POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
‘Daha fazla bekleyemem’ diyerek duyurdu!
‘Daha fazla bekleyemem’ diyerek duyurdu!
Erdoğan açıkladı: İran için 1 günlük yas!
Erdoğan açıkladı: İran için 1 günlük yas!
19 Mayıs krizi: Samet Akaydin kadro dışı!
19 Mayıs krizi: Samet Akaydin kadro dışı!
'Ali Koç, yaptıklarının hesabını tek tek soracağım!'
"Ali Koç, yaptıklarının hesabını tek tek soracağım!"
10 Mayıs 2024 Cuma - 13:42

İzmir'de AK Partili kadınlardan Gazzeli anneler için açıklama

AK Parti İzmir Kadın Kolları Başkanı Emel Dalkıran Anneler Günü vesilesiyle Gazze'de yaşam hakları elinden alınan anneler için yapılan basın açıklamasında, "Filistin'de, Gazze'de, Refah'ta yaşanan soykırım nedeniyle anne olmak hiç bu kadar zor olmamıştı. Yaşanan tüm zulme, acıya rağmen; eşini, evladını, ailesini kaybetmesine rağmen çocukları için, ülkesi için dimdik ayakta duran Filistinli anneler, er ya da geç kazanacak" dedi.

İzmir de AK Partili kadınlardan Gazzeli anneler için açıklama

AK Parti İzmir İl Kadın Kolları tarafından, 81 ille eş zamanlı olarak Anneler Günü vesilesiyle Gazze'de yaşam hakları elinden alınan anneler için basın açıklaması yapıldı. İzmir'deki basın açıklamasına AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Dilek Yıldız Büyükadağ, AK Parti İzmir Kadın Kolları Başkanı Emel Dalkıran, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı'nın annesi Emine Saygılı ile eşi Şahika Saygılı, AK Parti İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, İl ve İlçe Kadın Kolları Yönetimi ve STK temsilcileri katıldı. AK Parti İzmir Kadın Kolları Başkanı Emel Dalkıran, konuşmasında, "Pazar günü Anneler Günü. Günlerdir her yerde tatlı bir telaş yaşanıyor. Anneler günü öksüzlerin ve evladını kaybeden annelerin de ağır imtihanı. Fakat bir yandan da dünyanın orta yerinde, yanı başımızda Filistin'de, Gazze'de, Refah'ta yaşanan soykırım nedeniyle anne olmak hiç bu kadar zor olmamıştı. Biz bugün okuldan gelecek çocuklarımızı, Gazzeli anneler ise çocuklarına verecek bir lokma ekmeği bekliyor. Bizler karışmasın diye çocuklarımızın defterlerine, kitaplarına isim yazarken, Gazzeli anneler ise cesetleri teşhis edilebilsin diye çocuklarının kollarına isim yazıyor. Bir kadın, bir anne olarak çok net ifade ediyorum; 'Her can tek, her can biricik ve bir cana kıyan tüm insanlığa kıymış gibidir'" dedi.

'GAZZE'DE 9 BİN KADIN ÖLDÜ'

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın 5 Mayıs'ta yaptığı açıklamadan bilgiler aktaran Dalkıran, "İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 34 bin 683 kişi öldü, 78 bin 18 kişi yaralandı. Birleşmiş Milletler kadın biriminin raporuna göre Gazze'de 9 bin kadın öldü. Günde ortalama 63 kadın hala ölüyor ve bunların 37'si ise anne. Kayıp ve akıbeti bilinmeyen kadınların sayısı 2 bin 100. Filistin'de sağlık sisteminin çökmesi nedeniyle yaklaşık 60 bin hamile kadın risk altında. Her gün 180 anne ölümle burun buruna doğum yapıyor. Ne diyordu Gazzeli anne? '6 çocuk doğurmakla yükümlüyüm. Çünkü 2'sini İsrail öldürecek, 2'si eve ekmek getirmek için çalışacak, 2'si de okusun ki ülke için işe yarasın.' Bir de anne olduğunu göremeden, karnında bebeği ile ölen kadınlar, ölen annesinin bedeninden ameliyatla alınan bebekler var. Zor şartlar, ölümle burun buruna yaşamak ve yetersiz beslenme nedeniyle erken doğum yapan, sütü kesilen anneler var. Gazze'deki her 5 kadından 4'ü, aile bireylerinden en az birinin üst üste iki öğün yiyemediğini ifade ediyor. Çocuklar, annelerinin gözü önünde eriyor" diye konuştu.

'ATEŞKES İÇİN BİR ADIM BEKLİYORUZ'

Anneler olarak yine de İsrail'e bir kez daha çağrıda bulunduğunu belirten Dalkıran, şunları söyledi:
"Ateşkes için bir adım bekliyoruz. İsrailli yetkililere soruyorum: Vadedilmiş topraklar hedefinizi, hayattan kopardığınız annelerin ve çocukların bedenleri üzerine mi inşa edeceksiniz? Bizler bugün AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı, teşkilatlarımız, sivil toplum kuruluşu temsilcileri olarak buradayız. Şu an 81 ilde AK Partili kadınlar olarak Gazzeli anneler için dimdik ayaktayız. Yaşanan tüm zulme, acıya rağmen eşini, evladını, ailesini kaybetmesine rağmen çocukları için, ülkesi için dimdik ayakta duran Filistinli anneler, er ya da geç kazanacak. Anneler bitmeden bu direniş bitmez. Kalbi Gazzeli anneler için çarpan kadınlar olarak haykırıyoruz; 'Bu zulüm daha ne kadar sürecek? Yeter artık İsrail, kanlı ellerini sivillerin, annelerin, çocukların üzerinden çek."(DHA)

Etiketler:
 
İGC’den bahara merhaba ve teşekkür partisi
 
İzmir'de 373 düzensiz göçmen yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan’dan yeni anayasa mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Siyaset kurumunun, ekonomik ve sosyal ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile görüşecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ...
Eski Zafer Partisi İl Başkanı Oğan ile yol yürüyecek
Daha önce İYİ Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı ve Zafer Partisi İzmir İl ...
 
Karşıyaka’daki haczi eleştiren Saygılı’ya CHP’den çifte salvo
CHP İzmir Milletvekilleri Mahir Polat ile Ednan Arslan Karşıyaka’da yaşanan ...
Başdaş, Başkan Mutlu'ya sordu: Borç pankartı nerede?
AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, Konak Belediye Başkanı ...
Özel’den 'Akraba atamaları'na müdahale!
CHP lideri Özgür Özel, Bursa, Balıkesir, Kırşehir ve Adana-Yüreğir’de ...
 
Doğan’dan 'istifa' çıkışı: Müfteriler... Karşılarında beni bulacaklar!
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan, gündeme dair açıklamalarda bulundu. ...
Tugay’dan kadın başkanlara: Başarılarını gıpta ile izliyorum!
Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İzmir’in ilçe belediyelerinde seçilerek ...
Saygılı’dan haciz çıkışı: Tugay’a yüklendi
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Karşıyaka Belediyesi’ndeki haciz ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri