POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ukrayna-Rusya barış görüşmeleri İstanbul'da
Ukrayna-Rusya barış görüşmeleri İstanbul'da
Alevlerin arasında kaldılar: 10 orman işçisi şehit oldu
Alevlerin arasında kaldılar: 10 orman işçisi şehit oldu
DEVA Partisi'nden ayrılan iki vekil, resmen CHP'de
DEVA Partisi'nden ayrılan iki vekil, resmen CHP'de
Kamu işçilerinin toplu sözleşmesinde flaş gelişme!
Kamu işçilerinin toplu sözleşmesinde flaş gelişme!
23 Temmuz 2025 Çarşamba - 12:46

Kamu Sen, memur ve emekli için maaş taleplerini açıkladı

Türkiye Kamu-Sen, 8. Dönem Toplu Sözleşme taleplerini açıkladı. Genel Başkan Önder Kahveci, "Ocak 2026 itibarıyla memur ve emekli maaşlarına 7 bin 500 lira telafi zammı yapılmalıdır. 2026'nın ilk 6 aylık dilimi için yüzde 30, ikinci 6 aylık dilimi için yüzde 20, ayrıca ocak ayından itibaren verilen zammın üzerine yüzde 10 refah payı talep ediyoruz" dedi.

Kamu Sen, memur ve emekli için maaş taleplerini açıkladı

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, "Ocak 2026 itibarıyla memur ve emekli maaşlarına 7 bin 500 lira telafi zammı yapılmalıdır. 2026'nın ilk 6 aylık dilimi için yüzde 30, ikinci 6 aylık dilimi için yüzde 20, ayrıca ocak ayından itibaren verilen zammın üzerine yüzde 10 refah payı talep ediyoruz" dedi.

Kahveci, konfederasyon genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde dile getirecekleri talepleri kamuoyuyla paylaştı.

MASADA 429 TALEP VAR

Kamu görevlilerinin ve emeklilerinin 2026 ve 2027'de alacakları maaş zamlarının, sosyal ve özlük haklarının belirleneceği 8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin 1 Ağustos Cuma günü başlayacağını belirten Kahveci, 429 taleple masaya oturacaklarını bildirdi.

Bu yılki toplu sözleşmeyle kamu çalışanlarının sorunlarının çözülmesi temennisinde bulunan Kahveci, "Bu çerçevede, liyakat ve ehliyet esaslı, güvenceli istihdama dayalı yeni bir kamu personel sistemi, adil, sade ve kamu çalışanlarının insanca yaşamasına yetecek bir ücret sistemi, etkili, kamu çalışanlarının özel durumlarına uygun, sosyal devlet ilkesiyle bağdaşır bir sosyal yardım sistemi, çalışma hayatıyla dengeli, geleceği güvence altına alan bir sosyal güvenlik sistemi, farklı statü ve unvanlardaki personelin durumlarına özel düzenlemeler içeren ve dezavantajlı grupları koruyan bir yapı, ILO normlarına uygun, katılımcı ve kapsayıcı bir sendika ve toplu pazarlık sistemi ve Aile Yılı'nın gereği olarak ailenin korunduğu ve güçlendirildiği bir çalışma hayatı talep ediyoruz" diye konuştu.

"ILO NORMLARINA UYGUN TOPLU SÖZLEŞME SİSTEMİ HAYATA GEÇİRİLMELİ"

Kahveci, 4688 sayılı "Kamu Görevlileri Sendikaları Ve Toplu Sözleşme Kanunu"nun memurların özlük haklarıyla ilgili pek çok konuyu masa dışına attığını söyleyerek "Türkiye Kamu-Sen olarak, en temel talebimiz, grev ve siyasete katılma hakkıyla desteklenmiş ILO normlarına uygun gerçek bir toplu sözleşme sisteminin hayata geçirilmesidir" dedi.

Ücret artışlarında hedeflenen enflasyonun baz alınmasının, kabul edilemez olduğunu dile getiren Kahveci, bu yıl memurlara ve memur emeklilerine hedeflenen yüzde 17,5 enflasyonun bile altında kümülatif yüzde 11,3 oranında zam yapıldığını hatırlattı.

"KAYIPLAR TELAFİ EDİLMELİ"

Kahveci, geçmişte yaşanan kayıpların telafisinin elzem olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

"2025 yılı yüzde 11,3'lük maaş zammı, yüzde 17,5'lik enflasyon hedefinin 6 puan altındadır. Yüzde 4'lük büyüme beklentisi de eklendiğinde, Ocak 2026 itibarıyla memur ve emekli maaşlarına 7 bin 500 lira telafi zammı yapılmalıdır. 2026'nın ilk 6 aylık dilimi için yüzde 30, ikinci 6 aylık dilimi için yüzde 20, ayrıca ocak ayından itibaren verilen zammın üzerine yüzde 10 refah payı talep ediyoruz.

2027 yılı için ise ocak ve temmuz aylarında yüzde 20 artı yüzde 10 artış, yine ocak ayında yapılacak zammın üzerine yüzde 10 oranında refah payı talep ediyoruz. Enflasyon farkının ise TÜFE'nin maaşlara yapılan oransal artışların üzerine çıktığı aydan itibaren ödenmesini istiyoruz. Temel mali taleplerimiz, 2026 yılının tamamı için en düşük dereceli memur için refah payı dahil kümülatif yüzde 92,3, ortalama yüzde 88,6, 2027 yılının tamamında ise refah payı dahil tüm maaşlara yüzde 45,2 zam olarak özetlenebilir."

"AYLIK 20 BİN LİRA KİRA YARDIMI YAPILMALI"

Kahveci, bu taleplerinin karşılanması durumunda bugün 44 bin 47 lira olan en düşük dereceli memur maaşının, 2026 yılı sonunda 84 bin 704 liraya, 2027 yılı sonunda 122 bin 991 liraya, 53 bin 579 lira düzeyinde olan ortalama memur maaşının ise 2026'da 101 bin 60 liraya, 2027'de de 146 bin 740 liraya çıkacağını söyledi.

Memurlara 2023'te verilen ilave ek ödemenin emekli maaşlarına da yansıtılması gerektiğini kaydeden Kahveci, birinci dereceye gelen bütün kamu görevlilerine 3600 ek gösterge verilmesini istediklerini bildirdi.

Kahveci, lojmandan faydalanmayan ve kirada oturan tüm kamu çalışanlarına aylık 20 bin lira kira yardımı yapılması, büyükşehirlerde çalışan memurlara ayrıca 6 bin lira büyükşehir tazminatı ödenmesi talebini de açıkladı.

Çalışanların gelir vergisi oranının yüze 15'te sabitlenmesi çağrısında bulunan Kahveci, tüm kamu görevlilerine yılda iki kez bayram ikramiyesi ödenmesi gerektiğini dile getirdi. (AA)

 
Özel savcılara seslendi, İzmir'den örnek verdi!
 
Kuyt'tan flaş 'Feyenoord kazanacak' açıklaması!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tüketici güven endeksi temmuzda düştü
Tüketici Güven Endeksi Temmuz 2025’te yüzde 1,8 düşerek 83,5 seviyesine ...
Yerli turistin tatil adresi arkadaş ve akraba evi
Ocak-Mart 2025 döneminde yurt içinde seyahate çıkan 10,7 milyon kişi, ...
Haziranda 15 yaşlı, iş kazasında yaşamını yitirdi
Derin Yoksulluk Ağı 2024 yılına dair yaşlı yoksulluğu raporunu yayınladı. ...
 
Su ürünleri ihracatı 973 milyon doları aştı
Türk su ürünleri sektörü, yılın ilk yarısında ihracatı geçen yılın aynı ...
2025'te ele geçirilen kaçak sigara sayısı açıklandı!
Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü ekipleri bu yıl 6 ...
Araçlarda ÖTV değişti... Kanun teklifi Meclis'ten geçti
Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren torba yasa teklifleri Meclis'ten geçti. ...
 
Kamu işçisine son zam teklifi açıklandı!
Kamu işçisinin zam pazarlığında artık son dönemece girildi. Hükümet, üçüncü ...
Bir sigara grubuna temmuz ayı içinde ikinci zam!
JTI sigara grubuna 3 Temmuz’daki zammın ardından ikinci kez zam geldiği duyuruldu.
İzmir'de konut satışları uçtu!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2024 yılı Haziran ayında ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Parti içi yarış başlıyor: 'Olağan’ öngörüler!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri