Onlara ne bugün ne yarın istediklerini vermeyeceğiz. Ben sizin kardeşiniz, ağabeyiniz, iş arkadaşınızım… Görevimizin son gününe kadar size sahip çıkmaya devam edeceğim ama yanlış yapanın gözünü yaşına bakmayacağım. Evde üzülen çocuklarınız, eşleriniz, aileleriniz var ya… Onlardan özür dilediğimi söyleyin” dedi. İşçiler bunun üzerine “Büyüksün başkanım” diye slogan attı. 

Sendika yönetiminden teşekkür 
Belediye İş Sendikası İzmir 4 No’lu Şube Başkanı Ayhan Doğan ise şunları söyledi: “Başkanımız emekten yana. Sizin sağda solda duyduğunuz, diğer siyasi partilerin söylediği şeyler yalan. Bugün bize, sizin ekmeğinize sahip çıktı ve hepinizi tekrar işe aldı. Teşekkür ediyorum.”

Belediye İş Sendikası İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Savaş Atalay da “İşçi arkadaşlarımıza sahip çıktığı için kendisine teşekkür ediyorum. Cemil Başkanımız belediyeyi düşünüyor. Dürüst bir belediye başkanımız var. Yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

 
Kooperatif mesajı: Benim işim inşaatları yapıp, teslim etmek!
 
Bahçeli'den iddialara sert tepki: Müfteridir, namerttir!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kooperatif mesajı: Benim işim inşaatları yapıp, teslim etmek!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
İzmir'e kötü haber: Yeni kaynak bulamazsak, su kesintileri olacak!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, gündeme ilişkin soruları ...
Aliağa’da özel çocuklara özel dokunuş
Aliağa Belediyesi bünyesindeki Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, ...
 
Selçuk'ta 60 tonluk asfalt mesaisi
Efes Selçuk Belediyesi, vatandaşların yoğun talebi üzerine Barutçu-Zeytinköy ...
Bayraklı’da ücretsiz kurs için sınav zamanı
Bayraklı Belediyesi, Sosyal Etkinlik Merkezi'nde eğitim almak isteyen ...
Başkan Mutlu muhtarlarla buluştu
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, mahalle muhtarlarıyla bir ...
 
Balçova'nın ormanlarına kameralı koruma: Sigara dumanını dahi tespit ediyor!
Balçova Belediyesi, arka arkaya yaşanan orman yangınlarına karşı tedbir ...
Menemen'de hastane gibi poliklinik!
Menemen Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Ulukent Semt Polikliniği ...
Karşıyaka'da toplu sünnet etkinliği
Karşıyaka Belediyesi, dezavantajlı ailelerin çocukları için “Toplu Sünnet ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir’de 'il başkanı' senaryoları!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri