POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Bakan açıkladı: Elektrik ve doğal gazda zam sinyali
Bakan açıkladı: Elektrik ve doğal gazda zam sinyali
Galatasaray'dan Liverpool maçı için dev prim!
Galatasaray'dan Liverpool maçı için dev prim!
Kar payı vaadiyle milyonluk vurgun iddiası!
Kar payı vaadiyle milyonluk vurgun iddiası!
Gürlek'ten mal varlığı yanıtı: Üzerime 4 taşınmaz var
Gürlek'ten mal varlığı yanıtı: Üzerime 4 taşınmaz var
17 Mart 2026 Salı - 10:22

Konak Tarih Gezileri’nde yeni dönem başlıyor

Konak Belediyesi’nin, kentin tarih kokan sokaklarında üç ayrı rotada sürdürdüğü Konak Tarih Gezileri, mart, nisan ve mayıs ayları boyunca şehrin kültür mirasını tanıtmaya devam edecek.

Konak Tarih Gezileri’nde yeni dönem başlıyor

Konak Belediyesi’nin düzenlediği ve yoğun ilgi gören Konak Tarih Gezileri, yeni sezona hızlı başladı. Sosyal medyadan duyurulan gezilerin kontenjanları ilk günden doldu. Kemeraltı ve Alsancak ile Basmane’den Kadifekale’ye uzanan güzergahlar olmak üzere kentin üç tarihi bölgesini kapsayan gezilerde anıt yapılar, tarihi binalar ve simge mekanlar ziyaret ediliyor.Her adreste, bölgenin tarihsel bütünlüğü içinde o mekanın hikayesinin de anlatıldığı gezilere katılmak için başvurular, sosyal medya üzerinden duyurusu yapıldıktan sonra https://basvuru.konak.bel.tr/ adresinden üzerinde oluşturuluyor. Öte yandan 444 35 66 numaralı Konak İletişim Merkezi’ni arayarak detaylı bilgi alınabiliyor.

“Kentlilik bilinci, kentini tanımakla başlıyor”

Kemeraltı’nın eşsiz atmosferinden Kadifekale ve Basmane’nin tarihi derinliğine, Alsancak’ın kendine has dokusuna kadar uzanan keşif rotasına olan yoğun ilgi için teşekkürlerini ileten Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu, “Konak Tarih Gezilerimizi önemsiyoruz ve Konak Belediyesi olarak bu gezilerimizi, kentin sahibi tüm İzmirlilerin, kentimizin kültürel mirasını daha yakından tanıması ve şehrimizin hikayesine ortak olması için düzenliyoruz. Kentlilik bilinci, kentini tanımakla başlıyor; kentini tanımak, kentle bağ kurmayı sağlıyor. Konak’ta yaşayan, yolu Konak’tan geçen herkesin, bu tarihi ve kültürel zenginliği yaşamasını istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

 
Ceza yazdı diye polisin aracını kundaklayanlara indirim!
 
Taksici cinayetinin görüntüleri ortaya çıktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’nın çınarları yapay zekayla tanıştı
Bornova Belediyesi’nin düzenlediği eğitimle “çınarlar”, yapay zeka teknolojisiyle ...
Karşıyaka Çarşı’ya 5 bin kişilik dev iftar sofrası
Karşıyaka Belediyesi, Kadir Gecesi’nde Karşıyaka Çarşısı’nda dev bir iftar ...
Balçova'da Kadir Gecesi'nde dayanışma sofrası
Balçova Belediyesi’nin Kadir Gecesi’nde düzenlediği iftar programında ...
 
Romanlarla ortak akıl buluşması... Tugay'dan 10 yıl vurgusu!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Roman Yurttaş Meclisi’nin ...
Selçuk'tan halk oyunlarında önemli derece
Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen İzmir İl Yarışması’na ...
Çiğli'ye 'Emekliler Lokali' geliyor!
Çiğli Belediyesi, Ramazan ayının birlik ve dayanışma ruhunu ilçenin dört ...
 
Eşki’den 'Kadir Gecesi' mesajı: Daha adil bir dünya mümkün
Bornova Belediyesi’nin Kadir Gecesi’nde Büyükpark’ta düzenlediği iftar ...
Çocuklar istedi, fidanlar toprakla buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi tarafından alınan karar doğrultusunda ...
49 bin başvuru çözüldü: İzmir'de muhtarlarla güç birliği!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde hizmet veren 1296 muhtar ile ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Rıfat Nalbantoğlu sessizliğini bozdu
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri