POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Deniz Göktaş'ın tutuklanmasına tepki
Deniz Göktaş'ın tutuklanmasına tepki
Ezhel’den, Deniz Göktaş için Berlin'de protesto çağrısı
Ezhel’den, Deniz Göktaş için Berlin'de protesto çağrısı
Özgür Özel: Bir dönüm noktasındayız!
Özgür Özel: Bir dönüm noktasındayız!
Komedyen Deniz Göktaş tutuklandı
Komedyen Deniz Göktaş tutuklandı
26 Haziran 2026 Cuma - 18:13

Karaburun ve Urla'daki planlar yargıya taşındı: 'Koruma' adı altında kent suçu!

TMMOB Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası İzmir şubeleri, Karaburun Mordoğan ile Urla Yağcılar ve Kuşçular'daki koruma statüsündeki alanları yapılaşmaya açan üç ayrı Koruma Amaçlı İmar Planı'nın iptali için yargıya başvurdu. Meslek odaları, planları "koruma adı altında işlenen kent suçu" olarak nitelendirdi.

Karaburun ve Urla daki planlar yargıya taşındı:  Koruma  adı altında kent suçu!

GERÇEKİZMİR - TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi ile TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylanan Karaburun Mordoğan, Urla Yağcılar ve Urla Kuşçular mahallelerine ilişkin üç ayrı Koruma Amaçlı İmar Planı'nı yargıya taşıdıklarını açıkladı.

İki meslek odasının ortak açıklamasında, söz konusu planların koruma ve şehircilik ilkelerini göz ardı ettiği belirtilerek, planların bilimsel esaslardan uzak, parçacı ve rant odaklı bir anlayışla hazırlandığı ifade edildi.

KORUMA ADI ALTINDA KENT SUÇU

Açıklamanın tamamında şu ifadeler yer aldı:

"Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından bilimsellikten uzak, parçacıl ve rant odaklı bir anlayışla onaylanan; Karaburun Mordoğan, Urla Yağcılar ve Urla Kuşçular mahallelerindeki koruma statüsüne sahip alanları yapılaşmaya açan üç ayrı Koruma Amaçlı İmar Planı yargıya taşınmıştır.

Söz konusu planlar; üst ölçekli plan kararlarını, nüfus kabullerini ve planlar arası kademeli birliktelik ilkesini açıkça çiğnemekte, koruma mevzuatını baypas ederek tescilli sit alanlarında geri dönülemez ekolojik tahribatların önünü açmaktadır. 

Kamusal yararı ve yerel katılımı tamamen dışlayan bu planlama kararları, "koruma" adı altında işlenen net birer kent suçudur.

İzmir‘in geleceğinin, bütüncül planlama ilkeleri yerine sermaye gruplarının noktasal yatırım taleplerine göre şekillendirilmesine izin vermeyeceğimizi, hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz."

 
Havai fişek fabrikasındaki patlamadan acı haber!
 
Usta oyuncu Kadir İnanır hayatını kaybetti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Havai fişek fabrikasındaki patlamadan acı haber!
Niğde'nin Bor ilçesindeki bir havai fişek fabrikasında patlama meydana ...
Başkan Yetişkin için endişeli bekleyiş!
25 Haziran sabahı evinden gözaltına alınan Seferihisar Belediye Başkanı ...
Eğitim-Sen İzmir'den yıl sonu raporu: Yapısal kriz!
İzmir’de 720 binden fazla öğrencinin karne almasıyla 2025-2026 eğitim-öğretim ...
 
Eşi Selahattin Demirtaş'ın son halini paylaştı
Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, Demirtaş'ın son fotoğrafını ...
İzmir'e fırtına uyarısı!
İzmir'de yarın sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden ...
Tugay'dan gözaltındaki başkanlara destek: Emniyette ailelerle bir araya geldi!
İzmir'de Balçova ve Seferihisar belediyelerine yönelik soruşturmada gözaltına ...
 
İzmir'de change araç baskını: 30 milyonluk vurgun!
İzmir merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda; ağır hasarlı araçların kimlik ...
Binlerce silah parçası ele geçirildi... Ev değil cephanelik!
İzmir'de suç örgütlerine yönelik eş zamanlı operasyonda 38 şüpheli gözaltına ...
Cüneyt Özdemir'in 'gol sevinci' gündem oldu!
2026 Dünya Kupası'na veda eden A Milli Futbol Takımı, son maçında ABD'yi ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Kılıçdaroğlu için ‘doğru’, Gümrükçü için ‘yanlış’, Güç için ‘Özel’ tablo!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri